Η «διαδρομή» προς την πτώχευση της ΠΑΕ ΑΕΚ που κερδίζει έδαφος

21:17 8/5/2013 - Πηγή: AEK365

Όπως διαφαίνεται τις τελευταίες ημέρες -τόσο μέσω τις τοποθέτησης του Μάκη Κασνακίδη στο aek365, όσο και δια των «ανεπίσημων» θέσεων που εκφράζουν υψηλόβαθμα στελέχη των Supporters, οι «Υποστηρικτές» έχουν αρχίσει να συμβιβάζονται με την άποψη ότι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να δώσει προοπτική στην ΑΕΚ, είναι αυτός της πτώχευσης. Κι αυτό διότι χωρίς χρηματοδότηση, η ΠΑΕ δεν μπορεί να αντέξει στη Β' εθνική (και εκ των πραγμάτων θα είναι θέμα χρόνου να «σκάσει»), ενώ την ίδια

στιγμή αν οδηγηθεί στη Γ' εθνική -λόγω εκκαθάρισης- θα καταλήξει στα σίγουρα χέρια του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έχει ήδη στηρίξει το ψηφοδέλτιο στο οποίο θα είναι επικεφαλής ο Κωνσταντίνος Κοτσάτος στις προσεχείς εκλογές της Ερασιτεχνικής, ενώ έχει συγκεντρώσει μια πανίσχυρη επιχειρηματική ομάδα για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να προκύψει απόφαση πτώχευσης της ΠΑΕ στην γενική συνέλευση της επόμενης Τρίτης. Κι αυτό διότι το συγκεκριμένο θέμα δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί για να πάει η ΠΑΕ ΑΕΚ σε πτώχευση είναι να βγει ένα νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΓΣ της Τρίτης, το οποίο θα εξουσιοδοτηθεί να οδηγήσει την ΠΑΕ σε νέα ΓΣ στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, με μοναδικό θέμα την απόφαση να μπει η εταιρεία σε καθεστώς εκκαθάρισης. Το ζήτημα που προκύπτει, βέβαια, είναι ποιοι θα δεχθούν να αναλάβουν ως νέο ΔΣ να τρέξουν τη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς υπάρχει και το θέμα των ποινικών ευθυνών.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η σκέψη που προκρίνεται τις τελευταίες ώρες, είναι να αποφασιστεί στην ΓΣ της Τρίτης η παραμονή του Ανδρέα Δημητρέλου στην προεδρία (τη στιγμή που είναι ο άνθρωπος που έχει ήδη στην πλάτη του τις ποινικές ευθύνες της οικονομικής κατάρρευσης της ΑΕΚ) και να πλαισιωθεί από έναν εκπρόσωπο των Supporters (που αναμένεται να αποφασίσουν στη δική τους ΓΣ να στηρίξουν τη λύση της πτώχευσης) και από τον Κώστα Νεστορίδη ως εκπρόσωπο της Ερασιτεχνικής. Βάσει της τελευταίας τροποποίησης του καταστατικού, ως ελάχιστος αριθμός μελών του ΔΣ της ΠΑΕ ορίζονται τα τρία, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο... σχήμα ειδικού σκοπού, θα μπορούσε να προχωρήσει, ακόμη και αν ο εκπρόσωπος του Νίκου Νοτιά, Βασίλης Σίμος, δεν δεχόταν να συμμετάσχει (ο Νεοϋορκέζος είναι ο μόνος που δεν έχει αποκαλύψει τις σκέψεις του).
Άλλωστε, το ποσοστό των μετοχών που κατέχουν Supporters και Ερασιτεχνική είναι άνω του 51%, κάτι που σημαίνει ότι τους επιτρέπει να σχηματίσουν μόνοι τους διοίκηση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Νοτιάς μπορεί να διατηρήσει για τον εαυτό του τον ρόλο του... αμέτοχου. Κι αυτό διότι μπορεί Supporters και Ερασιτεχνική να έχουν το απαραίτητο ποσοστό για να ορίσουν νέα διοίκηση, όμως για να αποφασιστεί η πτώχευση της εταιρείας στην νέα ΓΣ που θα οριστεί στις αρχές Ιουνίου απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία. Δηλαδή, θα πρέπει να συναινέσει και ο Νεοϋορκέζος επιχειρηματίας, ο οποίος εδώ και πολύ καιρό παραμένει εξαφανισμένος, όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να εμφανιστεί και να πάρει θέση για το αύριο της ομάδας. Και θα κληθεί πλέον είτε να δεσμευτεί ότι θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος την ΠΑΕ (κάτι που δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση να κάνει), είτε να συμφωνήσει για την πτώχευσή της...

Keywords
Τυχαία Θέματα