Κουβέλης: Οχυρό προστασίας σε όσους επιτίθενται στην Δημοκρατία

21:20 15/1/2013 - Πηγή: AEK365

Μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως τη συνάντηση απασχόλησε το θέμα της βίας, σημειώνοντας πως σύσσωμες οι δυνάμεις θα πρέπει να σηκώσουν οχυρό απέναντι σε τέτοια κρούσματα.
«Οι δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου θα πρέπει να σηκώσουν ένα οχυρό προστασίας σε όσους επιτίθενται στη Δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.
Παράλληλα,

ανέφερε πως συζητήθηκε η δημιουργία δικτύου κοινωνικής προστασίας, υπογραμμίζοντας πως η ανεργία αποτελεί απειλή για την κοινωνική συνοχή. Ακόμα, ξεκαθάρισε πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν συζήτησαν το ζήτημα για το πόσες κάλπες θα στηθούν στη Βουλή για την υπόθεση Λαγκάρντ και έστειλε το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη. Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είπε ότι η λύση που θα βρεθεί δεν πρέπει να βλάψει τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε πως «το βασικό θέμα είναι η αντίδραση της κοινωνίας στα φαινόμενα βίας, κάθε μορφής βίας. Η τρομοκρατική βία είναι η πρώτη αλλά και η ρατσιστική είναι σημαντική» και πρόσθεσε πως «πέρα από την απόλυτη ταύτιση των τριών κυβερνητικών εταίρων, απευθύνουμε, για το θέμα αυτό, πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου».
Παράλληλα, τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών απασχόλησε και η πορεία της οικονομίας. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο Μέγαρο Μαξίμου συζήτησαν τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας, καθώς όπως είπε «μας απασχολεί η αγωνία της ελληνικής οικογένειας». «Κάναμε μεγάλα βήματα, θα συνεχίσουμε την επόμενη εβδομάδα», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Το μεγάλο θέμα τώρα είναι η στροφή της ελληνικής οικονομίας, η ανάσχεση της ύφεσης για να πάρει μπροστά η οικονομία».
Τέλος ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν συζήτησαν για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, καθώς αυτό είναι θέμα της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα