Λύτρωση για ΠΑΟΚ με Σαλπιγγίδη

22:09 17/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σκόραρε στο 89' και λύτρωσε τον ΠΑΟΚ που έκανε το πρώτο βήμα απέναντι στον αξιόμαχο Αστέρα για πρόκριση στον τελικό κυπέλλου (2-1). Ο Ναβάρο είχε απαντήσει στο γκολ του Αθανασιάδη και οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στη ρεβάνς της Τρίπολης το Σάββατο 27/04.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πάθος και από τις δύο ομάδες, αλλά και άγχος που βάραινε τους ποδοσφαιριστές και δεν τους επέτρεπε, τουλάχιστον, στο πρώτο πεντάλεπτο να

δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.Φτάσαμε στο 8' για να δούμε την πρώτη αξιόλογη φάση, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Καμαρά στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ που έπιασε κόντραρε και έφυγε λίγο έξω.Ο Αστέρας στο 20' έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Ράγιος εκτέλεσε φάουλ και ο Σανκαρέ έγινε αποδέκτης της μπάλας σε θέσης βολής μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ.Το πλασέ του, όμως, ήταν άστοχο, σπαταλώντας αυτή την ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι, πάντως, βρήκαν τον τρόπο και σκόραραν στο 24'.Ο Λόρενς συνδυάστηκε με τον Λάζαρ, ο τελευταίος σέντραρε και ο Κλάους παρά το ασφυκτικό μαρκάρισμα του Σανκαρέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαντή.Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία κεφαλιά του Σανκαρέ που δεν ανησύχησε τον Ιτάνζ και τον ΠΑΟΚ να είναι μπροστά με 1-0.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να δίνει χώρο στον Αστέρα και να το πληρώνει. Οι Αρκάδες το εκμεταλλεύτηκαν, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Από τα πόδια του ξεκίνησε και το γκολ της ομάδας του Τσιώλη, αφού η μπάλα, με την βοήθεια του Αποστολόπουλου έφτασε στον Ναβάρο, ο οποίος ψύχραιμα πλάσαρε και έκανε το 1-1. Τα λεπτά κυλούσαν, οι παίκτες του Αστέρα είχαν πρωταρχικό στόχο να «παγώσουν» το παιχνίδι και στη συνέχεια να εκμεταλλευτούν κάποια κόντρα που θα είχαν. Ένα τραγικό λάθος του Μπαντή, που δεν συνεννοήθηκε με τον Σανκαρέ έδωσε την ευκαιρία στον Σαλπιγγίδη να σκοράρει με το στήθος και να δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ, αφού στις καθυστερήσεις το δοκάρι στο σουτ του Σανκαρέ σταμάτησε την ομάδα του Αστέρα.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (76' Κωνσταντινίδης), Σίντεφελντ, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε (76' Ρομπέρ), Λαζάρ (83' Φωτάκης), Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Πιπίνης, Ουσέρο, Αλβάρες (92' Φορμίκα), Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Λέντσε (46' Καλαντζής).

Keywords
Τυχαία Θέματα