«Να καταργηθεί το Europa League»

20:14 27/4/2013 - Πηγή: AEK365

Την κατάργηση της διοργάνωσης του Europa League πρότεινε ο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις καθώς θεωρεί πως η συγκεκριμένη διοργάνωση δεν φέρνει λεφτά στα ταμεία των ομάδων που συμμετέχουν και καταστρέφει, όπως λέει, τις πορείες τους στα εθνικά πρωταθλήματα.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Νάπολι τόνισε: "Το Τσάμπιονς Λιγκ φέρνει λεφτά, ενώ το Europa League κοστίζει χρήματα στους συλλόγους. Το Europa League

πρέπει να καταργηθεί μιας και δεν ενδιαφέρει ούτε τα ΜΜΕ, ούτε τους φιλάθλους, βλέποντας τα γήπεδα μισοάδεια. Η διοργάνωση αυτή δεν φέρνει έσοδα στις ομάδες. Αντιθέτως απλά καταστρέφει τις πορείες τους στα εθνικά πρωταθλήματα γιατί οι ομάδες που αγωνίζονται σε δύο μέτωπα, αναπόφευκτα χάνουν κάτι στην απόδοσή τους στο πρωτάθλημα. Θεωρώ πως είναι απαραίτητο να μεγεθυνθούμε το Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως με την κάθε χώρα να έχει έξι ή επτά ομάδες στη διοργάνωση. Αυξάνοντας το Τσάμπιονς Λιγκ και μειώνοντας τους αγώνες της Serie A, θα κάνουμε κάτι σωστό για τους οπαδούς και το άθλημα.
Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία στους κανόνες, καθώς υπάρχου πολλές διαφορές ανάμεσα στα πρωταθλήματα της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα