Κασάπης: Να ζήσω την Φιλαδέλφεια όπως παλιά και τίποτα άλλο

14:19 15/10/2013 - Πηγή: AEK365

Η ΑΕΚ στην Γ' Εθνική κάνει μια νέα αρχή για να γυρίσει εκεί που της αξίζει και να κερδίζει πρωταθλήματα όπως υπογράμμισε ο Μιχάλης Κασάπης ο οποίος δεν έκρυψε πως, με αφορμή και την κατασκευή του νέου γηπέδου, αυτό που θέλει, όσο τίποτα άλλο, είναι να ζήσει την Νέα Φιλαδέλφεια όπως ήταν παλιά.

Σε δηλώσεις του στον SENTRA FM

103.3 ο σκάουτερ και πρώην παίκτης της ΑΕΚ τόνισε: «Τα πράγματα είναι σε πολύ επαγγελματικό επίπεδο, υπάρχει οργάνωση και υπάρχουν ΑΕΚτζήδες που αγαπάνε την ομάδα. Η ΑΕΚ έχει μπει σε ένα δρόμο, μαύρο για εμάς που είναι στη γ εθνική αλλά είναι μια αρχή για να γυρίσει εκεί που τις αξίζει και να κερδίζει τα πρωταθλήματα. Είναι συγκλονιστικό παίζεις στην Γ΄ Εθνική και να έχεις 10 με 12 χιλιάδες κόσμο . Αυτό να ζήσω να δω το γήπεδο και μετά δεν θέλω τίποτε άλλο, να ζήσω την Φιλαδέλφεια όπως ήταν παλιά».
Ο Μιχάλης Κασάπης μίλησε επίσης
Για το αν είναι αμυντικογενής ο Σάντος:«Δεν νομίζω εμείς με τον Σαντος στην ΑΕΚ ότι ήμασταν αμυντική ομάδα την πρώτη χρονιά. Βέβαια έπαιζε εκεί 4-3-3. Έχει να κάνει με την φιλοσοφία της ομάδας ο κάθε προπονητής βάσει με τους ποδοσφαιριστές που έχει φτιάχνει τον σύστημα. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι τα αποτέλεσμα. Εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε υπομονή».
Για τον αγώνα με το Λιχτενστάιν: «Είναι άγνωστος αντίπαλος στο πρώτο παιχνίδι τρομάξαμε να τους κερδίσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάνει ευκαιρίες. Ο προπονητής είναι ο καλύτερος και ξέρει την ομάδα. Το σημαντικό είναι να παίξει ποδόσφαιρο ή η πρόκριση στο Mundial;».
Για τους παίκτες: «Το σημαντικό είναι να είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες. Έκανε έξυπνες δηλώσεις ο Σάντος για να βγάλει το άγχος. Θέλει να είναι συγκεντρωμένοι γιατί θα σκέφτονται και το άλλο παιχνίδι».
Για την δυναμική του αντιπάλου: «Όσο πιο μικρός είναι ο αντίπαλος τόσο πιο δύσκολο είναι. Δεν παίζουμε μόνο εμείς παίζουν και αυτοί. Οι μεγάλες ομάδες ευρωπαϊκού επιπέδου χάνουν από ομάδες που είναι μικρότερου βεληνεκούς. Θα είναι πιο δύσκολο από την Σλοβενία . Μπορεί να παίξουμε μπαλάρα και να μην μπαίνει η μπάλα μέσα. Αυτό που έχει σημασία είναι η ψυχολογία, το γκολ είναι που μετράει η νίκη».
Για το πώς βλέπει ένας προπονητής το παιχνίδι: «Αναλόγως πως βλέπει την ομάδα κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αμύνεται. Κοιτάει και το πίσω αν δει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ευκαιρίες».
Για το πως μπορεί να διαχειριστεί ο Σάντος τους παίκτες: «Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να βρεθεί σε καλή μέρα και να βάλει και τρία γκολ. Ο Μήτρογλου έχει δείξει τι μπορεί να κάνει στον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί σε μια εβδομάδα που έχει ο Σάντος με τους ποδοσφαιριστές να έχει ένα μαγικό ραβδάκι. Ο προπονητής της Εθνικής είναι εκλέκτορας και περισσότερο προπονητής ψυχολογίας».
Για το αν «παράγουμε» αμυντικούς: «Δεν βγαίνουν Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ο επιθετικός είναι πιο δύσκολο να βγει, γιατί εμείς σαν εθνική ομάδα προωθούσαμε αμυντικογενής παίκτες. Δεν υπάρχει ο επιθετικός που ήταν παλιά, τώρα πρέπει όλοι να αμύνονται είναι δύσκολο να βρεις κάποιον να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Δεν βλέπω άλλον εκτός από το Μήτρογλου να το έχει αυτό στην Ελλάδα».
Για την φιλοσοφία των Ελλήνων προπονητών: «Όλοι οι προπονητές οι Έλληνες κοιτάνε να σώσουν το τομάρι τους κάθε Κυριακή κοιτάνε να πάρουν τα αποτέλεσμα και δεν δίνουν βάση στο δημιουργικό κομμάτι. Όλα είναι αλυσίδα ξεκινάνε από τον κόσμο τους, παράγοντες. Θέλουν να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και όταν χάνει η ομάδα φταίει ο προπονητής, γιατί έκανε μια λάθος αλλαγή. Για όλα φταίει ο προπονητής. Είναι το πιο δύσκολο έχεις να κάνεις με τον κόσμο, τους παράγοντες. Οι ξένοι έχουν πίστωση χρόνου, οι Έλληνες είναι σε πιο ευάλωτη θέση».
Για την Βοσνία: «Σαν παίκτες η Βοσνία έχει λίγο καλύτερη ποιότητα από εμάς αλλά όταν φτάνουν σε μεγάλες διοργανώσεις κομπλάρουνε».
Για να αν πάει στα μπαράζ η Εθνική: «Οι ισχυροί είναι ονόματα μεγαθήρια εκτός από την Λιθουανία που είναι σε εισαγωγικά αδύναμοι. Είναι λάθος να λέμε ότι εμείς θα κερδίσουμε εύκολα. Σκοπός είναι οι παίκτες να έχουν συγκέντρωση να κλείσουν τα αυτιά και να παίζουν μπάλα και να κάνουμε το ταμείο μας στο τέλος. Έχει φανέλα η Εθνική και ότι έχουμε να δείξουμε είναι η Εθνική».

Keywords
Τυχαία Θέματα