Ντινόπουλος: Να καταργηθούν οι βουλευτικές συντάξεις

19:11 8/2/2012 - Πηγή: AEK365

Στην εκπομπή του Ρίτσαρντ Κουέστ στο CNN εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος, Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος μίλησε για τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα και στα οποία τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος.

Ο Αργύρης Ντινόπουλος επισήμανε πως τα νέα

μέτρα θα βυθίσουν κι άλλο τη χώρα στην ύφεση αντί να την οδηγήσουν στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη, ενώ εξαπέλυσε πυρά κατά των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας.

«Είναι μια υποχρεωτική συμφωνία. Υπάρχει πολύ οργή στην Ελλάδα γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό το πακέτο διάσωσης δεν μας βγάζει από την ύφεση», ανέφερε.

Σε ερώτηση του παρουσιαστή αν η εναλλακτική είναι μια πλήρης ελληνική χρεοκοπία, ο βουλευτής απάντησε όχι: «Αν κάποιοι στην Ευρώπη, η Γερμανίδα καγκελάριος ή ακόμα και ο Γάλλος πρόεδρος, θέλουν να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, δεν θα χρεοκοπήσουμε. Γιατί αυτός ο λαός ξέρει να μάχεται και ξέρει πώς να βγει από την κρίση», τόνισε.

Όπως είπε, αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι να βοηθήσουν πραγματικά την Ελλάδα: «Δεν βοηθάει την οικονομία να κόβεις συνέχεια τους μισθούς, να κόβεις τον κατώτατο μισθό, να κόβεις τις συντάξεις των 300 ευρώ. Το φαντάζεσαι Ρίτσαρντ; Δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτό το σχέδιο», ανέφερε.

«Αυτή η αποκαλούμενη τρόικα έρχεται στην Ελλάδα και επιβάλει μέτρα που δεν μας βγάζουν από την ύφεση, δεν μας πάνε στην ανάκαμψη και την ανάπτυξη που σημαίνει ότι ακόμα και αν αυτά τα μέτρα εφαρμοστούν, δεν λύνεται το πρόβλημα».

»Είμαστε φτωχοί, γινόμαστε φτωχότεροι γιατί κάποιοι άλλοι Ευρωπαίοι -Γερμανοί, Γάλλοι, Ολλανδοί- γίνονται πλουσιότεροι», σημείωσε, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για εξειδικευμένο ελληνικό πρόβλημα και πως αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα ακολουθήσουν η Πορτογαλία, η Ισπανία, ακόμα και η Ιταλία.

Παράλληλα, ο Αργύρης Ντινόπουλος, μιλώντας στη Βουλή ζήτησε επίσημα την οριστική κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων.

«Είναι επιθυμία και των πολιτών να δείξουν οι βουλευτές πως συμμετέχουν στις θυσίες», ανέφερε στον Realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Keywords
Τυχαία Θέματα