Η Volvo μας βάζει στην... πρίζα (ΦΩΤΟ)

16:21 9/1/2012 - Πηγή: AEK365

Η Volvo παρουσιάζει στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ το πρώτο της υβριδικό μοντέλο με βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, το οποίο μπορεί να φορτιστεί και εξωτερικά από πρίζα

Το XC60 Plug-in Hybrid διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας. Στο Pure mode το όχημα κινείται μόνο ηλεκτρικά με αυτονομία περίπου 45 χλμ.

Στο Hybrid mode που είναι και η βασική λειτουργία του οχήματος, ο κινητήρας βενζίνης και το ηλεκτρικό μοτέρ συνεργάζονται προσφέροντας φυσιολογική οδηγική ευχαρίστηση με αυτονομία 960 χλμ. - σε αυτή τη λειτουργία η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,3 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 53 γρ./χλμ.

Στο δε Power mode, η ρύθμιση τής από κοινού λειτουργίας των δύο κινητήρων είναι τέτοια που εκτοξεύει τις επιδόσεις. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης των 280 hp με ροπή 380 Nm, συνεργάζεται με το ηλεκτρικό μοτέρ των 70 hp με 200 Nm ροπής, χαρίζοντας επιτάχυνση 6,1 δευτ. στα 0-100 χλμ./ώρα!

Οι μπαταρίες του βρίσκονται κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών και τροφοδοτούνται με ενέργεια είτε από τον βενζινοκινητήρα είτε με εξωτερική φόρτιση, π.χ. από οικιακή πρίζα, ενώ η διαδικασία της φόρτισης διαρκεί γύρω στις 3,5 ώρες. Το πρωτότυπο της Volvo δεν είναι μόνον πράσινο, αλλά και...επικοινωνιακό!

Έτσι προσφέρει online σύνδεση με το διαδίκτυο για πλήρη ενημέρωση του οδηγού, ο οποίος μπορεί να επικοινωνεί με το αυτοκίνητό του κατεβάζοντας συγκεκριμένες εφαρμογές με το Smartphone του. Όσον αφορά στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες, ξεχωρίζουν ο λευκός χρωματισμός του αμαξώματος με τις ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, οι μπλε δερμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων και οι διακοσμήσεις από ξύλο σε μπλε-γκρίζους τόνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα