Κούπα… 22 χρόνια μετά

00:03 21/5/2012 - Πηγή: AEK365

COPPA ITALIA ΤΕΛΙΚΟΣ

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ- ΝΑΠΟΛΙ: 0-2
Γήπεδο: Ολίμπικο
Κυππελούχος Ιταλίας μετά από 25 χρόνια στέφθηκε η Νάπολι που επικράτησε στον μεγάλο τελικό της Γιουβέντους με 2-0.
Η Νάπολι μπήκε πιο δυνατά στο ματς και έχασε τεράστια ευκαιρία μόλις στο 2ο λεπτό.
Ο Καμπανιάρο έβγαλε όμορφη σέντρα από δεξιά, ο Σουνίγκα έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Στοράρι έδιωξε όμορφα σε κόρνερ.
Το πειραματικό σχήμα του Κόντε δυσκολεύτηκε στην αρχή να βρει τα πατήματα του στον αγωνιστικό χώρο του «Ολίμπικο»

και η Νάπολι είχε ακόμη μια καλή φάση στο 11', με τον Λαβέτσι να βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή, να κάνει και το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
Η Γιουβέντους είχε την πρώτη της αξιόλογη φάση στο 18ο λεπτό με τον Μαρκίζιο να δοκιμάζει από μακριά το πόδι του, αλλά ο Ντε Σάνκτις είπε όχι.
Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν καθόλου καλός και το επόμενο καλό σουτ ήρθε στο 38' από τον Μάρκο Μποριέλο, με την μπάλα να μη βρίσκει στόχο.
Ωστόσο το ματς σε γενικές γραμμές ήταν πάρα πολύ κακό στο πρώτο μέρος, με ελάχιστες καλές στιγμές και πολλά λάθη.
Μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους, υπήρξε ακόμη μια καλή στιγμή και συγκεκριμένα στο 45+3', με τον Ντε Σάνκτις να απομακρύνει δύσκολα το απ' ευθείας φάουλ του Ντελ Πιέρο.
Το ματς είχε παρόμοιο ρυθμό και στην επανάληψη αλλά ο Λαβέτσι στο 63' πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας των «μπιανκονέρι», ανατράπηκε από τον Στοράρι και κέρδισε πέναλτι. Ο Καβάνι έστησε την μπάλα στα 11 μέτρα και έκανε το 1-0.
Από εκεί και πέρα η Γιουβέντους προσπάθησε να πιέσει και στο 68' μπήκαν στο ματς και οι Πέπε και Βούτσινιτς, δίνοντας πιο επιθετικό σχήμα στην ομάδα τους.,
Στο 71' ο Μπονούτσι έπιασε μονοκόμματο σου και ανάγκασε τον Ντε Σάνκτις σε μεγάλη επέμβαση ενώ η Γιουβέντους πήρε τα πάνω της.
Στο 74' ο Πέπε πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα δεξιά, συνέκλινε στην περιοχή κι έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ.
Η Γιουβέντους ρίσκαρε και το πλήρωσε στο 83ο λεπτό. Ο Πάντεφ έφυγε στην κόντρα, τροφοδότησε όμορφα τον Χάμσικ, που με ιδανικό πλασέ έκανε το 2-0.
Στο 90' η Γιουβέντους έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουαλιαρέλα για αγκωνιά στον Αρόνικα.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στοράρι, Κάσερες, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Λιχστάινερ (78' Πέπε), Βιδλ, Πίρλο, Μαρκίζιο, Εστιγκαρίμπια, Ντελ Πιέρο (78' Βούτσινιτς), Μποριέλο (73' Κουαλιαρέλα).
ΝΑΠΟΛΙ: Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Καναβάρο, Αρόνικα, Μάτζιο, Ντζεμαιλί, Ινλέρ, Χάμσικ (85' Ντοσένα), Σούνιγκα, Λαβέτσι (72' Πάντεφ), Καβάνι (90+3' Μπρίτος).

Keywords
Τυχαία Θέματα