Στην Ντόρτμουντ το ντέρμπι

18:26 3/2/2013 - Πηγή: AEK365

BUNDESLIGA- 20η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ- ΓΛΑΝΤΜΠΑΧ: 2-1
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Νυρεμβέργης

Τεράστια νίκη πέτυχε η Νυρεμβέργη κόντρα στην Γκλάντμπαχ με 2-1 και κλειδώνει την παραμονή της την κατηγορία.

Η Νυρεμβέργη άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με το πέναλτι του Σίμονς, ενώ στο 8' ο Κιγιοτάκε έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Χέρμαν. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν και 2ο γκολ

στο 30', καθώς ο Κιγιοτάκε έκλεψε από τν Μαρξ, έδωσε για τον Πέκχαρτ κι εκείνος πλάσαρε ιδανικά τον Τερ Στέγκεν.

Η Γκλάντμπαχ ανέβηκε στην επανάληψη και στο 58' ο Ντε Γιονγκ τροφοδότησε τον Χέρμαν κι εκείνος από κοντά μείωσε σε 2-1. Στο 68ο λεπτό το σουτ του Μλάπα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 73' ο Πόλτερ από κοντά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ: Σέφερ, Νίλσον, Τσάντλερ, Κλόζε, Πινόλα, Μπάλιτς (90+2' Nταμπανλί), Φόιλνερ Φραντζ (75' Μακ), Σίμονς, Κιγιοτάκε, Πέκχαρτ (68' Πόλτερ)

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Τερ Στέγκεν, Ντομίνγκες, Μπρούερ, Γιάντσκε, Βεντ, Μαρξ (78' Ρινγκ), Ρουπ (60' Μλάπα, 80' Χάνκε), Σιγκερσί, Αράνγκο, Χέρμαν, Ντε Γιονγκ.

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ- ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: 2-3
Γήπεδο: Μπάι Αρίνα

Δείχνοντας χαρακτήρα, αλλά και αμυντικά προβλήματα, η Μπορούσια Ντόρτμουντ πήρε μεγάλο διπλό μέσα στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν και πέρασε στη 2η θέση.

Η Ντόρτμουντ άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, καθώς ο Λεβαντόφσκι έβγαλε κάθετα στον Ρόις κι εκείνος πλάσαρε ιδανικά τον Λένο. Και πριν προλάβει να συνέλθει η Λεβερκούζεν, δέχτηκε κι άλλο γκολ στο 9' με το πέναλτι του Μπλαστσικόφσκι. Στο 15' η κεφαλιά του Κίσλινγκ έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 58' η Λεβερκούζεν έφερε στα ίσα το ματς με κοντά πλασέ του Ράιναρτζ.

Και πριν προλάβει να συνέλθει η Ντόρτμουντ, δέχτηκε και το 2-2 ξανά από τον Ράιναρτζ στο 62'. Ωστόσο στο επόμενο λεπτό ο Βολσκάιντ έκανε τραγικό λάθος και ο Λεβαντόφσκι από κοντά έγραψε το 3-2 για τους φιλοξενουμένους. Η Ντόρτμουντ είχε την ευκαιρία να πετύχει κι άλλο γκολ στο 70' αλλά ο Μπλαστικόφσκι δεν μπόρεσε να σκοράρει από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που κέρδισε ο Λεβαντόφσκι από τον Μπένισχ.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Καρβαχάλ, Βολσκάιντ, Τοπράκ, Μπένισχ, Ρόλφες (46' Σαμ), Μπέντερ, Ράιναρτζ (88' Mίλικ), Κάστρο (79' Χέγκελαρ), Σίρλε, Κίσλινγκ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Λάνγκερακ, Πίστσεκ, Σαντάνα, Χούμελς, Σμέλτσερ Μπέντερ, Γκιντογκάν (90+2' Σκιέμπερ), Μπλαστσικόφσκι (80' Γκροσρόιτζ), Γκέτσε (90' Κελ), Ρόις, Λεβαντόφσκι.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα