«Πιο δυσβάσταχτα από ποτέ τα νέα μέτρα»

18:47 8/2/2012 - Πηγή: AEK365

Πιο δυσβάσταχτα από ποτέ χαρακτήρισαν τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μετά τις συσκέψεις στελεχών του κόμματος για την επεξεργασία του 50σέλιδου κειμένου.

Οι αλλεπάλληλες συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ έγιναν υπό τον Γιώργο Παπανδρέου,

με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη οι οποίοι ενημέρωσαν για το τι περιλαμβάνει το νέο μνημόνιο.

Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται ότι προτίμησε να λάβει μόνος του τις τελικές αποφάσεις του. Θεωρείται όμως δύσκολο να «κόψει το οξυγόνο» και να μην υποστηρίξει το πακέτο έπειτα από την προσπάθεια που έκανε για να μην χρεοκοπήσει η χώρα.

Εφόσον υπάρξει η συμφωνία των αρχηγών στο νέο μνημόνιο, μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, η μάχη μεταφέρεται την Κυριακή στη Βουλή. Σε ψηφοφορία θα τεθεί το γενικό πλαίσιο της συμφωνίας και το PSI και όχι τα συγκεκριμένα μέτρα.

Με τον τρόπο αυτό θα γίνει προσπάθεια να περιοριστούν οι διαρροές στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να επιβάλλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του. Όμως, όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του, όποιος βουλευτής θελήσει να κάνει πολιτική δήλωση αποστασιοποίησης από το μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ, θα επιλέξει την ψηφοφορία της Κυριακής και όχι κάποια από τις επιμέρους επόμενες.

Το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί προς ψήφιση θα έχει ένα και μόνο άρθρο, με σκοπό να αποφευχθούν οι διαρροές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα