Η επιστροφή του Καρυπίδη!

03:05 28/9/2013 - Πηγή: AEK365

Τελευταία φορά που ο Σάββας Καρυπίδης αγωνίστηκε στην γενέτειρα του την Κατερίνη, κόντρα στον Αρχέλαο (σ.σ. ομάδα στην οποία έμαθε το χάντμπολ) ήταν το μακρινό 2005 με την φανέλα του Φιλίππου Βέροιας. Έκτοτε ο σπουδαίος αριστερόχειρας εξτρέμ άνοιξε τα... φτερά του, αγωνιζόμενος στο εξωτερικό. Πρώτος προορισμός η Καντέτεν Σαφχάουζεν. Εκεί έγινε ο πρώτος Έλληνας χαντμπολίστας που κατέκτησε τίτλο εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα το πρωτάθλημα Ελβετίας.

Η συνέχεια τον βρήκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Έπαιξε σε Βέτσλαρ (2005-2007), Μέλσουνγκεν (2007-2013), αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (282 γκολ σε 34 ματς) της Μπουντεσλίγκα, κλήθηκε στην μεικτή κόσμου, μέχρι και... τραμ έγινε, λόγω της δημοτικότητας του στην Γερμανία! Μετά από 8 χρόνια η μοίρα του επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη. Ο Σάββας Καρυπίδης γυρίζει στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Ο ίδιος με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΧΕ είπε: «Θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή της ζωής μου. Επιστρέφω στην γενέτειρα μου. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα νιώσω. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο από φίλους, συγγενείς και αγαπημένα μου πρόσωπα. Θα είναι μια συγκινητική στιγμή. Επιστρέφω στο σπίτι μου, στο γήπεδο που ανδρώθηκα. Τα συναισθήματα είναι πολύ δυνατά
Εκτός από το παιχνίδι θα είναι και μια γιορτή. Θέλω να το χαρώ».

«ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ»
Για το αν θα ήθελε στο μέλλον να ασχοληθεί με τον Αρχέλαο και την επιστροφή της ομάδας στην Α1 Ανδρών είπε: «Ο Αρχέλαος πρέπει να ανήκει στην Α1 και είναι φτιαγμένος για την πρώτη κατηγορία. Είμαι ανά πάσα στιγμή στο πλευρό της ομάδας και το έχω στα πλάνα μου στο μέλλον να βοηθήσω από οποιοδήποτε πόστο. Περίμενα πως και πως αυτή τη στιγμή να επιστρέψω. Κατερίνη και Αρχέλαος είναι τα πάντα για μένα.
Δεν ξεχνώ από πού ξεκίνησα και είμαι ευγνώμων στην πόλη και τον Αρχέλαο».

«ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΜΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙ»!
Για την αγωνιστική συνάντηση του με τον Σωκράτη Σκούφα: «Θα έχει πλάκα. Κάποτε μικρός με πίεζε για να κάνω σωστά αυτά που πρέπει και τώρα που έχω την δική μου διαδρομή θα βρεθούμε αντίπαλοι. Έχω μεγάλο σεβασμό απέναντι του. Πραγματικά με έχει δουλέψει πάρα πολύ και ατέλειωτες ώρες. Ένα μεγάλο κομμάτι της καριέρας μου του ανήκει».

Keywords
Τυχαία Θέματα