Μοιάζει σαν ψέμα...

17:28 12/5/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 37η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.- ΣΟΥΟΝΣΙ: 2-1
Γήπεδο: Ολντ Τράφορντ

Δεν μπορεί να είναι αλήθεια... Ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποχαιρέτησε το κοινό του σε ένα ματς κόντρα στη Σουόνσι στις 12 Μαΐου του 2013... Ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμο των επιτυχιών των «μπέμπηδων», ο πιο αναγνωρίσιμος προπονητής παγκοσμίως, κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο του «Ολντ Τράφορντ». Για την ιστορία η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-1 της Σουόνσι που θα μείνει στην ιστορία ως η τελευταία ομάδα που αντιμετώπισε ο Σκοτσέζος

στο δεύτερο σπίτι του.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν απέδωσαν σπουδαίο ποδόσφαιρο, προφανώς επηρεασμένοι από όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες με την απόσυρση του Σερ Άλεξ, την πρόσληψη του Μόγιες και το φινάλε της καριέρας του Πολ Σκόουλς.
Παρ' όλα αυτά, έκαναν το καθήκον τους. Πήραν τη νίκη με σκορ 2-1, έκαναν χαρούμενο τον προπονητή τους και μπόρεσαν να γιορτάσουν στη φιέστα για την κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους.

Αποθεώθηκε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πριν την έναρξη της αναμέτρησης, με το «Ολντ Τράφορντ» να... σείεται!

Ερνάντεζ (39') και Φέρντιναντ (87') τα γκολ για τη Γιουνάιτεντ, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μίτσου (49').

Η τελευταία εμφάνιση του Πολ Σκόουλς μπροστά στο κοινό των «κόκκινων διαβόλων» μετά την απόφαση για τη δεύτερη και οριστική απόσυρσή του, διήρκησε 66 λεπτά.

Η Σουόνσι έπρεπε να κάνει προσπάθεια ώστε να μην αποκτήσει το ρόλο του... κομπάρσου στη γιορτή που είχε ετοιμάσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την τελευταία εμφάνιση των Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Πολ Σκόουλς στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά και για την κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος. Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά νευρικό και για τις δύο ομάδες μετά απ' όσα είχαν προηγηθεί με την αποθέωση στον Σερ Άλεξ και ο «Τσιτσαρίτο» έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από καλή θέση. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβαζαν σταδιακά την απόδοσή τους, ο Καγκάβα στο 32' ζήτησε πέναλτι αλλά δεν το πήρε ποτέ και στο 39', ο Ερνάντεζ από λάθος του Γουίλιαμς, σκόραρε εύκολα για το 1-0!

Εξαιρετική ήταν η Σουόνσι στο δεύτερο ημίχρονο. Με ποδοσφαιρικό θράσος για να χαλάσει τη γιορτή των γηπεδούχων, ο Μίτσου με ωραία προβολή με το δεξί στο 49' ισοφάρισε σε 1-1. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει και το «μπαμ» στο 53', αν ο Ράουτλετζ έκανε καλύτερο σουτ μετά το ένα - δύο με τον Μίτσου. Η ομάδα του Λάουντρουπ ζήτησε πέναλτι όταν σε σουτ του Τσίκο Φλόρες ο Τζόουνς φάνηκε να κάνει χέρι, αλλά ο Άγγλος αμυντικός έβαλε κόντρα με το στήθος. Οι παίκτες της Γιουνάιτεντ δεν θα τελείωναν το παιχνίδι χωρίς να πάρουν τη νίκη για τον Φέργκιουσον και ο Ρίο Φέρντιναντ με δυνατό σουτ στο 87' διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Εβρά, Γουέλμπεκ (66' Βαλέντσια), Κάρικ, Σκόουλς (66' Άντερσον), Καγκάβα, Ερνάντεζ (75' Γκιγκς), Φαν Πέρσι

ΣΟΥΟΝΣΙ: Τρέμελ, Τιεντάλι, Τσίκο, Γουίλιαμς, Τέιλορ (66' Ντέιβις), Μπρίτον, Ντε Γκούζμαν, Ράουτλετζ, Ερνάντεζ (87' Αγουστιέν), Ντάιερ, Μίτσου (74' Ράνχελ)

ΣΤΟΟΥΚ- ΤΟΤΕΝΑΜ: 1-2
Γήπεδο: Μπριτάνια

Μάχη ως το τέλος για την 4η θέση στην Πρέμιερ, με την Τότεναμ να νικά με 2-1 τη Στόουκ και να προσπερνά έστω και προσωρινά την Άρσεναλ.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Στοουκ καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Άνταμ έκανε τη σέντρα και ο Ενζονζί με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Τότεναμ ανέβασε στροφές και στο 7ο λεπτό ο Μπειλ έκανε το σουτ για να διώξει εντυπωσιακά ο Μπέγκοβιτς σε κόρνερ, ενώ στο 20' ο Ντέμπσεϊ με όμορφο σουτ έφερε στα ίσα το παιχνίδι. Στο 33' ο Γουόκερ παραλίγο να κάνει λάθος, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Χουθ έκοψε με φάουλ τον Μπέιλ που ήταν έτοιμος να μπει στην περιοχή. Στο 40 ο Μπέγκοβιτς κράτησε ξανά όρθια την ομάδα του αποκρούοντας την κεφαλιά του Ντόουσον και στο 44' είπε όχι σε σουτ του Μπέιλ.

Στην επανάληψη το ματς δεν είχε καλό ρυθμό και στο 47ο λεπτό η Στόουκ έχασε τον Άνταμ με κόκκινη κάρτα. Η Τότεναμ πίεσε από εκεί και πέρα και κατάφερε να σκοράρει στο 83ο λεπτό. Ο Ντέμπσεϊ έκανε τη σέντρα και ο Αντεμπαγιόρ με προβολή έκανε το 2-1.

ΣΤΟΟΥΚ: Μπέγκοβιτς, Σότον (75' Κάμερον), Σόουκρος, Χουθ, Γουίλσον, Άνταμ, Γουάιτχεντ, Ενζονζί, Εθέρινγκτον (57' Γουίλκινσον), Γουόλτερς, Κράουτς (57' Ζερόμ)

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Κόκερ, Ντόουσον, Βερτόνχεν, Λένον (75' Ντεφό), Χάντλστοουν, Πάρκερ (69' Ντεμπελέ), Ντέμπσεϊ (84' Σίγκουρντσον), Μπέιλ, Αντεμπαγιόρ

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ- ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 1-1
Γήπεδο: Στάδιο του φωτός

Στο... βολικό 1-1 έμειναν Σάντερλαντ και Σαουθάμπτον στο «Στάδιο του Φωτός», με το βαθμό της ισοπαλίας που πήραν να μην τους σώζει μαθηματικά, αλλά να τους «κάνει» μια χαρά!

Στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκαν και τα δύο γκολ στο παιχνίδι, με τις «μαυρόγατες» να παίρνουν το προβάδισμα στο 68' με τον Μπάρντσλεϊ και τους «Αγίους» να διαμορφώνουν το τελικό 1-1 με τον Πάντσεον στο 76', τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Χωρίς τη σπουδαία φάση κύλησε το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης στο «Στάδιο του Φωτός», με τις δύο ομάδες να προσέχουν σαν τα... μάτια τους την άμυνα και να αναλώνονται σε ένα παιχνίδι κέντρου.

Στη συνέχεια η Σαουθάμπτον ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Μινιολέ, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Ρίκι Λάμπερτ.

Ο Ντι Κάνιο είδε ότι η ομάδα του δεν πατούσε καλά στον αγωνιστικό χώρο, έκανε κάποιες αλλαγές στην αρχική του τακτική, καταφέρνοντας να ανακόψει το ρυθμό των «Αγίων» και να κρατήσει το 0-0 μείνει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.
Πιο δυνατά μπήκε στο ματς και στο δεύτερο μέρος η Σαουθάμπτον, με τον Τζέι Ροντρίγκεζ να απειλεί δύο φορές με κεφαλιά την εστία των «μαυρόγατων».
Το προβάδισμα πάντως το πήραν οι γηπεδούχοι! Στο 68ο λεπτό η μπάλα από εκτέλεση κόρνερ του Τζόνσον έφτασε στον Μπάρντσλεϊ και ο αμυντικός της Σάντερλαντ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν τα παράτησε και οκτώ λεπτά αργότερα κατάφερε να επαναφέρει την ισορροπία στο ματς, με τον Πάντσεον να κάνει το 1-1, τρία μόλις λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα.

Το... βολικό 1-1 έμεινε τελικά μέχρι το φινάλε, καθώς στα τελευταία λεπτά ο Μινιολέ έκανε μια εξαιρετική επέμβαση σε προσπάθεια του Λάμπερτ.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μινιολέ, Μπάρντσλεϊ, Ρόους, Κουεγιάρ, Ο'Σέι, Εντιαγιέ, Λάρσον (74' Βον), Κόλμπακ, ΜακΚλίν (46' Γουίκαμ), Τζόνσον, Γκρέιαμ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Μπόρουτς, Κλάιν, Φοντ, Χόιβλεντ, Σο, Κορκ (73' Γουόρντ-Πρόους), Σνέντερλιν, Σ. Ντέιβις, Ροντρίγκες, Λαλάνα (73' Πάντσεον), Λάμπερτ

ΦΟΥΛΑΜ- ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: 1-3
Γήπεδο: Κρέιβεν Κότατζ

Ο Ντάνιελ Στάριτζ πέτυχε χατ - τρικ στο «Craven Cottage» και οδήγησε με μαεστρία τη Λίβερπουλ στο τελικό 3 -1 επί της Φούλαμ για την 37η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Το «τρίποντο» ήρθε με ανατροπή για την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, που έδειξε ότι η απουσία του Λουίς Σουάρες, δεν την πτοεί! Αγωνιούν οι «cottagers».

Οι «κόκκινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το γκολ του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου (η φάση ξεκίνησε από οριακό οφσάιντ) και το παν ήταν η άμεση απάντηση.

Ο Στάριτζ ισοφάρισε πολύ γρήγορα και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε... προσωπικό σόου για να χαρίσει τη νίκη στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ.
Αντίθετα, με τη νέα ήττα, η Φούλαμ θα συνεχίσει να αγωνιά για την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ. Έμεινε στους 40 βαθμούς και στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την αναμέτρηση της Γουίγκαν με την Άρσεναλ, την Τρίτη.

Ήταν από τα παιχνίδια που με μια... «σπίθα» θα μπορούσαν να ανάψουν για τα καλά και κάπως έτσι έγινε. Η Φούλαμ υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ στο «Craven Cottage» και άφησε την ομάδα του Ρότζερς να κάνει το παιχνίδι της, προτού τη «χτυπήσει». Στο 33ο λεπτό κι ενώ το πρώτο ημίωρο δεν είχε απολύτως τίποτα να παρουσιάσει, ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ με πανεύκολη κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έκανε το 1-0, σε φάση που όμως έχει ξεκινήσει από οριακό οφσάιντ. Οι «κόκκινοι» αντέδρασαν άμεσα και στο 36ο λεπτό, ο Στάριτζ με ατομική ενέργεια, ισοφάρισε, για να... χαμηλώσει τον τόνο της φωνής των οπαδών της Φούλαμ.
Οι Λονδρέζοι, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να περίμεναν οι οπαδοί τους μετά την ισοφάριση της Λίβερπουλ, ήταν πολύ καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο.
Εμφανίστηκαν στο γήπεδο με περισσότερη διάθεση για ποδόσφαιρο, απ' ότι στο πρώτο μέρος και αν ο Μαρκ Χάλσεϊ είχε δει το χέρι του Λούκας μέσα στην περιοχή, η ομάδα του Γιόλ θα μπορούσε να έχει μπει ξανά μπροστά στο σκορ. Αντ' αυτού, στο 62ο λεπτό, ο Στάριτζ βρήκε ξανά το δρόμο για τα δίχτυα, ολοκληρώνοντας την ανατροπή για τη Λίβερπουλ. Αν δεν ήταν ο Σβάρτσερ να του πει «όχι» λίγο αργότερα, ο νεαρός φορ των «κόκκινων» θα είχε κάνει και χατ-τρικ. Το ματς άνοιξε πάρα πολύ, με ευκαιρίες εκατέρωθεν, ο Μπορίνι είχε δοκάρι και ο Στάριτζ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 πέντε λεπτά πριν τη λήξη.

ΦΟΥΛΑΜ: Σβάρστερ, Ρίδερ, Χιούζ, Χάνγκελαντ, Ρίτσαρντσον (15' Εμάνουελσον), Νταφ, Ενόχ, Καραγκούνης (81' Ρίισε), Κατσάνικλιτς, Ρουίς, Μπερμπάτοφ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Τζόνσον, Ντάουνινγκ, Γουίσντομ (46' Ενρίκε), Κόατες, Κάραγκερ, Λούκας, Χέντερσον, Σέλβεϊ (76' Μπορίνι), Κουτίνιο, Στάριτζ

ΝΟΡΙΤΣ- ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 4-0
Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ

Την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ εξασφάλισε η Νόριτς, που επικράτησε με σκορ 4-0 της αδιάφορης Γουέστ Μπρομ. Τα «καναρίνια» πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, κάνοντας το «Κάροου Ρόουντ»... κλουβί, και έφτασε τους 41 βαθμούς.

Με μια σπουδαία εμφάνιση, που συνοδεύτηκε με νίκη με σκορ 3-0 επί της Γουέστ Μπρομ, η Νόριτς ξέμπλεξε στην υπόθεση «παραμονή».

Επί 25 λεπτά του αγώνα, η Νόριτς είχε την απόλυτη υπεροχή στο χορτάρι, ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά. Ανά διαστήματα, η Γουέστ Μπρομ προσπαθούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει επίσης, όμως στις μία - δυο φορές που το προσπάθησε, ανακόπηκε με ευκολία. Όλα αυτά έγιναν πριν το 26ο λεπτό, όταν ο Σνόντγκρας έσπασε το γόρδιο δεσμό, παίρνοντας το ριμπάουντ της απόκρουσης του Φόστερ στο σουτ του Χούλαχαν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τα «καναρίνια» να συνεχίζουν να παίζουν στο μισό γήπεδο, αλλά η μόνη σημαντική ευκαιρία ήταν ένα μακρινό σουτ του Χούλαχαν, που κατέληξε σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα «καναρίνια» μπήκαν... φουριόζα στο παιχνίδι και θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 48', αλλά ο Φόστερ είπε «όχι» με τα πόδια σε προσπάθεια του Πίλκινγκτον. Και αφού χάθηκε εκείνη η ευκαιρία, ήρθαν δύο διαδοχικές για να «κλειδώσει» τη νίκη και την παραμονή. Στο 62ολεπτό ο Χολτ επωφελήθηκε του λάθους του Φόστερ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, τη στιγμή που τρία λεπτά αργότερα το σκορ έγινε 3-0 με αυτογκόλ του ΜακΌλι, μετά από σέντρα του Σνόντγκρας. Το... πάρτι ολοκληρώθηκε με γκολ του Χόουσον στο 90' με τρομερό σουτ.

ΝΟΡΙΤΣ: Ρούντι, Μάρτιν, Μπασόνγκ, Μπένετ, Γκαρίδο, Τζόνσον, Χόουσον, Σνόντγκρας (77' Μπένετ), Πίλκινγκτον, Χούλαχαν (77' Τετέι), Χολτ (87' Μπέκιο)

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Ριντ (46' Τζόουνς), ΜακΌλι, Όλσον, Ποπόφ, Γιάκομπ, Μόρισον, Μουλούμπου, Ρόζενμπεργκ (46' Μπραντ), Λονγκ, Λουκάκου (81' Οντεμβίγκι)

ΕΒΕΡΤΟΝ- ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 2-0
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Με νίκη συνοδεύτηκε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Ντέιβιντ Μόγιες στον πάγκο της Έβερτον. Τα «ζαχαρωτά» έχοντας σε πολλή μεγάλη μέρα τον Κέβιν Μιραλάς, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Γουέστ Χαμ, με τον Σκωτσέζο τεχνικό να αποχαιρετάει... γλυκά τον κόσμο της ομάδας.

Με τον Κέβιν Μιραλάς να «σμπαραλιάζει» την άμυνα της Γουέστ Χαμ και να σκοράρει δις, ενώ θα μπορούσε να το κάνει και περισσότερες, οι οπαδοί της Έβερτον έμειναν ικανοποιημένη στο τελευταίο εντός του Ντέιβιντ Μόγιες:

Η Έβερτον κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό στην αναμέτρηση και μετά από υπέροχη συνεργασία των Μπέινς και Φελαϊνί, ο δεύτερος βρήκε τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα άνοιξε το σκορ (6'). Ο Όσμαν στο 13ο λεπτό απείλησε την εστία του Γιαασκελάινεν, ωστόσο ο Φιλανδός πορτέρο απέκρουσε με το αριστερό του πόδι. Στη συνέχεια, ο μόνιμος πονοκέφαλος των φιλοξενουμένων, ήταν ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος έκανε... πάρτι από τη μέση και μπροστά, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες του. Στο 26ο λεπτό, και πάλι ο πρώην στράικερ του Ολυμπιακού επιχείρησε σουτ, το οποίο κόντραρε σε αμυντικούς, κατέληξε στον Ανιτσέμπε, ο οποίος νικήθηκε από τον Γιαασκελάινεν. Και το «one man show» συνεχίστηκε. Μιραλάς, Μιραλάς, Μιραλάς. Ωστόσο, όσο πίεζε, τόσο δεν τελείωνε σωστά τις προσπάθειές του, έτσι έμεινε το 1-0 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Κατά την έναρξη του δεύτερου μισού και συγκεκριμένα στο 48', ο Μπέινς έκανε «γλυκιά» σέντρα στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Ανιτσέμπε δεν μπόρεσε να φτάσει στη μπάλα και να κάνει το 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Όσμαν (και πάλι από σέντρα του Μπέινς) εξαπέλυσε δυνατό σουτ, με τους αμυντικούς των «σφυριών» να απομακρύνουν πάνω στη γραμμή. Κάπου εκεί, ο Κέβιν Μιραλάς πήρε και πάλι το... όπλο του και αφού επωφελήθηκε από κόντρα στο σώμα του Κόλινς, χρήστηκε σκόρερ για δεύτερη φορά. Το... σόλο της Έβερτον στο γήπεδο συνεχίστηκε, και οι μοναδικοί της Γουέστ Χαμ που στεκόταν στο ύψος τους, ήταν ο Γιόσι Γιαασκελάινεν, αφού κράτησε τον δείκτη του σκορ σε χαμηλά επίπεδα, πραγματοποιώντας εκπληκτικές αποκρούσεις, όπως σε δύο σουτ του Όσμαν, και ο Τζέιμς Κόλινς, που πάλευε μόνος του στην αμυντική γραμμή. Στην τελευταία σημαντική φάση της αναμέτρησης, η Γουέστ Χαμ θα μπορούσε να μειώσει σε 2-1, αλλά η κεφαλιά του Άντι Κάρολ σταμάτησε στο δοκάρι του Χάουαρντ.

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Γιαγκέλκα, Μπέινς, Γκίμσπον, Μιραλάς (90' Οβιέδο), Ντεστάν, Όσμαν (90' Χίμπερτ), Πίνααρ, Κόουλμαν, Φελαϊνί, Ανιτσέμπε (73' Γέλαβιτς)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιαασκελάινεν, Ντέμελ, Ο'Μπρίεν, Κόλινς, Ριντ, Ο'Νιλ (64' Νόουμπλ), Ντιαμέ (45' Κ.Κόουλ), Νόλαν, Κόλισον (55' Κόουλ), Τζάρβις, Κάρολ

ΚΠΡ- ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 1-2
Γήπεδο: Λόφτους Ρόουντ

Στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ θα αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν η Νιούκαστλ! Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου επικράτησε με σκορ 2-1 της υποβιβασμένης ΚΠΡ στο Λονδίνο και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τη ΚΠΡ να είναι αυτή που κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα ο Ντεμπισί ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Χόιλετ και ο Ρεμί, που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, νίκησε τον Έλιοτ για το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων.

Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση και με τον ίδιο τρόπο! Επτά λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά της ομάδας του Άλαν Πάρντιου να κερδίσει πέναλτι και ο Μπεν Αρφά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Γκριν, φέρνοντας το ματς στα ίσια!

Οι «καρακάξες» δεν έμειναν εκεί και στο 35' κατάφεραν να φτάσουν στην ανατροπή, με τον Γκουφράν να εκμεταλλεύεται τη λάθος συνεννόηση Μποσίνγκουα-Γκριν και να κάνει το 2-1 για τη Νιούκαστλ που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Σε δύο αλλαγές προχώρησε με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Χάρι Ρέντναπ, αντικαθιστώντας τους Μποσίνγκουα και Εμπιά με τους Φάμπιο και Ντέρι.
Αλλαγή, αλλά αναγκαστική, έκανε και η Νιούκαστλ, με τον Τιοτέ να μην μπορεί να συνεχίσει και να δίνει τη θέση του στον Περτς στο 52ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι δεν έμοιαζαν διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Χόιλετ.

Το έργο της Νιούκαστλ έγινε πιο δύσκολο λόγω της αποβολής του Έλιοτ στο 81', ωστόσο μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι, με τις «καρακάξες» να εξασφαλίζουν παίρνουν το «τρίποντο» που τους χαρίζει και μαθηματικά την παραμονή τους στην κατηγορία.

ΚΠΡ: Γκριν, Μποσίνγκουα (46' Φάμπιο), Ονουόχα, Χιλ, Τραορέ, Τάουνσεντ, Τζίνας, Εμπιά (46' Ντέρι), Χόιλετ, Ρεμί, Ζαμόρα

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Έλιοτ, Ντεμπισί, Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Γιανγκά - Εμβιμπά, Τιοτέ (52' Περτς), Καμπάιγ, Γκουτιέρες, Μπεν Αρφά, Σισέ, Γκουφράν

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
ψεμα, μοιαζει, κέβιν μιραλάς, μαΐου, αποσυρση, γκολ, εμφάνιση, μπαμ, τοτεναμ, λιβερπουλ, νέα, σπιθα, αντ, φορ, δις, ολυμπιακος, νιουκαστλ, κπρ, μπεν, κινηση στους δρομους, μιραλας, σισε, αποσυρση αυτοκινητων 2011, αλλαγη ωρας, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, ξανα, δυνατα, γηπεδα, γλυκα, ηττα, κοντρα, λονδινο, με το δεξι, παιχνιδια, υψος, αγωνια, αλεξ, αμυνα, ανθρωπος, αρσεναλ, γκολ, γηπεδο, δευτερο, διχτυα, δις, δοκαρι, εγινε, ευκαιρια, ευκολα, ειπε, εμειναν, ενεργεια, εμφάνιση, επρεπε, επτα, εστια, ζωνη, ιδιο, υποθεση, λιβερπουλ, θρασος, ημιχρονο, ισορροπια, κέβιν μιραλάς, κοκερ, κοουλμαν, κπρ, λαθος, ληξη, μαΐου, μαθηματικα, ματια, μπεν, νικη, νιουκαστλ, νολαν, ομαδα, οκτω, οσμαν, ουσιαστικα, οφσαιντ, ποδοσφαιρο, πονοκεφαλος, ριο, ρικι, ρολο, σεζον, σεντρα, συγκεκριμενα, συνεχεια, σειρα, σωμα, σοου, σπιτι, τειλορ, τοτεναμ, τρια, τριτη, φαουλ, φιεστα, φοστερ, φορ, φορα, χερι, χαθηκε, γιορτη, ιδανικο, κλουβι, league, μεινει, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, ποδια, premier league, υπεροχη, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα