Η μέρα που ''προσκυνά'' ο ΠΑΟ (VIDEO)

09:57 23/10/2012 - Πηγή: AEK365

Δεν γυρίζουμε πολύ πίσω σήμερα. Μόνο 6-7 χρόνια. Τότε που η ΑΕΚ δύο σερί χρονιές, ίδια ημέρα, σαν σήμερα, κερνούσε πίκρες τον Παναθηναϊκό. Από τη μία, τη σεζόν 2005-06 το απίστευτο 3-0 με την ΑΕΚ γηπεδούχο και την ασύλληπτη γκολάρα του Τσάνκο από το κέντρο και από την άλλη ένα ακριβώς χρόνο μετά, ο Δέλλας κάνει την ανατροπή με έναν «κεραυνό» γράφοντας το ΠΑΟ - ΑΕΚ

1-2.

2005-06
ΑΕΚ - ΠΑΟ 3-0

Τι παιχνίδι κι αυτό; Τίποτα δεν έδειχνε ότι θα τελείωνε με τόσο εμφατικό τρόπο για την ΑΕΚ. Η ομάδα του Σάντος είναι στο 0-0 με τον Παναθηναϊκό για την 7η αγωνιστική, ως το 85' και τότε ξεκινάει ο χορός των γκολ... Πρώτα στο 85' από τον «φονιά» Νίκο Λυμπερόπουλο, έπειτα, στο 88' η έμπνευση του Λόλο Τσάνκο να σουτάρει με τη μία από τη σέντρα και να νικάει τον Γκαλίνοβιτς και το φινάλε στο 90' να γράφει ο Λάκης με σουτ, βάζοντας «φωτιά» στο ΟΑΚΑ και στους 35.000 ΑΕΚτζήδες.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Κόντης, Μάλμπασα (75' Γεωργέας), Αλεξόπουλος, Τσιρίλο, Κατσουράνης, Τσάνκο, Ίβιτς (63' Σαπάνης), Λάκης, Σοάρες (66' Ζούλιο Σέζαρ), Λυμπερόπουλος.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Μπίσκαν, Μόρις, Δάρλας, Κονσεϊσάο, Γκονζάλες, Βόουτερ, Σέριτς, Γκέκας (73' Ολισαντέμπε), Τοργκελε (46' Παπαδόπουλος).

2006-07

ΠΑΟ - ΑΕΚ 1-2

Ένα χρόνο μέτα το 3-0, η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων αμαυρώνουν το ντέρμπι και καθυστερούν την έναρξή του κατά 20 λεπτά. Το ματς δεν ξεκινάει καλά για την ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται πίσω στο σκορ στο 24' με σουτ του Παπαδόπουλου. Η αντίδραση άμεση... Στο 27' ο Δέλλας κερδίζει το πέναλτι από τον Γκούμα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τόζερ. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Μαντούκα και στο παρθενικό του ντέρμπι με τη φανέλα της ΑΕΚ σκοράρει. 1-1 για την ΑΕΚ. Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΚ. Έβαλε στα καρέ του τον Παναθηναϊκό και στο 75' πήρε το προβάδισμα. Ο Ζούλιο Σέζαρ εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Δέλλα που απέφυγε τον Ίβανσιτς και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-2 και φεύγοντας «σφαίρα» προς την εξέδρας των οπαδών της ΑΕΚ...

Παναθηναϊκός: Eμπέντε, Μόρις, Γκούμας, Ρομέρο, Παπαδόπουλος, Σαλπιγγίδης, Σέριτς, Σάντσεθ (74' Μπόβιο), Βύντρα (70' Νίλσον), Μπίσκαν (83' Μάντζιος), Ίβανσιτς.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας, Τσιρίλο, Δέλλας, Παουτάσο, Έμερσον, Ζήκος, Μαντούκα (80' Λαγός), Τόζερ (46' Ζούλιο Σέζαρ), Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης (66' Κονέ).

Επίσης σαν σήμερα, πριν από 21 χρόνια, η ΑΕΚ στο πρώτο ματς του δευτέρου γύρου για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχα στη Ρωσία, φέρνει 0-0 και μερικά βράδια αργότερα σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι παίρνει την πρόκριση με 2-1 μέσα στη Φιλαδέλφεια, γυρίζοντας το παιχνίδι. Ποιος θα ξεχάσει εκείνο το βράδυ στη Ρωσία, το τσουχτερό κρύο και τους ΑΕΚτζήδες γυμνούς να τραγουδούν, κάνοντας ακόμα και τους Ρώσους να παρακολουθούν τρελαμένοι τους... τρελούς ΑΕΚτζήδες.
23/10/91: Σπάρτακ Μόσχας-ΑΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα