Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

20:36 23/11/2013 - Πηγή: AEK365

Ηλίας Βούρας 7

Στο δεύτερο διαδοχικό του ματς κάτω από τα δοκάρια, έπειτα από την επιστροφή του, φάνηκε ακόμη πιο σίγουρος για τον εαυτό του. Ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε (όπως σε μια εκτέλεση φάουλ στο 28'), ενώ στη φάση του 46', μετά το δοκάρι, έκλεισε πολύ ωραία τον Στρατάκη και κατάφερε να κρατήσει το μηδέν παθητικό.


Νίκος Αργυρίου 6

Δεν ήταν στα στάνταρ απόδοσης που είχε στα προηγούμενα παιχνίδια, ωστόσο διασώθηκε σε σχέση με την κακή εμφάνιση του μέσου όρου. Είχε κάποιες καλές

ενέργειες (εκ των οποίων μια καλή σέντρα για τον Ντακόλ στο 8' ), ενώ έκανε και ένα επικίνδυνο σουτ στο 65' .


Μπρούνο Τσιρίλο 5

Η παρουσία του είχε... δύο όψεις. Από την μια έβγαλε την γνωστή του επιβλητικότητα στο ανασταλτικό κομμάτι και έκανε πολλά κοψίματα, ενώ καθάρισε και φάσεις μακριά από την περιοχή. Από την άλλη έκανε κάποια αψυχολόγητα γεμίσματα, ενώ υπέπεσε σε δύο τρία λάθη που δεν επιτρέπονται για την εμπειρία του και θα μπορούσαν να στοιχίσουν ακριβά.


Σταύρος Σταθάκης 5

«Φυλάχθηκε» περισσότερο από τον Τσιρίλο στο λάθος (προτιμούσε να περιμένει τον αντίπαλο κα όχι να βγαίνει ψηλά), όμως κι αυτός υπέπεσε σε λάθη, με σημαντικότερο την λανθασμένη αντίδρασή του (δεν βγήκε προς την πορεία της μπάλας, αλλά δεν κατάλαβε και την κίνηση στην πλάτη του) στη φάση που οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν το δοκάρι.

Σταύρος Πεταυράκης 6

Συμμετείχε αρκετά στην ανάπτυξη της ομάδας, έκανε πολλές κούρσες, έβγαινε σωστά στην πλάτη, έκανε κάποια σωστά γυρίσματα, αλλά μέχρι εκεί. Ανασταλτικά, δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα, πλην της φάσεις που ο Ηλυσιακός είχε το δοκάρι, που ήταν και δική του ευθύνη να βγει στον παίκτη που έκανε κίνηση.

Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο 6

Στα ανασταλτικά του καθήκοντα ήταν για ακόμη μια φορά ο γνωστός -καλός- Κορδέρο. Το ίδιο και στο κράτημα και το κουβάλημα της μπάλας. Ωστόσο, από το σημερινό ματς έλλειψε το κάτι παραπάνω που έδινε στα προηγούμενα παιχνίδια στο δημιουργικό κομμάτι, πλην μιας ωραίας ενέργειας στο 17' και δύο τριών προσπαθειών που έμειναν... μισές.

Νίκος Γεωργέας 6

Κι αυτός δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα στο ανασταλτικό κομμάτι και ένα δύο λάθη που έκανε τα διόρθωσε μόνος του. Επίσης, στο κράτημα μπάλας και στις μεταβιβάσεις ήταν σωστός. Όμως, δυστυχώς, ταυτόχρονα με τον Κορδέρο έκανε κι αυτός ένα παιχνίδι στο οποίο δεν έδωσε το κάτι παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι.

Δημήτρης Ανάκογλου 4

Μέχρι να συμπληρωθεί η πρώτη ώρα αγώνα δεν είχε μπει ουσιαστικά στο ματς. Δεν είχε συμμετοχή στη δημιουργία, δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες. Στα τελευταία λεπτά το προσπάθησε αλλά έμεινε στην προσπάθεια. Επίσης, η αντίδρασή του στο τετ α τετ που είχε στο 59' ήταν κάκιστη και σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία.

Βαγγέλης Πλατέλλας 6

Πήρε προσπάθειες πάνω του, πάλεψε να δημιουργήσει ρήγματα, είχε μια από τις ελάχιστες καλές στιγμές της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος, το χλιαρό σουτ στο 9' (αν και θα μπορούσε να δώσει δίπλα του), ενώ πέρασε και την κάθετη στον Ανάκογλου στο 59'. Ωστόσο, δεν κατάφερε να γίνει όσο επικίνδυνος μας έχει δείξει ότι μπορεί.


Ζντράβκο Πόποβιτς 4

Έκανε ένα πραγματικά κακό παιχνίδι. Με εξαίρεση τα στημένα (κόρνερ) του πρώτου ημιχρόνου που σε γενικές γραμμές ήταν καλά, αλλά δεν τα εκμεταλλεύτηκε η ομάδα, δεν του βγήκε απολύτως τίποτα. Πολλές λάθος πάσες, αρκετές προσωπικές ενέργειες που δεν οδήγησαν πουθενά.

Αλεξάντερ Ντακόλ 6

Παρά το γεγονός ότι δεν τροφοδοτήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν εκτός παιχνιδιού. Έκανε τις σωστές κινήσεις, όμως η μπάλα πάντα την τελευταία στιγμή ή κοβόταν ή δεν περνούσε σωστά (είχε μόνο δυο κεφαλιές από στημένα). Έτσι στο δεύτερο αποφάσισε να πάρει πιο δημιουργικό ρόλο (έκανε και την πολύ ωραία ενέργεια και το γύρισμα στον Γροντή στο 67'). Όμως η αναγκαστική «ενεργοποίησή» του πιο μακριά από το τέρμα έφερε ένα κενό στην περιοχή (έλλειπε κάποιος -και- για να τραβήξει παίκτες). Οι φάσεις του... βγήκαν με την είσοδο του Τσεβά (στο 83', στο 84' και το 90'), αλλά... δεν τον ήθελε.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Δημήτρης Γροντής 7

Το σημαντικό είναι ότι ήρθε από τον πάγκο και δεν χρειάστηκε ούτε... λεπτό προσαρμογής. Μπήκε στις φάσεις πολύ περισσότερο από τον Πόποβιτς και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες για να γίνει ο ήρωας του αγώνα (με σημαντικότερη αυτή στο 67'). Ωστόσο, πιστώνεται απόλυτα ότι εκτέλεσε άψογα το κόρνερ στο 81', από το οποίο προήλθε το γκολ της νίκης.

Βασίλης Τσεβάς 9

Μπήκε στο παιχνίδι για να γεμίσει την περιοχή και να βοηθήσει να μπει το γκολ. Εκτέλεσε την αποστολή του σε απόλυτο βαθμό, αφού στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έπιασε μια κεφαλιά που ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, δίνοντας στην ΑΕΚ τη νίκη.

Βασίλης Ρόβας -

Αγωνίστηκε λίγο για να κριθεί...


Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 6

Για την επιλογή της ενδεκάδας δεν μπορεί να τον ψέξει κανείς, καθώς επέλεξε το -θεωρητικά- καλύτερο σχήμα, με όλους τους παίκτες να αγωνίζονται στις φυσικές τους θέσεις. Ωστόσο, είχε την ατυχία να δει τους περισσότερος από τους παίκτες από τους οποίους περιμένει το κάτι παραπάνω, να μην είναι στη μέρα τους. Επίσης, ρίσκαρε πολύ με την απόφαση να αφήσει τον Μπρέσεβιτς εκτός αποστολής, με αποτέλεσμα να μην έχει έμπειρο φορ στον πάγκο, όμως η εξέλιξη με τον Τσεβά τον δικαίωσε εκ του αποτελέσματος, όπως συνέβη και με την είσοδο του Γροντή στο παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα