Η Βολιβία εκδιώκει την USAID από τα εδάφη της για αντικυβερνητική δράση!

18:04 1/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η Βολιβία προτίθεται να εκδιώξει από τα εδάφη της την φιλανθρωπική οργάνωση US Agency for International Development (USAID), καθώς θεωρεί πως εμπλέκεται σε «συνωμοσίες» κατά της κυβέρνησης της χώρας, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο αριστερός βολιβιανός πρόεδρος, Έβο Μοράλες.

«Δεν υπάρχει έλλειψη θεσμών που εξακολουθούν να συνωμοτούν εναντίον του λαού μας και ειδικά της εθνικής κυβέρνησης, και για το λόγο αυτόν αξιοποιούμε την ευκαιρία αυτής της Πρωτομαγιάς για να ανακοινώσουμε πως αποφασίσαμε να εκδιώξουμε την USAID», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μοράλες, στο πλαίσιο ομιλίας

που εκφώνησε για τον εορτασμό της 1ης Μαΐου στην πρωτεύουσα Λα Παζ.

Ο κ. Μοράλες έχει και κατά το παρελθόν κατηγορήσει την USAID πως χρηματοδοτεί οργανώσεις που αντιτίθενται στις πολιτικές του. Υπενθυμίζεται πως το 2008 η Βολιβία απέλασε από τα εδάφη της τον πρεσβευτή των ΗΠΑ και την υπηρεσία της Ουάσιγκτον κατά των ναρκωτικών, ενώ σε προηγούμενες επετείους της Πρωτομαγιάς έχουν ανακοινωθεί οι κρατικοποιήσεις μεγάλων επιχειρήσεων.

Η USAID δραστηριοποιήται στην Βολιβία επί περίπου πέντε δεκαετίες. Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού της διοχετεύεται σε επιχειρήσεις κατά των ναρκωτικών.

Πηγή: SKAI

Keywords
Τυχαία Θέματα