Μία ζωή θα θυμάστε το '89

10:17 7/5/2013 - Πηγή: AEK365

Όποιος ξεχνά την ιστορία του δεν μπορεί να έχει μέλλον και η ΑΕΚ έχει να θυμάται πολλά από το παρελθόν για να ξεκινήσει πάλι να χτίζει το παρόν και το μέλλον της... Μεγάλη μέρα η σημερινή. 7 Μαϊου του 1989. Μία τεράστια βραδιά εκείνη τότε στο ΟΑΚΑ για τη μεγάλη ΑΕΚ που έσπασε μία κατάρα 10 χρόνων.

Το ήθελαν πολύ αυτό το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

Κόλαση είχαν κάνει το ΟΑΚΑ οι παίκτες του, οι οπαδοί του, ο Σαλιαρέλης και ο τότε προπονητής του Γιάννης Γούναρης.

Το ήθελε πολύ όμως και η ΑΕΚ αυτό το πρωτάθλημα. Ματς - τελικός, και τον πήρε "νταηλίκι" (όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα ο Στράτος Γιδόπουλος), η Ένωση. Η ομάδα πήγε να... αυτοκτονήσει όταν την 26η αγωνιστική ήρθε 3-3 με τη Λάρισα στη Φιλαδέλφεια και την 27η αγωνιστική γνώρισε απρόσμενη ήττα από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Την 28η αγωνιστική το 1-0 επί του Ηρακλή στη Φιλαδέλφεια, έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Μπάγεβιτς να κλειστούν στους εαυτούς τους και να πάνε στο ΟΑΚΑ να παίξουν τον τελικό της... ζωής τους.

Και τον κέρδισαν, χάρη σε αυτή την γκολάρα του Τάκη Καραγκιοζόπουλου στο 83' και έπειτα από το "ένα - δύο" που έπαιζαν συνεχώς με τον Οκόνσκι κάτω από τη σέντρα κιόλας, μέχρι ο Τάκης να φτάσει απέναντι από τον Ταλικριάδη και να τον εκτελέσει.

Μέχρι να φτάσουμε στο 83' έγιναν τρομερά πράγματα: Αποβολές, ξύλο, διακοπές του αγώνα, ένα γκολ που ακυρώθηκε σωστά στον Ολυμπιακό, το κεφάλι του Μανωλά να διώχνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή στην κεφαλιά του Ντέταρι. Το κεφάλι του... Θεού ήταν. Η ΑΕΚ τελείωσε τον αγώνα με 8 παίκτες καθώς είχε αποβληθεί στο 69' ο Πεππές, στο 76' ο Μανωλάς και στο 90' ο Χατζής. Ο Ολυμπιακός από την άλλη τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες. Στο 60' αποβλήθηκε ο Μπανιώτης και στο 69' (στη φάση του ακυρωθέν γκολ των ερυθρολεύκων) ο Χατζίδης.

Τι σημασία έχουν όλα αυτά... Αυτή τη βραδιά, αυτό το γκολ του Τάκη, αυτές οι στιγμές, όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν θα ξεχαστούν ποτέ... Είναι σημείο αναφορά στην ιστορία!

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ταληκριάδης, Αποστολάκης, Καραταϊδης (81' Σαββίδης), Μπανιώτης, Αλεξίου, Τσαλουχίδης, Τσιαντάκης, Κωφίδης (46' Χατζίδης), Μητρόπουλος, Ντέταρι, Μουστακίδης

ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Βασιλόπουλος, Σαβέφσκι, Μανωλάς, Οκόνσκι, Παυλος Παπαϊωάννου, Πεππές, Σαββίδης (81' Γεωργιάδης), Σταματής, Χατζής, Χριστοδούλου (74' Καραγκιοζόπουλος)

Keywords
Τυχαία Θέματα