Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

21:17 1/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ηλίας Βούρας 6

Στην φάση του γκολ δεν μπορεί να του καταλογιστεί ευθύνη, καθώς η άμυνα αποτυγχάνει τρείς φορές να απομακρύνει τη μπάλα, ενώ όταν -μετά από κόντρες- γίνεται το τελικό σουτ, εκείνος είναι ήδη πεσμένος. Είχε και μια καλή επέμβαση στο 63'. Ωστόσο -ίσως και λόγω βροχής- σε δυο τρεις φάσεις δεν ήταν όσο σταθερός θα έπρεπε.

Νίκος Γεωργέας 8

Μετά από καιρό αγωνίστηκε στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ και έκανε (πάλι) ένα πολύ καλό παιχνίδι. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, ενώ είχε και κάποια

εντυπωσιακά κλεψίματα (που «ανάγκασαν» το γήπεδο να τον χειροκροτήσει). Επίσης, βοήθησε πολύ και στο επιθετικό κομμάτι, καθώς από δική του σέντρα προήλθε το πρώτο γκολ, ενώ έβγαλε την έξυπνη πάσα στον Μπρέσεβιτς για το 5-0.

Σταύρος Σταθάκης 6

Σε γενικές γραμμές η παρουσία του θα μπορούσε να θεωρηθεί ικανοποιητική, καθώς αμυντικά δεν αντιμετώπισε προβλήματα στο μεγαλύτερο διάστημα, ενώ είχε και μια καλή κάθετη στον Γροντή, στο 29'. Ωστόσο, στη φάση του γκολ η αντίδρασή του δεν ήταν η αναμενόμενη, στις δύο ευκαιρίες που είχε για να «σώσει» τη φάση.

Βασίλης Ρόβας 5

Αντιμετώπισε γενικά κάποια προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, όμως ειδικά στην φάση του γκολ φέρει σημαντική ευθύνη, καθώς είναι αυτός που αποτυγχάνει να διώξει σωστά τη μπάλα από την περιοχή και να τελειώσει τη φάση, κάτι που έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο να κάνει την επαναφορά και να σκοράρει σε δεύτερο χρόνο.

Σταύρος Πεταυράκης 6

Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλός. Αν και η ΑΕΚ έπαιξε πολύ από τα άκρα και ο ίδιος πήρε μπάλα στα πόδια του, έκανε αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις, αλλά και στις επιλογές. Στο δεύτερο εμφανίστηκε ελαφρώς καλύτερος, αλλά επί της ουσίας η εμφάνισή του θα μας μείνει μόνο για την πολύ ωραία ενέργεια στην αρχή της φάσεις του έκτου γκολ.

Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο 7

Ήταν για ακόμη μια φορά ...σταθερή αξία στη μεσαία γραμμή. Καλός ανασταλτικά, βοηθούσε στο κράτημα και την κυκλοφορία της μπάλας, ενώ είχε και δύο τρεις ευκαιρίες να τελειώσει φάσεις. Αν αποκτήσει λίγο πιο «κρύο αίμα» στην τελική προσπάθεια, η ΑΕΚ θα πάρει φέτος (και) κάποια γκολ από αυτόν, αφού όλα τα άλλα τα κάνει σωστά.

Δημήτρης Ανάκογλου 5

Αγωνίστηκε δίπλα στον Κορδέρο, ως δεύτερος αμυντικός χαφ, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι αναγκάστηκε να μείνει μακριά από το τέρμα, καθώς η ΑΕΚ έπαιζε πολύ ψηλά. Ωστόσο, σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα πέτυχε επτά γκολ, ο ίδιος δεν είχε ουσιαστική συμμετοχή στην επίθεση και ως εκ τούτου καταδεικνύεται η κακή μέρα στην οποία βρέθηκε.

Δημήτρης Γροντής 9

Ο Μπρέσεβιτς και ο Ντακόλ ήταν οι κορυφαίοι στο... δαιμονιώδες διάστημα της ΑΕΚ. Όμως, δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς ότι ο Γροντής και ο Πλατέλλας ήταν οι παίκτες που (και) στο πρώτο -όχι τόσο... παραγωγικό- ημίχρονο, δημιουργούσαν τα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Έχασε τρεις ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ (στο 23', στο 26' και το 29') και τελικά τα κατάφερε βάζοντας έξυπνα την κόντρα στο 34'. Από εκεί και πέρα, έκανε την σέντρα για το 2-0 και είχε συμμετοχή και στο 3-0, κάνοντας το πρώτο σουτ.

Βαγγέλης Πλατέλλας 9

Ισχύει ότι αναφέραμε παραπάνω. Η απόδοσή του ήταν καλή και στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η ΑΕΚ έψαξε το πρώτο -κρίσιμο- γκολ. Στο 26', με προσωπική του ενέργεια, έδωσε... μισό γκολ στον Γροντή (που χάθηκε), στο 27' είχε ένα πολύ καλό σουτ, στο 52' έχασε ακόμη μια καλή ευκαιρία και τελικά κατάφερε να σκοράρει με ένα πραγματικά εντυπωσιακό γκολ, κάνοντας το 6-0.

Αλεξάντερ Ντακόλ 9

Έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, που ήταν... καταιγιστικό για την ΑΕΚ. Είχε το πρώτο σουτ της ομάδας στο 2', έκανε το ένα-δύο με τον Γροντή στο 2-0, πέτυχε με ωραία εκτέλεση το 3-0, έκανε την πολύ ωραία προσωπική ενέργεια και την ασίστ για το 4-0 και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 7-0.

Ιβάν Μπρέσεβιτς 9

Επέστρεψε στην ενδεκάδα και αναμφισβήτητά έκανε το καλύτερο παιχνίδι του με την ΑΕΚ, καθώς (αν και ανέβηκε στο δεύτερο μέρος) συμμετείχε σχεδόν σε όλα τα γκολ. Έκανε την πρώτη προβολή στο 1-0, πέτυχε το 2-0, το 4-0 και το 5-0 (με εντελώς... φορίσιες εκτελέσεις), ενώ έκανε πολύ ωραία κάθετη στον Πλατέλλα για το 6-0.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Νίκος Αργυρίου -

Αντικατέστησε τον Γεωργέα και σε γενικές γραμμές τα πήγε καλά.

Βασίλης Τσεβάς -

Μπήκε σε ένα χρονικό σημείο που ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αρκετά (κάτι λογικό).

Μιχάλης Παυλής -

Ισχύει ότι και για τον Τσεβά, όμως το μεγάλο κέρδος για την ΑΕΚ ήταν τα λεπτά συμμετοχής που πήρε στα πόδια του.

Τραϊανός Δέλλας 9

Όλα του βγήκαν μέχρι... κεραίας. Οι επιλογές του για το αρχικό σχήμα (με πρώτη την επαναφορά του Μπρέσεβιτς) τον δικαίωσαν απόλυτα, η ομάδα ακολούθησε πιστά το πλάνο του για να καταφέρει να ανοίξει την μαζική άμυνα του αντιπάλου και στην συνέχεια ήρθε το... πάρτι. Επίσης, πιστώνεται ότι αυτό που λέει τόσο καιρό, ότι δεν θέλει οι παίκτες του να... σβήνουν όταν αποκτούν σκορ ασφαλείας το είδαμε ξεκάθαρα σήμερα στο γήπεδο. Με την ΑΕΚ να έχει κάνει το 5-0 στο 60', οι ποδοσφαιριστές του δεν σήκωσαν το πόδι από το γκάζι.

Keywords
Τυχαία Θέματα