Μέρντοχ: Δεν έχω τόση δύναμη

12:22 26/4/2012 - Πηγή: AEK365

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ο ισχυρός άντρας των μίντια, προσήλθε να καταθέσει στην επιτροπή Λέβενσον που ερευνά τις σχέσεις των Μέσων με την κυβέρνηση. Ο Μέρντοχ θέλησε να μετριάσει την εικόνα του πανίσχυρου επιχειρηματία του Τύπου λέγοντας ότι «δεν έχουμε και τόση δύναμη».

«Ποτέ δεν ζήτησα από πρωθυπουργό τίποτα», τόνισε.

Οι πολιτικοί, παραδέχτηκε, συχνά τον προσεγγίζουν, κάτι που είναι φυσικό στις δημοκρατίες, όπως είπε, αλλά τα έντυπά του δεν έχουν τόση δύναμη να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις.

Σε άλλο σημείο είπε ότι ποτέ δεν επηρέασε τη δημοσιογραφική

γραμμή των Times αλλά σε ό,τι αφορά τη λαϊκότερη Sun είπε ότι πρέπει να την κοιτάξει «όποιος θέλει να καταλάβει τη γραμμή μου».

Ερωτώμενος για τη σχέση του με προηγούμενούς πρωθυπουργούς, αποκάλυψε ότι θαύμαζε την Μάργκαρετ Θάτσερ αλλά δεν εντυπωσιάστηκε αρκετά από τον Τζον Μέιτζορ, που δεν θυμάται να συνάντησε ποτέ. Ο Ντέιβιντ Κάμερον: «Ελαφρών βαρών» αν και δεν το κατάλαβε την πρώτη φορά που τον είδε στο γιοτ του έξω από ένα ελληνικό νησί το 2008.

Όσο για τον Γκόρντον Μπράουν, τον επέκρινε με ειρωνεία για την απειλή του να κηρύξει πόλεμο κατά της News Corp για την απόφαση της Sun να αποσύρει τη στήριξή της προς τους Εργατικούς: «Δεν νομίζω ότι ήταν σε πολύ ισορροπημένη κατάσταση». Ο Μπράουν πάντως διέψευσε ότι είχε αυτήν πρόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα