Μίνι σύνοδος για την Ελλάδα

23:56 30/1/2012 - Πηγή: AEK365

Με την συμμετοχή των κορυφαίων Ευρωπαίων ηγετών και της ηγεσίας των ευρωπαικών θεσμών πραγματοποιείται μια μίνι Σύνοδος για την Ελλάδα αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες.

Στο τραπέζι παρίστανται η κυρία Μέρκελ και οι κύριοι Σαρκοζί, Ρομπάι, Μπαρόζο, Ντράγκι, παρουσία φυσικά του Έλληνα πρωθυπουργού, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στο φλέγον ελληνικό πρόβλημα που απασχολεί την Ευρωζώνη πιεστικά.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρέθηκε κάτω από μεγάλες πιέσεις για να εφαρμοστούν οι σκληρές πολιτικές που ζητεί η τρόικα, ενώ δέχθηκε και κριτική για τον αργό ρυθμό με τον οποίο σύμφωνα με τους Ευρωπαίους εταίρους προχωρούν οι διαρθρωτικές πολιτικές.

Πάντως απορρίφθηκε η προοπτική τοποθέτησης Ευρωπαίου επιτρόπου στο υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με προηγούμενη γερμανική πρόταση. Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είπε ότι δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο, ότι δεν θα ήταν δημοκρατικό και δήλωσε ότι και η κυρία Ανγκελα Μέρκελ συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις, παρόλο που είπε ότι θα πρέπει να υπάρχει αυξημένη συνεργασία και συνεννόηση για την εφαρμογή του προγράμματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα