Κίνα: Καταδικάστηκε σε θάνατο για κατάχρηση χρημάτων!

21:51 17/5/2013 - Πηγή: AEK365

Μια επιχειρηματίας στην Κίνα καταδικάστηκε σε θάνατο, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε εξαπατήσει επενδυτές και είχε υπεξαιρέσει ποσό που υπερέβαινε τα 80 εκατ. ευρώ.

Η 39χρονη Λιν Χαϊγιάν, η οποία ζει στην Ουένζιου, στην επαρχία Ζιετζιάνγκ, στην ανατολική Κίνα, παραδέχθηκε ότι σπατάλησε χρήματα που είχε δανειστεί κρυφά από ιδιώτες επενδυτές, συνολικού ύψους 640 εκατ. γιούαν (81 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Meiri Jingji Xinwen.

Το δικαστήριο της Κίνας επικύρωσε

αυτή την απίστευτη ποινή σε μια προσπάθεια να εντείνουν τις προσπάθειες να πατάξουν την παραοικονομία και ιδίως τις σκιώδεις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.

Το 2007, η Λιν τοποθετούσε μεγάλα ποσά στο χρηματιστήριο και σε προθεσμιακές τοποθετήσεις όπου έχασε μεγάλο μέρος τους. Όμως αντί να παραδεχθεί τις τεράστιες ζημίες της, η ίδια ανακοίνωνε μεγάλα κέρδη στους επενδυτές, ώστε να συνεχίζουν να της δανείζουν χρήματα με τα οποία αναχρηματοδοτούσε τα προηγούμενα δάνεια που είχε λάβει και συνέχιζε να παίζει στο χρηματιστήριο. Η απάτη αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2011, όταν έπειτα από μια νέα μεγάλη απώλεια κεφαλαίων, η Λιν αδυνατούσε να αποπληρώσει περισσότερα από 428 εκατ. γιούαν από το σύνολο του ποσού που είχε δανειστεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες της κινεζικής οικονομικής εφημερίδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που συμβαίνει κάτι τέτοιο, όταν το 2009, η επιχειρηματίας Γου Γινγκ, επίσης στην Ζιετζιάνγκ, ειχε καταδικαστεί πάλι σε θάνατο για κατάχρηση κεφαλαίων προκαλώντας κατακραυγή. Αφού επικυρώθηκε σε δεύτερο βαθμό από το ανώτερο δικαστήριο της επαρχίας, η ποινή εκείνη τελικά μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη πέρυσι με απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα