«Η Ελλάδα ζούσε πάνω από τις δυνατότητες της»

11:27 14/2/2012 - Πηγή: AEK365

Συνέντευξη στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αφού εξέφρασε την κατανόηση του για τις δύσκολες στιγμές που περνάνε οι Έλληνες πολίτες σημείωσε πως για πολλά χρόνια "η Ελλάδα ζούσε πάνω από τις δυνατότητες της".

Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει πως πλέον η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλύτερα προετοιμασμένη

από ό,τι πριν δυο χρόνια στο ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας. Παράλληλα σημείωσε πως η Ελλάδα είναι πολύ ακριβή και πρέπει να κάνει ακόμα πολλά πράγματα προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ενώ για την βοήθεια που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε: "Στέλνουμε βοήθεια και ειδικούς για να βοηθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις αλλά θα πρέπει να το θέλει και η ίδια. Υπάρχουν κάποιοι που εκλαμβάνουν την βοήθεια ως κηδεμονία, αλλά εμείς ό,τιο κάνουμε, το κάνουμε μόνο για να βοηθήσουμε".

Τέλος για το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, ο Σόιμπλε έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Ιταλίας όπου γύρω από τον Πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι, υπάρχει μια ομάδα τεχνοκρατών με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να υπογραμμίζει: "Η Ιταλία έχει ήδη σημειώσει πρόοδο. Η Ελλάδα πρέπει να το σκεφτεί αυτό πολύ καλά".

Keywords
Τυχαία Θέματα