Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

22:06 21/12/2013 - Πηγή: AEK365

Ηλίας Βούρας 5

Ξεκινάει καλά το ματς και μόλις στο δεύτερο λεπτό έχει σωτήρια επέμβαση σε τετ α τετ με τον Βέρμπη. Ωστόσο, φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων, όπου ο Αλήμπας με κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής καταφέρνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο τέρμα πέφτει σωστά, όμως δεν μπορεί να διώξει τη μπάλα.

Σωκράτης Τσουκαλάς 5

Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στο 39' και είναι η μόνη φάση με την οποία ο δεξιός μπακ της

ΑΕΚ... σώζει την εικόνα. Επιθετικά βγήκε μπροστά και προσπάθησε να βοηθήσει, έχοντας όμως πολλές κακές επιλογές. Αμυντικά ήταν κακός. Αργές επιστροφές, λάθος πάσες στην άμυνα και προβλήματα ακόμα και στο ένας με έναν.

Σταύρος Πεταυράκης 6

Αν η θέση του είχε περισσότερες επιθετικές αρμοδιότητες, τότε σίγουρα θα ήταν από τους κορυφαίους. Έχει συμμετοχή στο 3ο και το 4ο γκολ, αφού από τα πόδια του ξεκινάνε οι φάσεις, ανέβαινε συνεχώς στην πλευρά του και δημιουργικά πήγε πολύ καλά, ενώ θα μπορούσε να είχε κερδίσει και ένα πέναλτι, που δεν του δόθηκε. Ωστόσο, αμυντικά είχε προβλήματα. Στο πρώτο γκολ χάνει στην πλάτη του τον Στασινό, που βγάζει τη σέντρα, ενώ υπήρξαν και άλλες φάσεις που βγήκαν αντίπαλοι στην πλάτη του.

Σταύρος Σταθάκης 4

Όντας ο πιο έμπειρος από την τετράδα της άμυνας, όφειλε να δώσει και τη μεγαλύτερη σιγουριά. Με εξαίρεση όμως τη φάση του 3ου γκολ, στην οποία με το κεφάλι του έδωσε την ασίστ στον Μπρέσεβιτς, συνολικά είχε μία κακή εικόνα, με πολλές λάθος επιλογές, κακές τοποθετήσεις στο γήπεδο και αντί για σιγουριά, έβγαζε μία μόνιμη νευρικότητα.

Κώστας Τσούπρος 5

Στην πρώτη φάση που πήρε μέρος στο ματς, κατάφερε να σκοράρει (8') και παρότι είχε την ψυχολογία με το μέρος του παρουσίασε κακό πρόσωπο. Είναι σίγουρο πως αν το ποδόσφαιρο ήταν μόνο στημένες φάσεις, θα ήταν από τους καλύτερους στον κόσμο. Όμως δεν είναι έτσι. Και για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε να έχει πολλά προβλήματα στον ανοιχτό χώρο. Η αναγκαστική αλλαγή του στο 37' και η οπισθοχώρηση του Γεωργέα, βοήθησε να «δέσει» η άμυνα.

Νίκος Γεωργέας 5

Ξεκίνησε ως αμυντικός χαφ και στα 37 λεπτά που αγωνίστηκε, είχε κακό πρόσωπο. Πολλά λάθη και σημάδια κόπωσης που έκαναν αισθητά την παρουσία τους. Εν συνεχεία γύρισε στα στόπερ και βοήθησε με την εμπειρία του να κλείσει την... τρύπα και η ΑΕΚ να περιορίσει τις επιθέσεις που δεχόταν μέχρι εκείνο το σημείο.

Μιγκέλ Άνχελ Κορδέρο 7

Βλέποντας τον Γεωργέα να μην είναι σε καλή ημέρα, εξ αρχής έριξε βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι. Από το 37' έπαιξε με τον Ανάκογλου στο πλευρό του και εκεί φάνηκε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του. Δημιουργικά δεν βοήθησε όσο θα μπορούσε, όμως αμυντικά είχε καθοριστικές επεμβάσεις και ήταν απροσπέλαστος στον χώρο δράσης του.

Βαγγέλης Πλατέλλας 6

Τα πρώτα δύο γκολ προέρχονται από δικά του στημένα, ενώ είχε μία ασίστ στον Ράμα και μια στον Ντακόλ. Έψαξε και ο ίδιος ένα γκολ, με προσωπικές ενέργειες, αλλά δεν τα κατάφερε. Θετική εμφάνιση, αλλά όχι ανάλογη του... γνωστού Πλατέλλα.

Αλεξάντερ Ντακόλ 5

Ο Βραζιλιάνος επέστρεψε στην θέση που τον έχουμε συνηθίσει φέτος. Πίσω από τον φορ. Ωστόσο δεν βοήθησε στον αναμενόμενο βαθμό επιθετικά την ομάδα. Έκανε λάθη στις μεταβιβάσεις του, έπαιξε μακριά από την περιοχή και δεν βοήθησε τον Μπρέσεβιτς. Μοναδική στιγμή που φάνηκε στο ματς η φάση του 62'όπου σε κάθετη του Πλατέλλα σούταρε στην κίνηση με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι και εν συνεχεία άουτ.

Δημήτρης Γροντης 5

Στα πρώτα 25 λεπτά του ματς και μέχρι να γυρίσει... τούμπα αυτό, ήταν πολύ κινητικός και με μεγάλη διάθεση. Έχει μία καλή στιγμή στο 18' και ένα λεπτό αργότερα έκανε εξαιρετική ενέργεια, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν εκμεταλλεύτηκε το έτοιμο γκολ που έδωσε. Εν συνεχεία όμως χάθηκε. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε τόσο στα αριστερά που ξεκίνησε, όσο και πίσω από τον επιθετικό, χωρίς όμως να δώσει βοήθειες.

Ιβάν Μπρέσεβιτς 9

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Kροάτη στράικερ. Εκτός από τα δύο τέρματα που πέτυχε (67',85'), που είναι τελειώματα «καθαρού» φορ, είχε συμμετοχή σε όλο το παιχνίδι της ομάδας. Πίεζε στην πρώτη μπαλιά, έβγαινε από την περιοχή και έσπαγε τη μπάλα στα άκρα, έδινε ασίστ (στη φάση του 78' σε Πλατέλλα), ενώ πριν σκοράρει φλέρταρε με το γκολ δυο ακόμα φορές, μία στο 8' και άλλη μία στο 63'. Αντικαταστάθηκε στο 87' και δίκαια κέρδισε το χειροκρότημα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Δημήτρης Ανάκογλου 7

Πέρασε στο γήπεδο στο 37' και έπαιξε στη μεσαία γραμμή και δίπλα από τον Κορδέρο. Βοήθησε πολύ περισσότερο από τον Γεωργέα στο να κυλήσει πιο γρήγορα η μπάλα και η ΑΕΚ να πιάσει καλύτερο ρυθμό που δεν μπορούσε να ακολουθήσει ο αντίπαλος. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησε με κάποιες προσωπικές ενέργειες να πατήσει περιοχή, μοίρασε τη μπάλα στα άκρα και ήταν ένας από τους καταλυτικούς παίκτες για να γυρίσει το παιχνίδι.

Ρενάλντο Ράμα 6

Μετά από πολύ καιρό ο Ρενάλντο Ράμα πήρε την ευκαιρία του. Μπήκε στο 62' αντί του Ντακόλ και έδωσε ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα στην ομάδα. Αρχικά έπαιξε πίσω από τον Μπρέσεβιτς, ενώ δοκιμάστηκε και στα άκρα. Έχασε μοναδική ευκαιρία στο 75' να σκοράρει, ενώ είχε και ένα καλό σουτ στο 87'.

Μιχάλης Παυλής -

Πέρασε ως αλλαγή στο 87' και δεν μπορεί να κριθεί

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Τραϊανός Δέλλας 7

Για ένα ακόμα παιχνίδι η ΑΕΚ παρουσίασε προβλήματα, τα οποία ο προπονητής πρέπει να διορθώσει. Μετά την γκέλα με τον Αστέρα Βάρης, τη νίκη στο 93' με τον Ηρόδοτο και την αγχωτική πρόκριση στο Κύπελλο, ήρθε η Κηφισιά που κατάφερε να γυρίσει -προς στιγμή- παιχνίδι μέσα στο ΟΑΚΑ, κυρίως επειδή οι ποδοσφαιριστές του έδειξαν εφησυχασμένοι μετά το 1-0, αλλά και επειδή κάποιοι από τις αρχικές επιλογές του, ήταν κατώτεροι των προσδοκιών του. Ωστόσο, είναι ο ίδιος που με τις αλλαγές του, τόσο εσωτερικές όσο και από τον πάγκο, έφερε μία σχετικά εύκολη ανατροπή. Τόσο ο Ανάκογλου αρχικά, με τον Γεωργέα να επιστρέφει στα στόπερ (μία επιλογή που θα μπορούσε να την είχε κάνει από την αρχή), όσο και στη συνέχεια οι κινήσεις με την αντικατάσταση του Ντακόλ -του πρώτου σκόρερ της ομάδας, που ήταν κακός- και την είσοδο του Ράμα, φάνηκε να «δουλεύουν» σωστά και γρήγορα, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να φτάσει στη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα