«Καρατομήθηκε» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. λόγω των επεισοδίων

19:23 4/10/2012 - Πηγή: AEK365

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος είχε την ευθύνη των μέτρων για την προστασία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη λήξη των επεισοδίων, ο κ. Δένδιας, κάλεσε τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και του ζήτησε εξηγήσεις για όσα συνέβησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κρίθηκε ανεπαρκής η δύναμη, που είχε διατεθεί αρχικά για το Πεντάγωνο και ειδικότερα, δέκα μόνον αστυνομικοί, χωρίς διμοιρία των ΜΑΤ.

Από πηγές του Αρχηγείου έγινε, επίσης, γνωστό ότι ο υπεύθυνος αξιωματικός δεν ζήτησε έγκαιρα ενισχύσεις, όταν η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο, με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρόμενοι να εισβάλουν στον περίβολο του υπουργείου.

Εξάλλου, ο κ. Δένδιας επικοινώνησε με τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, και αφού τον ενημέρωσε ότι θα τιμωρήσει παραδειγματικά τους αξιωματικούς της Αστυνομίας που θα κριθεί ότι ολιγώρησαν, του ζήτησε «να πέσουν κεφάλια» και από την πλευρά του υπουργείου Αμυνας.

Ο κ. Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί βρίσκονταν μόνον τρεις αξιωματικοί της Αστυνομίας στο Πεντάγωνο, την ώρα της συγκέντρωσης των εργαζομένων στα Ναυπηγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα