«Να είναι γιορτή ο τελικός»

15:38 8/3/2012 - Πηγή: AEK365

Η συνέντευξη Τύπου, εν όψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι προπονητές των δύο ομάδων Ομπράντοβιτς, Ίβκοβιτς και οι Διαμαντίδης, Σπανούλης συμφώνησαν και ευχήθηκαν να γίνει ένα καλό παιχνίδι χωρίς... παρατράγουδα. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Μαρτίου στο κλειστό

του Ελληνικού. Το τζάμπολ θα γίνει στις 18:30 (ΝΕΤ).

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις και οι απαντήσεις των εκπροσώπων της ΕΟΚ και των δύο ομάδων ήταν οι εξής:

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (γενικός γραμματέας ΕΟΚ): «Συγχαρητήρια στις δύο ομάδες και καλή επιτυχία. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα ότι δεν χωρά η βία στο αθλητικό κίνημα. Πέρυσι κάναμε ένα βήμα, να το ολοκληρώσουμε φέτος. Ο αγώνας πρέπει να γίνεται στο παρκέ και να μην επικεντρώνεται στις κερκίδες. Οι παίκτες είναι τόσο έμπειροι που η παλιά λογική του έκτου παίκτη δεν προσφέρει τίποτα, παρά μόνο δημιουργεί καταστάσεις. Να σημειώσουμε πως 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα θα κλείσουν οι πόρτες. Αν προσέλθει κάποιος με εισιτήριο και ταυτότητα που δεν ταυτοποιείται με τις καταστάσεις, δεν θα μπορεί να μπει στο γήπεδο. Ζητώ τη συνδρομή του Τύπου και κυρίως των οπαδικών ΜΜΕ. Δεν χρειάζονται τίτλοι που εξεγείρουν τα πνεύματα και οι δηλώσεις θα πρέπει να είναι σε ήπιο κλίμα».

Μιχάλης Βιντζηλαίος (Β΄αντιπρόεδρος ΕΟΚ): «Θέλω να συγχαρώ τις δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό για μία ακόμη χρονιά και να ευχηθώ να έχουμε ένα καλό παιχνίδι, να το ευχαριστηθεί ο κόσμος και ο φετινός τελικός να είναι καλύτερος από όλους τους προηγούμενους. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 14:30 και παράκληση είναι η προσέλευση των φιλάθλων να είναι έγκαιρη. Να μην προσέρχονται φίλαθλοι που δεν είναι εφοδιασμένοι με εισιτήρια. Αυτά θα είναι ονομαστικά, θα υπάρχει έλεγχος ταυτοπροσωπίας, αλλά και σωματικός έλεγχος. Πιστεύω πως δεν θα έχουμε παρατράγουδα που παρατηρήθηκαν στο παρελθόν. Καλή επιτυχία στις δύο ομάδες και καλή συνέχεια στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις».

Για τη μικρή παρουσία του κόσμου σχολίασαν:

Π. Τσαγκρώνης: «Είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει όλους μας. Φυσικά θα θέλαμε να διοργανώσουμε ένα Final 4, αλλά οι συνθήκες που επικρατούν δεν μας το επιτρέπουν. Πέρυσι κάναμε ένα βήμα, αν συνεχίσουμε έτσι πιστεύω πως σύντομα θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε και Final 4 και Final 8».

Μ. Βιντζηλαίος: «Από τότε που καθιερώθηκαν Final 4 κόντεψαν να ισοπεδωθούν πόλεις. Δεν μπορούσαμε να έχουμε τέσσερις στρατούς στο ίδιο γήπεδο ή την ίδια πόλη κι έτσι γυρίσαμε στο παλιό σύστημα».

Στην ερώτηση γιατί δεν πήραν προσκλήσεις τα σχολεία, ο Μιχάλης Βιντζηλαίος απάντησε: «Πέρυσι έγινε προσπάθεια να δοθούν προσκλήσεις σε σχολεία, αλλά υπήρξε πρόβλημα. Η αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια γιατί αν υπήρχαν επεισόδια δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βία, ενώ και οι ίδιοι οι καθηγητές δεν αναλάμβαναν την ευθύνη να συνοδεύσουν ομάδες παιδιών σε μια τέτοια εκδήλωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα