Νίκη πριν την Λιουμπλιάνα

10:52 9/9/2013 - Πηγή: AEK365

Η χθεσινή ήττα από την Ιταλία δεν επέτρεψε στην εθνική ομάδα μπάσκετ να συνεχίσει την αήττητη πορεία της στο Ευρωμπάσκετ και σήμερα, στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης, η νίκη κόντρα στην Φιλανδία είναι μονόδρομος.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να κερδίσει προκειμένου στην επόμενη φάση στην Λιουμπλιάνα να ξεκινήσει έχοντας τρεις βαθμούς. Υπενθυμίζεται πως οι ομάδες "μεταφέρουν" στην επόμενη φάση τους βαθμούς που πήραν κόντρα στις ομάδες που προκρίθηκαν μαζί

της. Έτσι η Εθνική έχει ήδη έναν βαθμό μετά την ήττα από την Ιταλία και θέλει να προσθέσει άλλους δυο και αυτό θα γίνει με νίκη επί των Φιλανδών.
Στο σημερινό παιχνίδι αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Βασίλης Σπανούλης που χθες έκανε ζέσταμα αλλά δεν έπαιξε κόντρα στους Ιταλούς ενώ κανονικά θα αγωνιστεί ο Στράτος Περπέρογλου καθώς το χτύπημα στα πλευρά δεν ήταν κάτι σοβαρό.
Πάντως χθες η Κροατία έκανε ένα "δώρο" στην ελληνική ομάδα καθώς κέρδισε την Σλοβενία η οποία μαζί με την Ισπανία έχει ήδη προκριθεί. Ο συγκεκριμένος όμιλος διασταυρώνει με τον όμιλο της Εθνικής και αυτό σημαίνει πως αν οι Κροάτες κερδίσουν σήμερα τους Τσέχους τότε Κροατία, Ισπανία, Σλοβενία θα μεταφέρουν στην επόμενη φάση από τρεις βαθμούς η κάθε μία, όπως θα κάνει και η Ελλάδα αν κερδίσει την Φιλανδία. Αυτό θα σημαίνει πως στην ελληνική ομάδα είναι πολύ πιθανόν να της αρκεί ακόμα και μια νίκη για να βρεθεί στα προημιτελικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα