Οι «μικροί» εξαφανίστηκαν

Αν τα πιτσιρίκια του Κώστα Φραντζέσκου φορούσαν ερυθρόλευκα αντί για πράσινα, θα ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα media...
Ο επιθεωρητής Κλουζώ ψάχνει στις αντικειμενικές εφημερίδες να βρει την είδηση πως οι έφηβοι του Παναθηναϊκού θα αγωνιστούν στον τελικό του κυπέλλου Φέρεντς Πούσκας
Πριν λίγες ημέρες ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε σε μία ανεπίσημη διοργάνωση, στο NextGen
Series, που οι Έλληνες δημοσιογράφοι προτιμούσαν να αποκαλούν «Τσάμπιονς Λιγκ Νέων». Πιο εύηχο...

Στο ανεπίσημο αυτό τουρνουά που δεν συμμετέχουν ομάδες που φημίζονται για τις ακαδημίες τους (όπως οι Ρεάλ, Μάντσεστερ, Μίλαν, Μπάγερν, Πόρτο, Μπενφίκα) σφυρίζουν διαιτητές από τις χώρες όπου γίνονται τα ματς. Έτσι, στα εντός έδρας παιχνίδια του ΟΣΦΠ διαιτήτευσαν έλληνες ρέφερι και η ομάδα του Πειραιά κέρδισε τέσσερις αποβολές και ένα πέναλτι σε τέσσερα ματς.

Τα ελληνικά Media πανηγύριζαν σαν να κέρδισε ελληνική ομάδα ευρωπαϊκή κούπα σε διεθνή επίσημη διοργάνωση. «Τα σούπερ μωρά του Θρύλου», «το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου», «οι μικροί ήρωες» και άλλες βαρύγδουπες εκφράσεις εμφανίζονταν στα πρωτοσέλιδα των (δήθεν) αντικειμενικών εφημερίδων και ακούγονταν σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές ανταποκρίσεις (!) για τους… μελλοντικούς δανεικούς στα διάφορα χωριά της Σούπερ Λίγκας και της Football League.

Καλά όλα αυτά. Τα έχουμε ξαναγράψει και μπορεί να τα διακρίνει ο οποιοσδήποτε παρακολουθεί έστω και επιδερμικά τις προσπάθειες των (δήθεν) αχρωμάτιστων ΜΜΕ να χρωματίζουν τα πάντα με «ερυθρόλευκη» μπογιά.

Το εντυπωσιακό είναι πως εκτίθενται ανεπανόρθωτα με την αδυναμία τους να «αντιμετωπίσουν» αντίστοιχες επιτυχίες των «πράσινων» ακαδημιών.

Οι έφηβοι του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν στο Κύπελλο «Φέρεντς Πούσκας» και με δύο στις δύο νίκες προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό του τουρνουά. Εκεί μπορεί να ηττήθηκαν από τη Ρεάλ, όμως έπαιξαν με περίσσιο πάθος, ήταν κατά διαστήματα ανώτεροι από μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο σε αυτές τις ηλικίες και κέρδισαν δίκαια το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Πώς παρουσιάζουν τα (δήθεν) ουδέτερα media τους μικρούς τριφυλλοφόρους; Τσιμουδιά… Ούτε διθυραμβικά πρωτοσέλιδα μετά τις νίκες, ούτε ανταποκρίσεις στα ραδιόφωνα, ούτε τίποτα. Αντιθέτως, με περίσσια χαρά ανακαλύπτουν και παρουσιάζουν τα μίζερα θέματά τους, τύπου «τα αρνητικά ρεκόρ του Παναθηναϊκού». Είναι γνωστό άλλωστε πως για κάθε είδηση που προσφέρει χαμόγελα στον κόσμο του Τριφυλλιού, υπάρχει ένας άτυπος νόμος που λέει πως πρέπει ή αυτή να εξαφανίζεται ή να ισοσκελίζεται με «μίζερες» και δυσάρεστες ειδήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα