Υποβιβασμός για Παλέρμο, σωτηρία για Τζένοα

15:33 12/5/2013 - Πηγή: AEK365

SERIE A'- 37η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΙΛΑΝ- ΡΟΜΑ: 0-0
Γήπεδο: Σαν Σίρο

Στο 0-0 κόλλησε η Μίλαν με τη Ρόμα κι έχασε την ευκαιρία να καθαρίσει από σήμερα την 3η θέση.

Στο 4ο λεπτό ο Αμπιάτι έδιωξε δύσκολα το σουτ του Μαρκίνιο, ενώ στο 14΄το σουτ του Τότι έφυγε άουτ, όπως κι εκείνο του Λαμέλα στο 25'. Στο 31' ο Ντε Σίλιο έκανε τη σέντρα από δεξιά αλλά ο Μπόατενγκ πιεζόμενος και από τον Κάσταν δεν βρήκε καλά την μπάλα, ενώ στο 32' ο Αμπιάτι απέκρουσε εντυπωσιακά

το σουτ του Τότι. Στο 38' και στο 39' ο Μπαλοτέλι είχε δύο καλές ευκαιρίες, ενώ στο 41' αποβλήθηκε ο Μουντάρι.

Στην επανάληψη η Ρόμα πίεσε ασφυκτικά τη Μίλαν, αλλά έπεσε πάνω σε έναν πολύ καλό Αμπιάτι και παρέμεινε το 0-0. H Ρόμα έμεινε κι αυτή με 10 στο 90' λόγω αποβλής του Τότι.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Σαπάτα, Ντε Σίλι, Μεσές, Κονστάντ, Αμπροζίνι, Φλαμινί, Μουντάρι, Μπόατενγκ (78' Νοτσερίνο), Ελ Σααραουί (71' Ρομπίνιο).

ΡΟΜΑ: Λόμποντ, Μαρκίνιος, Μπουρδίσο, Κάσταν, Ντοντό, Μπράντλεϊ, Μαρκίνιο (73' Φλορέντζι), Περότα (70' Πιάνιτς), Λαμέλα, Τότι, Οσβάλντο (81' Ντέστρο)

ΠΑΡΜΑ- ΜΠΟΛΟΝΙΑ: 0-2
Γήπεδο: Ένιο Ταρντίνι

Στις νίκες μετά από 8 ολόκληρα ματς επέστρεψε η Μπολόνια που επικράτησε με 2-0 της Πάρμα.

Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε η Πάρμα που άνοιξε το σκορ στο 6ο μόλις λεπτό με σουτ του Ταϊντέρ. Στο 9' το διαγώνιο σουτ του Μπιαμπιανί έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 11' ο Στογιάνοβιτς είπε όχι σε σουτ του Αμάουρι και στο 17' σε προσπάθεια του Μπιαμπιανί.

Η Μπολόνια έπαιξε έξυπνα στη συνέχεια και στο 76' ο Ντιαμάντι έκανε το διαγώνιο σουτ, ο Μοσκαρντέλι έβαλε την αποβολή κι έγραψε το 2-0.

ΠΑΡΜΑ: Μιράντε Ρόζι, Παλέτα, Λουκαρέλι, Μπεναλουάν (46' Μεσμπά), Μαρκιόνι, Παρόλο (82' Μορόνε), Αμπουέρο (69' Παλαντίνο), Μπιαμπιανί, Μπελφοντίλ, Αμάουρι.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Στογιάνοβιτς, Γκάρικς, Σόρενσεν, Νάλδο, Μορλέο, Κριν, ταϊντέρ, Χριστοδουλόπουλος, Ντιαμάντι (86' Γκουαράντε), Πασκουάτο (60' Μοσκαρντέλι), Γκαμπιαντίνι (75' Αμπέρο).

ΝΑΠΟΛΙ- ΣΙΕΝΑ: 2-1
Γήπεδο: Σαν Πάολο

Στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη η Νάπολι με 2-1 κότρα στην υποβιβασμένη Σιένα.

Στο 12ο λεπτό ο Πέγκολο είπε όχι σε σουτ του Ινλέρ και στο επόμενο λεπτό το σουτ του Καβάνι έφυγε μόλις άουτ. στο 37ο λεπτό η Σιένα πήρε κεφάλι στο σκορ με ένα τρομερό γκολ του Γκρίλο ενώ στο επόμενο λεπτό ο Καβάνι αστόχησε από κοντά.

