Η Τσέλσι στα ημιτελικά

16:37 1/4/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ"

Την παράδοση που την θέλει να μένει αήττητη εντός έδρας σε παιχνίδια του Κυπέλλου Αγγλίας από το 2003 διατήρησε η Τσέλσι η οποία, στην ρεβάνς του 2-2 στο "Ολντ Τράφορντ", κέρδισε 1-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
Στο πρώτο μέρος οι δυο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία η κάθε μία με την Τσέλσι να φτάνει πρώτη

κοντά στο γκολ στο 31' όταν το σουτ του Ντεμπά Μπα έδιωξε με τα πόδια ο Ντε Χέα. Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν σε σουτ του Ερνάντες, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, πήρε φάλτσα αλλά ο Τσεχ μπόρεσε να διώξει με τα πόδια. Έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια δίχως τέρματα.
Στην επανάληψη, και αφού ο Ράφα Μπενίτεθ είχε ήδη κάνει μια αναγκαστική αλλαγή περνώντας εκτός του τραυματία Κόουλ και βάζοντας στο παιχνίδι τον Μπερτράντ, η Τσέλσι πήρε προβάδισμα στο 48ο λεπτό με τον Ντεμπά Μπα να εκμεταλλεύεται εξαιρετική ασίστ του Μάτα και να κάνει το 1-0 για την Τσέλσι.
Από εκείνο το σημείο και μετά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προσπάθησε να αντιδράσει με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να έχει αφήσει εκτός αποστολής τον Γουέιν Ρούνεϊ και στον πάγκο τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Η μεγάλη ευκαιρία για τους πρωτοπόρους της Premier League ήρθε στο 61ο λεπτό όταν η κεφαλιά του Ερνάντες αποκρούστηκε από τον Τσεχ.
Αλλά και η Τσέλσι είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της στο 67ο λεπτό όταν ο Αζάρ βρέθηκε τετ α τετ με τον Ντε Χέα αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.
Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος με την Τσέλσι να φτάνει τις 23 νίκες σε 28 παιχνίδια Κυπέλλου και να συνεχίζει την προσπάθεια για κατάκτηση του πέμπτου Κυπέλλου Αγγλίας στις επτά τελευταίες σεζόν. Αντίπαλος της στα ημιτελικά η άλλη ομάδα του Μάντσεστερ, η Σίτι Από την άλλη μεριά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παρηγορηθεί με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

Τσέλσι: Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κόουλ (22' Μπερτράντ), Ραμίρεζ, Μίκελ, Αζάρ, Μάτα, Όσκαρ (91' Μόζες), Μπα (93' Τόρες)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια, Κλέβερλι (61' Φαν Πέρσι), Κάρικ, Νάνι (65' Γκιγκς), Γουέλμπεκ (80' Γιανγκ), Ερνάντες

Keywords
Τυχαία Θέματα