«Μόνος τρόπος επιβίωσης οι αμυντικοί μηχανισμοί»

21:03 10/10/2012 - Πηγή: AEK365

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης. μίλησε στον Sentra FM εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόβλημα, στις Εθνικές ομάδες, στην ανανέωση των συμβολαίων των Λεώνη, Δρίκου, Φλώρου, Οικονόμου, στην παρτ τάιμ συνεργασία, στα πρωταθλήματα, στο Λιγκ Καπ γυναικών, στις υποδομές και σε πολλά άλλα θέματα που αφορούν το ελληνικό βόλεϊ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΠΕ:

Για τα οικονομικά δεδομένα και την έναρξη των πρωταθλημάτων: «Για όλη την ελληνική κοινωνία ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Οι συνθήκες που βιώνουμε σαν χώρα είναι αρκετά δύσκολες. Αν ληφθούν αυτά υπόψη, είναι σημαντικό που ξεκινάει η αγωνιστική δράση και θα μας δοθεί η δυνατότητα να ξεφύγουμε από τα καθημερινά μας προβλήματα. Άλλωστε αυτή είναι η αποστολή του αθλητισμού. Ξεκινάμε λοιπόν κανονικά, χωρίς προβλήματα απεργιών που υπήρχαν παλαιότερα. Το άθλημά μας πέρασε μια δική του εσωτερική κρίση κυρίως βάσει της οικονομικής κατάστασης της ομοσπονδίας και της αντιπαλότητας που υπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποπροσανατόλισε τον κόσμο του βόλεϊ.

Αυτή η κρίση ήρθε νωρίτερα από όλα τα υπόλοιπα. Μέσα σε όλη αυτή την διαδικασία, το άθλημα δημιούργησε τις δικές του άμυνες για να αντισταθεί στα σημεία των καιρών. Τα άλλα αθλήματα βιώνουν σήμερα και με άσχημο μάλλον τρόπο, αυτά που βιώσαμε εμείς τα προηγούμενα χρόνια, λόγω των εσωτερικών προβλημάτων της ομοσπονδίας. Θέλω να πιστεύω ότι αυτά τα προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν και από την πλευρά μας θα γίνει κάθε προσπάθεια για να επιβεβαιωθεί αυτό».

Για το θέμα της επιχορήγησης: «Η κρίση ήταν πρωτοφανής σε έκταση και σε μέγεθος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να την αντιμετωπίσει ούτε η ίδια η Πολιτεία. Καταλαβαίνω και σέβομαι το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν είχε σχέδιο για τον αθλητισμό απέναντι σε αυτή την κρίση. Παλαιότερα υπήρχε η κριτική που έλεγε ότι ξόδευαν πολλά οι ομοσπονδίες. Αυτό ίσως και να είναι πραγματικότητα, αλλά τώρα πια, με τα λιγότερα χρήματα που θα μας δίνονται, προσπαθήσαμε, όπως και κάθε σοβαρή ομοσπονδία, να κάνουμε τις περικοπές μας και την οικονομία μας και να κοιτάξουμε πώς μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Και ενώ έγιναν όλα αυτά, και ενώ έχουμε φτάσει στα μισά του Οκτώβρη, είμαστε πολύ κοντά στο να μην πάρουμε ούτε τα μισά χρήματα της επιχορήγησης.

Πώς μπορούμε λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αυξηθούν τα χρέη; Ό,τι και να κάνουμε, τα χρέη θα αυξηθούν αναγκαστικά. Το συμπέρασμα λοιπόν (αυτή ήταν και η τοποθέτησή μου στην Ολυμπιακή Επιτροπή), ήταν ότι μπορεί η Πολιτεία να έχει μια θολούρα σε αυτά τα πράγματα, αλλά και εμείς σαν Ολυμπιακό κίνημα δεν διεκδικήσαμε. Ο αθλητισμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και η Πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί. Θλίβομαι από το γεγονός ότι ένας χώρος σαν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Μπιτς βόλεϊ είναι αναξιοποίητος».

Για του αμυντικούς μηχανισμούς της ΕΟΠΕ: «Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει κανείς είναι να καταλάβει γρήγορα τα δεδομένα και να προσπαθήσει λειτουργήσει με αμυντι

Keywords
Τυχαία Θέματα