Η απουσία του Πλατέλλα κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Δέλλα

10:40 8/10/2013 - Πηγή: AEK365

Στο φιλικό με την Καλλιθέα ο Βαγέλλης Πλατέλλας έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του και από τότε δεν ξαναβγήκε από την ενδεκάδα. Πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ μέχρι στιγμής και ο ποδοσφαιριστής που έχει καταφέρει, με τις εμφανίσεις του, να κερδίσει τον κόσμο. Ωστόσο, από χθες, αποτελεί τον δεύτερο μεγάλο άτυχο της χρονιάς, μετά τον Δημήτρη Ανάκογλου. Ο ακραίος επιθετικός της Ένωσης, που δέχθηκε ένα σοβαρό χτύπημα από τον τερματοφύλακα του Α.Ο. Περιστερίου (σ.σ. το εντυπωσιακό είναι ότι ο διαιτητής σφύριξε επιθετικό φάουλ), υποβλήθηκε σε εξετάσεις

οι οποίες έδειξαν ότι έχει υποστεί κάκωση αυχενικής μοίρας στη σπονδυλική στήλη. Που σε απλή μετάφραση σημαίνει έναν περίπου μήνα εκτός δράσης.

Η απουσία του 25χρονου επιθετικού, σε συνδυασμό με αυτή του Δημήτρη Ανάκογλου, που εκτιμάται ότι θα επιστρέψει σε περίπου ενάμιση μήνα, προκαλούν πολλούς πονοκεφάλους στον Τραϊανό Δέλλα. Ο «Κολοσσός» δεν χάνει απλώς δύο από τους πολυτιμότερους και πιο έμπειρους παίκτες του, αλλά πολλά περισσότερα. Το aek365 αναλύει τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί και τους γρίφους που καλείεται να λύσει ο προπονητής της ΑΕΚ.

Στα παιχνίδια με Ραφήνας και Περιστέρι ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με 4-3-3 και φάνηκε πως με αυτό θέλει να πορευτεί στη συνέχεια, αν σκεφτούμε ότι προσπάθησε να... χωρέσει τον Δημήτρη Γροντή, σε μία θέση που δεν μπορούσε να παίξει (σε ρόλο αντί-Ανάκογλου). Ωστόσο, η συγκεκριμένη διάταξη χρειάζεται ακραίους με έφεση στο σκοράρισμα, αλλά αι ταχύτητα. Ο τραυματισμός του Πλατέλλα περιπλέκει πολύ τα πράγματα, αφού οι εξτρέμ που ήταν ούτως οι άλλως περιορισμένοι στο ρόστερ, τώρα μειώθηκαν ακόμα περισσότερο και μάλιστα με απουσία του του πρώτου σκόρερ. Πλην του τραυματισμού βέβαια υπάρχει και η εικόνα της ομάδας που με τον Γροντή στη θέση του Ανάκογλου δεν ήταν αυτή που έπρεπε.

Βάσει των ποδοσφαιριστών που έχει τώρα στα χέρια του αλλά και με τον περιορισμό των ξένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα, όλα δείχνουν ότι πάμε σε αλλαγή συστήματος. Μία επιλογή δείχνει να είναι η επαναφορά του 4-2-3-1. Με τον Ντακόλ (ή τον Μπρέσεβιτς) στην κορυφή, τον Γροντή από πίσω και τους Πόποβιτς και Ράμα στα άκρα. Αυτή η σύνθεση φαντάζει και η μοναδική που θα μπορούσε να αγωνιστεί η Ένωση, σε ένα τέτοιο σχήμα, ωστόσο βάσει των παραπάνω, δύο τινά μπορούν να συμβούν. Ή όλοι οι παραπάνω ξένοι θα βρίσκονται στην αποστολή, με τον Κορδέρο να μένει εκτός ή ο Ισπανός θα συνεχίσει να αποτελεί την «κολόνα» της μεσαίας γραμμής και θα... θυσιαστεί κάποιος από τους επιθετικούς με αποτέλεσμα να μην έχει η ΑΕΚ σέντερ φορ στον πάγκο.

Μία ακόμα λύση είναι το 4-4-2 με ρόμβο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί για λίγα σε φιλικό και όχι σε επίσημο παιχνίδι. Είναι και αυτό μία επιλογή που αν αναλυθούν όλα τα δεδομένα, θα φάνταζε και ως η πιο λογική. Αφενός δεν θα χρειάζεται ακραίους (που είναι περιορισμένοι), αφετέρου γίνεται καλύτερο... κουμάντο με τους ξένους. Ο Τραϊανός Δέλλας μπορεί να χρησιμοποιήσει και τους τρεις επιθετικούς του ταυτόχρονα, με Ντακόλ-Μπρέσεβιτς στην κορυφή και Πόποβιτς από πίσω, με τον Κορδέρο να συμπληρώνει την τετράδα των ξένων.

«Θυσιάζεται» ο Τσιρίλο

Από τη στιγμή που δεν έχει τελειώσει ακόμα το θέμα με την ελληνοποίηση του Ρενάλντο Ράμα, ο Τραϊανός Δέλλας αντιμετωπίζει κάθε εβδομάδα τον ίδιο σοβαρό πονοκέφαλο. Ποιους δύο ξένους θα αφήσει εκτός αποστολής (οι άλλοι δύο είναι Ντούμπερετ και Μούργκα). Την πρώτη αγωνιστική έγινε θέμα ο αποκλεισμός του Αλβανού μέσου. Την δεύτερη του Πόποβιτς και με το Περιστέρι ο αποκλεισμός του Μπρέσεβιτς, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του Τσιρίλο. Πλέον τα πράγματα... ζορίζουν ακόμα περισσότερο. Με δεδομένο ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βγει από την ενδεκάδα ο Κορδέρο, μένουν τρεις μόλις θέσεις. Με αυτά τα δεδομένα και όσοι Πλατέλλας-Ανάκογλου απουσιάζουν, ο Τσιρίλο δεν θα είναι εύκολο να συμπεριληφθεί ξανά σε αποστολή, καθώς ο Δέλλας δύσκολα θα... σπαταλήσει θέση ξένου, για κεντρικό αμυντικό. Βεβαίως πολλά θα εξαρτηθούν και από το σύστημα στο οποίο θα καταλήξει ο προπονητής του δικεφάλου.

Χάνει τους... απρόβλεπτους

Μεγάλη κουβέντα έγινε στη συνέντευξη Τύπου του Τραϊανού Δέλλα, μετά το ματς με το Περιστέρι, για τις κλειστές άμυνες που θα αντιμετωπίσει όλη τη χρονιά η ΑΕΚ. Οι οργανωμένες επιθέσεις και η σωστή κυκλοφορία, είναι ένας τρόπος, αλλά δεν αποδίδει πάντα, όπως είδαμε το περασμένο Σάββατο. Όταν λοιπόν τα... πούλμαν έχουν μπει μπροστά από την εστία, εκεί θες έναν παίκτη να κάνει το απρόβλεπτο. Να μπορεί να παίξει στο ένας με έναν. Να κερδίσει ένα φάουλ έξω από την περιοχή, να πάρει ένα πέναλτι ή με προσωπική ενέργεια να πετύχει κάποιο γκολ. Ενας από αυτούς είναι και ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Οι άλλοι είναι ο Δημήτρης Ανάκογλου, που επίσης θα απέχει για ενάμιση ακόμα μήνα, αλλά και ο Ρενάλντο Ράμα, που εκτός του ότι δείχνει να υστερεί σε άλλα πράγματα είναι, ακόμη, ξένος και δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιος στο βασικό σχήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα