Λουτσέσκου: Υπάρχει πολύ ταλέντο στην Ανατολική Ευρώπη

13:33 25/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η πορεία της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ έχει προκαλέσει εντύπωση σε πολλούς ωστόσο για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου η πορεία είναι φυσιολογική καθώς, όπως είπε, στις ομάδες της Ανατολικής Ευρώπης υπάρχει πολύ ταλέντο το οποίο εξελίσσεται.

Σε δηλώσεις του σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό ο προπονητής της Σαχτάρ Ντόνετσκ τόνισε: "Παρακολουθείτε τα πρωταθλήματα της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, αλλά όχι αυτά της Ρωσίας ή της Ουκρανίας, για αυτό σας κάνει εντύπωση η πορεία που έχουμε. Στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν

γίνει μεγάλες επενδύσεις, τόσο στις ομάδες, όσο και στις υποδομές και τα αποτελέσματα φαίνονται. Στην Σαχτάρ, για παράδειγμα, δουλεύουμε με νεαρούς παίκτες, κυρίως Βραζιλιάνους, τους οποίους εξελίσσουμε και διαπαιδαγωγούμε. Υπάρχει πολύ ταλέντο και ακόμη περισσότερη όρεξη για δουλειά. Αν οι παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης δεν το αντιληφθούν έγκαιρα, θα πέσουν θύματα εκπλήξεων. Αν και η έκπληξη θα είναι μόνο για εκείνες, για εμάς θα είναι κάτι το φυσιολογικό".
Η Σαχτάρ βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση της στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Λουτσέσκου να ερωτάται ποια από τις Γιουβέντους, Τσέλσι θα την ακολουθήσει με τον Ρουμάνο τεχνικό να απαντά: "Αν η Γιουβέντους νικήσει την Νόρτζελαντ στο Τορίνο, κάτι που είναι λογικό, τότε όλα θα κριθούν στην μεταξύ τους αναμέτρηση στην Ιταλία. Θα είναι ένα ανοικτό παιχνίδι, με όλα τα αποτελέσματα να έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Αυτό που με απασχολεί, πάντως, είναι να περάσει η ομάδα μου. Ποιος θα μας ακολουθήσει στην επόμενη φάση μου είναι αδιάφορο".

Keywords
Τυχαία Θέματα