Στην επανάληψη η Νάπολι πίεσε ασφυκτικά και έφτασε στην ισοφάριση στο 73ο λεπτό με την κεφαλιά του Έντισον Καβάνι. Τη νίκη στη Νάπολι έδωσε ο Χάμσικ με ένα γκο λστο 90+2'.

ΝΑΠΟΛΙ: Ροζάρι, Γκράβα (56' Ινσίνιε), Ρολάντο, Καναβάρο, Μέστο, Ντζεμαϊλί, Ινλέρ, Ελ Καντουρί (78' Πάντεφ), Αρμέρο, Καβάνι, Καλαϊό (63' Χάμσικ).

ΣΙΕΝΑ: Πέγκολο, Τερλίτσι, Τέρτζι, Φελίπε, Βιτιέλο (65' Άνχελο), Ντέλα Ρόκα, Καλέγιο, Γκρίλο, Άγρα (79' Ρετζινάλντο), Μπολτζόνι, Εμεγκάρα (70' Παολούτσι).

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ- ΑΤΑΛΑΝΤΑ: 2-1
Γήπεδο: Φρίουλι

Κλειδώνει μια θέση στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις η Ουντινέζε μετά και από τη νίκη της με 2-1 κόντρα στην Αταλάντα. 7 σερί νίκες για τις «ζέβρες»

Στο 2' και στο 3' τα σουτ του Ντι Νατάλε δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 10΄η Αταλάντα έφτασε στο γκολ με σουτ του Ντε Λούκα. Στο 18' ο Μοράλες αστόχησε από καλή θέση, ενώ στο 20' ο Κονσίλι είπε όχι σε κεφαλιά του Ντανίλο. Η Ουντινέζε συνέχισε να πιέζει και στο 42' ο Άλαν έβγαλε τρομερή ασίστ για τον Αντόνιο Ντι Νατάλε που πέτυχε το 21ο του φετινό γκολ στο Καμπιονάτο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 52' ξανά ο Αντόνιο Ντι Νατάλε έκανε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Μπρκιτς, Μπενατιά, Ντανίλο, Ντομίτσι, Μπάστα (56' Μπαντού), Άλαν, Σίλβα, Πίντζι, Μουριέλ (61' Ζιελίνσκι), Περέιρα, Ντι Νατάλε (88' Ρανέγκιε).

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Κονσίλι, Μπελίνι, Λουκίνι, Κανίνι, Ντελ Γκρόσο, Γκιόργκι (55' Τροΐζι), Καρμόνα, Ραντοβάνοβιτς (77' Πάλμα), Ντε Λούκα, Μοράλες (57' Μποναβεντούρα), Πάρα.

ΛΑΤΣΙΟ- ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: 2-0
Γήπεδο: Ολίμπικο

Παλεύει για μια θέση στην Ευρώπη η Λάτσιο που κέρδισε με 2-0 τη Σαμπντόρια. Πάντως οι «λατσιάλι» έχουν και το Κύπελλο, απ' όπου μπορούν να πάρουν το εισιτήριο για το Europa.

Στο 7ο λεπτό ο Ικάρντι έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά λίγο άουτ ενώ στο 9' ο Φλοκάρι από κοντά και μετά από κόρνερ, έκανε το 1-0 για τη Λάτσιο. Στο 14' το πλασέ του Ροντρίγκες δεν βρήκε στόχο, όπως και το σουτ του Ικάρντι στο 20', ενώ στο 22' ο Φλοκάρι έφτασε κοντά στο 2-0 στο 44' το σουτ του Ικάρντι έφυγε μόλις άουτ.

Στην επανάληψη η Λάτσιο είχε τις ευκαιρίες να καθαρίσει το ματς αλλά και η Σμαπντόρια έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ικάρτι στο 75'. Τελικά στις καθυστερήσεις η Λάτσιο έκανε το 2-0 με το πέναλτι του Καντρέβα σε μια φάση στην οποία αποβλήθηκε και ο Ρενάν.

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι, Γκονζάλες, Τσάνα, Ράντου (62' Ντίας), Μπιάβα, Ονάτζι, Ερνάνες (50΄Λεντέσμα), Καντρέβα, Λούλιτς, Κλόζε, Φλοκάρι (86' Κόζακ).

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ: Ντα Κόστα, Μουστάφι, Γκασταλντέλο, Ροσίνι, Πόλι (70' Ομπιάνγκ), Μουνάρι (61' Ρενάν), Ροντρίγκες, Μαρέσκα, Πόουλσεν (46' Μπεράρντι), Σανσόνε, Ικάρντι.

ΚΙΕΒΟ- ΤΟΡΙΝΟ: 1-1
Γήπεδο: Μαρκ Αντόνιο Μπεντεγκόντι

Στο 1-1 έμειναν Κιέβο και Τορίνο σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς.

Η Κιέβο άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό, με τον Θερό να πλασάρει από κοντά τον Ζιλέ μετά από αδράνεια του Ντι Τσεζάρε, αλλά στο 20' ο Τσέρτσι με πέναλτι έφερε στα ίσα το παιχνίδι.

Στην επανάληψη η Τορίνο ήταν καλύτερη κι έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες αλλά το τελικό 1-1 άφησε ικανοποιημένες και τις δύο ομάδες.

ΚΙΕΒΟ: Πουτζιόνι, Σαμπιρίζι (58' Χετεμάι), Αντρεόλι, Νταϊνέλι (46' Σέζαρ), Βάτσεκ, Σέιμουρ, Κόφι, Φρέι, Σάρντο, Στόιαν, Θερό (81' Σο)

ΤΟΡΙΝΟ: Ζιλέ, Νταρμιάν, Ντι Τσέζαρε, Μασιέλο, Ογκμπόνα, Ροντρίγκες, Μπρίγκι, Μπάσα, Τσέρτσι (86' Τζόναθας), Βίβες, Μπαρέτο (80' Μετζιορίνι).

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ- ΠΑΛΕΡΜΟ: 1-0
Γήπεδο: Αρτέμιο Φράνκι

Στα αλώνια της Serie B' θα αγωνίεται από την επόμενη σεζόν η Παλέρμο που έχασε με 1-0 από τη Φιορεντίνα και υποβιβάστηκε μια αγωνιστική πριν τη λήξη του Καμπιονάτο.

Η Φιορεντίνα πίεσε σε όλο το πρώτο μέρος, είχε ακυρωθέν γκολ του Γιόβετιτς στο 22' και σωρεία χαμένων ευκαιριών και τελικά άνοιξε το σκορ στο 41ο λεπτό με τον Λούκα Τόνι.

Στην επανάληψη η Παλέρμο προσπάθησε να απαντήσει, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Βιβιάνο

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Βιβιάνο, Ροντρίγκεζ, Σάβιτς (74' Χεγκάζι), Πασκουάλ, Φερνάντες, Πισάρο, Μπόρχα Βαλέρο (82' Ρομούλο), Κουαρδάδο, Τόνι (72' Μιλιάτσιο), Γιόβετιτς.

ΠΑΛΕΡΜΟ: Σορεντίνο, Φον Μπέργκεν, Ντονάτι, Μουνιόθ, Μοργκανέλα, Γκαρσία, Αρέβαλο (58' Βιόλα), Κούρτιτς, Φαουρλίν (78' Σανσεβερίνο), Ερνάντεζ (63' Μίκολι), Ντιμπαλα.

ΤΖΕΝΟΑ- ΙΝΤΕΡ: 0-0
Γήπεδο: Λουίτζι Φεράρις

Τον χρυσό βαθμό που θα την κρατούσε στην κατηγορία πήρε η Τζένοα που απέσπασε λευκή ισοπαλία από την Ίντερ.

Η Ίντερ πίεσε στο πρώτο μέρος, αλλά οι προσπάθειες των Γκουαρίν και Ρόκι σταματούσαν πάνω στον καταπληκτικό Φρέι.

Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη με τους «νερατζούρι» να πιέζουν την εστία της Τζένοα και τον γκολκίπερ των Γενοβέζων να κατεβάζει ρολά.

ΤΖΕΝΟΑ: Φρέι, Γκράνκβιστ, Πορτανόβα, Μανφρεντίνι, Αντονέλι, Ματουζαλέμ, Ριγκόι, Βάργκας (90΄Μορέτι), Φλόρες (75' Κούτσκα), Μπερτολάτσι, Μποριέλο (87' Ιμόμπιλε).

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Πάσα, Ρανόκια (77' Σπελντχόφερ), Ναγκατόμο, Σκελότο, Κουζμάνοβιτς, Κόβασιτς, Καμπιάσο, Γκουαρίν (83' Μπενάσι), Άλβαρες (60' Κασάνο), Ρόκι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα