Κρατάει χρόνια αυτή κολόνια (VIDEO)

12:39 13/2/2013 - Πηγή: AEK365

Είναι αναμφίβολα το πιο hot ζευγάρι της φάσης των "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, το ζευγάρι που, όπως είπε ο Ζοσέ Μουρίνιο, είναι το μόνο που θέλει να παρακολουθήσει ο κόσμος. Το σίγουρο είναι πως Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα βάλουν τα δυνατά τους για να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά σε αυτούς τους... πρόωρους τελικούς και οι φίλοι του ποδοσφαίρου ελπίζουν να δουν δυο θεαματικά παιχνίδια, όμοια με τα προηγούμενα μεταξύ των δυο ομάδων.
Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχουν τεθεί αντιμέτωπες οκτώ φορές με την πρωταθλήτρια Ισπανίας να έχει τρεις νίκες, την ομάδα

του Φέργκιουσον δυο ενώ τρία παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.
Βέβαια το πιο χαρακτηριστικό στιγμιότυπο των αναμετρήσεων των δυο ομάδων είναι δίχως άλλο η εκπληκτική ντρίπλα του Ρεδόνδο στον Μπεργκ μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" το 2000 στο 3-2 της Ρεάλ Μαδρίτης.
Στις δυο εφετινές αναμετρήσεις κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο που θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του ωστόσο δεν είναι ο μόνος καθώς άλλοι πέντε ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει την φανέλα και των δυο ομάδων. Πρόκειται για τους Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, Γκάμπριελ Χάιντσε, Μάικλ Όουεν και Λόρι Κάνινγχαμ.
Η τιτανομαχία σε αριθμούς:
2002- Η τελευταία φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν σε ισπανικό έδαφος, σε νοκ άουτ αναμέτρηση. Ήταν κόντρα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, με 2-0.
11- Τα γκολ που έχει δεχθεί ο Νταβίντ Ντε Χέα από τη Ρεάλ Μαδρίτης, στα ματς που έχει αγωνιστεί απέναντί της όταν υπερασπίζονταν τα τέρματα της συμπολίτισσας Ατλέτικο
8- Οι εντός έδρας νίκες της Ρεάλ στα τελευταία εννιά ματς στην έδρα της, στο Τσάμπιονς Λιγκ.
16- Οι σεζόν που έχει σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ράιαν Γκιγκς. Φέτος δεν το έχει κάνει ακόμη.
18- Οι διαφορετικοί παίκτες της Γιουνάιτεντ που έχουν σκοράρει φέτος. Για τη Ρεάλ 16.
25,5%- Το ποσοστό νικών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα σε ισπανικές ομάδες.
35,7%- Αυτό της Ρεάλ κόντρα σε αγγλικές.
6/5/3- Νίκες, ισοπαλίες και ήττες, αντίστοιχα. Οι επιδόσεις του Ζοσέ Μουρίνιο κόντρα στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Keywords
Τυχαία Θέματα