Τέλος καλό με γκολάρα Τσεβά

14:15 23/11/2013 - Πηγή: AEK365

Των ΜΑΡΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ

Σε μία ημέρα που η ΑΕΚ είχε κακή απόδοση και σχεδόν όλους τους παίκτες της σε μέτρια ως άσχημη βραδιά, ήρθε ο Βασίλης Τσεβάς από τον πάγκο στο 78' και τρία λεπτά μετά με εξαιρετική κεφαλιά να δώσει στην ΑΕΚ τη λύτρωση. Η Ένωση κέρδισε δύσκολα 0-1 τον Ηλυσιακό στο ΟΑΚΑ, σε ένα ματς που από τη μία πρέπει να ξεχάσει και να προχωρήσει κρατώντας μόνο τους τρεις πόντους, από

την άλλη όμως πρέπει να το μελετήσει και να δει τι ακριβώς έφταιξε. Απέναντι σε έναν μαχητικό και «διαβασμένο» Ηλυσιακό η ομάδα είχε σοβαρά προβλήματα, ειδικά από τη στιγμή που ο Ανάκογλου με τον Πόποβιτς ήταν σε κακή ημέρα, ενώ οι Γεωργέας, Πλατέλλας και Κορδέρο σε μέτρια. Ήρθε όμως από τον πάγκο ο Τσεβάς και λίγο νωρίτερα ο Γροντής να δώσουν στην ομάδα την ώθηση που έπρεπε για να πάρει τους τρεις πόντους.

Κακή ΑΕΚ, χωρίς ουσία στο παιχνίδι της

Το πρώτο 45λεπτο έφυγε με την ΑΕΚ να μην έχει καταφέρει όχι μόνο να πετύχει κάποιο γκολ, αλλά να πραγματοποιεί και μία κακή εμφάνιση. Ο Δέλλας, συγκριτικά με το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας έκανε τρεις αλλαγές στην 11άδα: Ξεκίνησε με τους Πόποβιτς, Ανάκογλου και Πλατέλλα, στις θέσεις των Γροντή, Μπρέσεβιτς και Ρόβα, διαμορφώνοντας και το σύστημα σε 4-2-3-1. Το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν εμφανές στην επίθεση. Ειδικά ο Πόποβιτς δεν κατάφερε να μπει στο παιχνίδι, ενώ ο Πλατέλλας αν και ορεξάτος, ήταν πολύ καλά κλεισμένος από την εξαιρετική αμυντική τακτική του Ηλυσιακού.

Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω στον εξτρέμ της ΑΕΚ έπεφταν δύο και τρεις παίκτες, κλείνοντας χώρους. Το ίδιο συνέβαινε και στις προσπάθειες του επιτελικού χαφ Ανάκογλου, αλλά και των δύο αμυντικών χαφ Γεωργέα, Κορδέρο. Με διπλή ζώνη άμυνας λίγο έξω από τη μεγάλη του περιοχή ο Ηλυσιακός πέτυχε να κλείσει χώρους και να μην επιτρέψει στην ΑΕΚ να «πατήσει» εύκολα περιοχή.

Με τον Ανάκογλου λοιπόν, κλεισμένο και σε πολύ καλή ημέρα, τον Πόποβιτς με τον Πλατέλλα να αλλάζουν συνεχώς θέσεις πλευρές στα εξτρέμ και τον Γεωργέα με τον Κορδέρο να παίρνουν λίγα μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή, αλλά μετά να κλείνονται, ήταν λογικό κι επόμενο η μπάλα να μη φτάσει σχεδόν ποτέ στον Ντακόλ, που έπαιζε μοναδικός φορ.

Η ΑΕΚ είχε τεράστιο πρόβλημα και στα στημένα. Κέρδισε πολλά κόρνερ, όμως δεν εκμεταλλεύτηκε κανένα. Μία καλή κεφαλιά του Τσιρίλο στα πρώτα λεπτά, ήταν το μοναδικό «κέρδος» της Ένωσης από στημένη μπάλα, κατά τα λοιπά ένα απόλυτο τίποτα...

Αμυντικά πάντως η ομάδα δεν είχε προβλήματα. Με τους Τσιρίλο, Σταθάκη, Αργυρίου και Πεταυράκη να στέκονται καλά. Το ζητούμενο όμως είναι μπροστά τι γινόταν και ο Δέλλας, όπως ήταν λογικό, δεν έδειχνε καθόλου ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας. Νευρικότητα, λάθη, πολλά μάλιστα αβίαστα και επιθετικό πνεύμα χωρίς ουσία, αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο έδειξε η ΑΕΚ με το 0-0 να είναι το λογικό αποτέλεσμα των πρώτων 45 λεπτών.

Δοκάρι ο Ηλυσιακός, γκολάρα ο Τσεβάς

Κι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο θα περίμενε κανείς, μετά την κάκιστη εικόνα της ομάδας στο πρώτο μέρος, να μπει συγκεντρωμένα και παθιασμένα για να καθαρίσει τη νίκη, έγινε ακριβώς το αντίθετο... Στο 46' ο Ηλυσιακός έφτασε μία ανάσα από το γκολ, όταν σε παράλληλη μπαλιά, ο Κάμπας είχε δοκάρι εξ επαφής! Η ΑΕΚ τη γλίτωσε σε αυτή τη φάση, που φάνηκε να την... ξυπνάει. Σε συνδυασμό λοιπόν, με το δοκάρι του Ηλυσιακού και την σωστή αλλαγή του Δέλλα στο 56' του Πόποβιτς με τον Γροντή, η ομάδα ανέβασε ρυθμούς.

Ο Γροντής με την είσοδό του στο ματς ανέβασε το ρυθμό, η ομάδα πήρε μέτρα στο γήπεδο, άρχισε να παίζει πιο επιθετικά και έχασε τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ, εκ των οποίων η μία με τον Γροντή. Το γκολ ωστόσο δεν ερχόταν. Και ήρθε η αλλαγή του Δέλλα στο 78', με τον Τσεβά αντί του Αργυρίου (άξιζε και έπρεπε να το πάρει το ρίσκο) να αλλάξει αμέσως τα δεδομένα. Η ΑΕΚ έχασε μία διπλή ευκαιρία με τον Πλατέλλα και τον Γροντή, η μπάλα πήγε κόρνερ, το εκτέλεσε ο τελευταίος και ο Τσεβάς στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, με κεφαλιά την έστειλε στο δοκάρι και στα δίχτυα κάνοντας στο 81' το 0-1 για την ΑΕΚ.

Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε και η Ένωση κατάφερε να κρατήσει ως το φινάλε αυτό το γκολ και να πάρει τους τρεις πόντους.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ: Νικολάου, Μητσόπουλος, Ιωαννίδης, Σίσκος, Καραπιπέρης, Αμανατίδης, Φλέγκας (84' Μασούρας), Στρατάκης, Τζώρτζης, Κολοβός (58' Φίπε), Κάμπας

ΑΕΚ: Βούρας, Αργυρίου (79' Τσεβάς), Πεταυράκης, Τσιρίλο, Σταθάκης, Γεωργέας, Κορδέρο, Ανάκογλου (87' Ρόβας), Πλατέλλας, Πόποβιτς (54' Γροντής), Ντακόλ

Εισιτήρια: 3.177

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

16.43 Ο προπονητής του Ηλυσιακού αποβάλλεται από τον πάγκο του

16.20 Ο κόσμος προσπαθεί με τη φωνή του να ξεσηκώσει τους παίκτες, ώστε να έρθει το γκολ.

14.59 Με λευκές εμφανίσεις παίζει η ΑΕΚ, καθώς ο Ηλυσιακός φοράει κι αυτός κιτρινόμαυρα.

14.55 Το πέταλο δεν έχει γεμίσει, παρ' όλα αυτά το τραγούδι έχει ξεκινήσει...

14.51 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει πάρει θέση στο μπουθ του ΟΑΚΑ πάνω από τα επίσημα

14.48 Στο γήπεδο βρίσκεται και ο Γωγώ Μαστροκώστα

14.33 Λιγοστός ο κόσμος στις εξέδρες.

14.30 Οι δύο ομάδες βρίσκονται στο γήπεδο για προθέρμανση.

14.21 Toυς Μπρέσεβιτς και Καζβιρόπουλο, άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Τραϊανός Δέλλας.

14.11 Σχεδίο άδειο το γήπεδο αυτή τη στιγμή, περίπου 50 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα

Keywords
Τυχαία Θέματα