Γκρέταρσον: Ημουν επιλογή του Γιώργου Κιντή!

10:41 8/3/2012 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη παραχώρησε ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Άρναρ Γκρέταρσον που μίλησε στο aekvoice.gr για όλα όσα αφορούν την ΑΕΚ, την ...παρά λίγο αποχώρηση του Κώστα Μανωλά, τις σχέσεις του με τον Σταύρο Αδαμίδη, τη γνωριμία με τον Γιώργο Κιντή, την επιλογή του να έρθει στην Ελλάδα αλλά και για την πώληση του Νάτσο Σκόκο, την απόκτηση του Έλφαρ Χέλγκασον και την κριτική που ασκείται.

Με την ΑΕΚ ποια ήταν η πρώτη επαφή; Προϋπήρχε γνωριμία με τον Σταύρο Αδαμίδη;

«Όχι. Η πρώτη φορά που ήρθα στην Ελλάδα ήταν ένα χρόνο πριν υπογράψω στην ΑΕΚ. Με είχε καλέσει ο Γιώργος Κιντής την περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΠΑΕ. Ένα χρόνο μετά μου τηλεφώνησε ξανά ο Κιντής. Μου είπε ότι παραιτήθηκε και πως θα αναλάμβανε την προεδρία ο Σταύρος Αδαμίδης και ότι ήθελε να συναντηθούμε. Η συνάντηση έγινε τον Γενάρη. Ο Σταύρος έγινε πρόεδρος τον Μάρτιο. Μέχρι τότε μιλούσαμε συνέχεια. Τον Απρίλιο ανέλαβα το πόστο μου και βρισκόμασταν σε καθημερινή επαφή. Είχαμε καλή συνεργασία. Σίγουρα είχαμε και κάποιες διαφωνίες αλλά αυτά συμβαίνουν παντού. Δουλεύαμε συνέχεια μαζί αλλά όλες τις σοβαρές αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν τις έπαιρνε το Δ.Σ.»

Έχεις κατηγορηθεί για το γεγονός ότι λείπεις από το γραφείο στα Σπάτα κατά τη διάρκεια των μεταγραφικών περιόδων. Τι απαντάς;

«Η δουλειά μου δεν γίνεται συγκεκριμένα από ένα μέρος. Γίνεται από παντού και έχει συνεχή διάρκεια. Σε ότι αφορά τις μέρες που έγιναν αναφορές στον Τύπο ότι έλειψα, ήταν για δύο μέρες. Από την 1η μέχρι την 3η Ιανουαρίου. Ακόμα και στην οικογένειά μου με ρώτησαν γιατί μιλάω όλη τη μέρα στο τηλέφωνο. Δεν έχει να κάνει αν είμαι στο γραφείο ή όχι. Μπορώ να δουλέψω από όπουδήποτε χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή ή το κινητό μου τηλέφωνο. Η δικιά μου αρμοδιότητα δεν είναι να υπογράφω τα συμβόλαια. Η δουλειά μου είναι να κλείνω συμφωνίες. Εγώ εξετάζω τους όρους που έχουν προσυμφωνηθεί. Η υπογραφή των συμβολαίων είναι αρμοδιότητα του εκάστοτε προέδρου. Στην προκειμένη περίπτωση, του Σταύρου Αδαμίδη».

Αρκετά μεγάλη κουβέντα έγινε μετά την αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου σου. Τι ακριβώς συνέβη;

«Στην αρχή λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η ομάδα, ένα δεκαπεντάμηνο συμβόλαιο το οποίο θα μετρούσε από τον Απρίλιο. Η υπογραφή του 15μηνου συμβολαίου είχε ως αποτέλεσμα να λήγει μέσα στη μεταγραφική περίοδο. Το θέμα της αυτόματης ανανέωσης έπρεπε να γίνει τρεις μήνες πριν τη λήξη για να μπορώ να προγραμματίσω και εγώ τις κινήσεις μου. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκομαι σε ξένη χώρα και πρέπει να ξέρω πώς θα ρυθμίσω τις υποχρεώσεις της οικογένειάς μου. Η κατάσταση στην ομάδα τότε δεν ήταν πολύ καλή. Ακόμα και ο πρόεδρος δεν γνώριζε αν θα παραμείνει στη θέση του. Για αυτό συμφωνήσαμε ότι σε περίπτωση που μέχρι τις 15 Ιουλίου δεν θα λάμβανα ειδοποίηση της επέκτασης του συμβολαίου μου, τότε το συμβόλαιο θα ενεργοποιούνταν για έναν ακόμα χρόνο. Έτσι και έγινε».

-Για τον Έλφαρ Χέλγκασον έχ

Keywords
Τυχαία Θέματα