Το κάπνισμα κάνει κακό και στις... ρώγες!

15:48 1/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ένας από τους κορυφαίους πλαστικούς χειρουργούς στην Αμερική, ο Dr Anthony Youn αποκάλυψε πως όσες γυναίκες καπνίζουν κινδυνεύουν να δουν τις ρώγες τους να ξεραίνονται και να πέφτουν. Βέβαια διευκρίνισε πως αυτό ισχύει για εκείνες που έχουν υποβληθεί σε επέμβαση ανόρθωσης στήθους.
Ο πλαστικός χειρούργος επεσήμανε πως η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια του καπνίσματος μπορεί να διαταράξει τη ροή του αίματος σε διάφορα μέρη του σώματος και έτσι διαταράσσει τη διαδικασία επούλωσης μετά από χειρουργική επέμβαση.
Οι τοξίνες μπορεί να ενεργήσουν ως

«εικονικό τουρνικέ» με αποτέλεσμα να νεκρώσουν ένα μέρος του σώματος διακόπτοντας του αίματος προς αυτό.
Μιλώντας στο CNN , ο Dr Youn είπε: «Τρελένομαι κάθε φορά που βλέπω έναν ασθενή για ανόρθωση του μαστού που είναι καπνιστής».
Ο Dr Youn όπως διαβάζουμε στο 69magazine είπε ότι παρακολουθούσε μία γυναίκα καπνίστρια που είχε κάνει επέμβαση της οποίας οι ρώγες είχαν γίνει μωβ, καθώς το κάπνισμα είχε νεκρώσει τις μικρές φλέβες που υπάρχουν στο στήθος. Αν την είχε αφήσει χωρίς θεραπεία, οι θηλές της θα είχαν πέσει!
Κατέφυγε στο να χρησιμοποιήσει βδέλλες οι οποίες για αρκετές ημέρες ρουφούσαν το σκοτωμένο αίμα μέχρι να αποκατασταθούν οι θηλές της γυναίκας σε ένα υγιές ροζ.
Οπως είπε, σε οποιαδήποτε πλαστική επέμβαση, είτε αυτή αφορά το στήθος, είτε το πρόσωπο, είτε την κοιλιά το κάπνισμα πρέπει να κόβεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα