Κατέρρευσε στο Περιστέρι η ΑΕΚ

14:02 12/2/2012 - Πηγή: AEK365

Εξαρχής η φετινή χρονιά προμηνυόταν πολύ δύσκολη. Ένα ελλιπέστατο ρόστερ και τα πολλά οικονομικά προβλήματα της ομάδας, έφερναν την ΑΕΚ σε μειονεκτική θέση, έναντι των βασικών ανταγωνιστών της, για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, που έτσι και αλλιώς έμοιαζε με... όνειρο. Παρ' όλες τις δυσκολίες, το 2011 έφυγε με τον καλύτερο τρόπο. Η ΑΕΚ βρισκόταν σε επαφή με την κορυφή (για μεγάλο διάστημα είχε στρογγυλοκαθίσει κιόλας), κυρίως για ένα καλό σερί

νικών. Μέσα στον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη, η Ένωση πέτυχε το 5 στα 5, επικρατώντας διαδοχικά των Λεβαδειακού (εντός), Αστέρα (εντός), Παναιτωλικού (εκτός), Κέρκυρας (εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εντός).

Το σερί αυτό σταμάτησε στο Περιστέρι, με την ήττα 1-0 από τον Ατρόμητο, χωρίς ωστόσο να απομακρύνει ιδιαίτερα την ΑΕΚ από την κορυφή. Για αυτό και από την επομένη, ο Νίκος Κωστένογλου προσπάθησε να επαναφέρει την απαιτούμενη συγκέντρωση στα αποδυτήρια και όλοι έκαναν λόγο για ένα νέο σερί (βοηθούσε και το πρόγραμμα), μέχρι το ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης». Ωστόσο, όπως πλέον φαίνεται ξεκάθαρα, όλα αυτά έμειναν στα λόγια, καθώς μιλάμε για ένα από τα χειρότερα -αγωνιστικά- δίμηνα στην ιστορία της ομάδας.

Από το Περιστέρι, μέχρι και το φαληρικό γήπεδο, η ΑΕΚ έδωσε 8 παιχνίδια. Τέσσερα εντός και τέσσερα εκτός. Τελικός απολογισμός, δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες. Δηλαδή, από τους 24 βαθμούς που θα μπορούσε να πάρει ο δικέφαλος, πήρε μόλις 9. Αν μάλιστα σε αυτά τα ματς συμπεριλάβουμε και τα δύο του Κυπέλλου, η Ένωση μετράει επιπλέον μία νίκη και μία ήττα-αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ. Ελαφρυντικά σίγουρα υπάρχουν για τους ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα μέσα στον μήνα Γενάρη. Εκεί όπου τα οικονομικά προβλήματα διογκώθηκαν, οι υποσχέσεις της διοίκησης δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, για να φτάσουμε στο σημείο ακόμα και προσφυγών, αλλά και αποδυνάμωσης του ρόστερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα