Ο δρόμος προς το Γουέμπλεϊ (VIDEOS)

13:15 25/5/2013 - Πηγή: AEK365

Το Σάββατο το βράδυ στις 21:45 Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μπάγερν Μονάχου θα διεκδικήσουν, επί αγγλικού εδάφους, τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης για το 2013 στο Γουέμπλεϊ με τις δυο ομάδες να ολοκληρώνουν μια πορεία που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβρη και την φάση των ομίλων.
Οι Βαυαροί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ με νίκη 2-1 επί της Βαλένθια και έχοντας το απόλυτο στην "Allianz Arena" και παρά την απρόσμενη ήττα στην Λευκορωσία από την ΜΠΑΤΕ τερμάτισε πρώτη με 13 βαθμούς.
Στην φάση των "16", η Μπάγερν Μονάχου κλήθηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Άρσεναλ

και στο Λονδίνο οι παίκτες του Γιούπ Χάινκες με επιβλητική εμφάνιση έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση κερδίζοντας με 3-1. Βέβαια στο Μόναχο, είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους όταν η Άρσεναλ κέρδισε με 2-0 αλλά τελικά πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά.
Εκεί, οι πρωταθλητές Γερμανίας τέθηκαν αντιμέτωπη με την φιλόδοξη Γιουβέντους αλλά η διαφορά κλάσης ήταν εμφανής με την Μπάγερν Μονάχου να εξασφαλίζει την πρόκριση στα ημιτελικά από το πρώτο παιχνίδι χάρη στο 2-0. Στο Τορίνο, οι Βαυαροί ήταν επίσης εντυπωσιακοί επικρατώντας επίσης με 2-0.
Την μεγάλη παράσταση ωστόσο η Μπάγερν Μονάχου την έδωσε στα ημιτελικά κόντρα στην Μπαρτσελόνα την οποία και διέλυσε σε Μόναχο και Βαρκελώνη. Στο Μόναχο οι Βαυαροί επικράτησαν κατά κράτος με 4-0 και στην ρεβάνς κατέβασαν ταχύτητα κερδίζοντας με 3-0 και κάπως έτσι φτάνουν να διεκδικούν το πέμπτο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας τους.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ από την άλλη μεριά ξεκίνησε και εκείνη νικηφόρα την πορεία της στην διοργάνωση κερδίζοντας 2-1 τον Άγιαξ στην Βεστφαλία. Η ομάδα του Κλοπ με τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Άγιαξ και Μάντσεστερ Σίτι και ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει στους "16" την Σαχτάρ Ντόνετσκ.
Στο πρώτο παιχνίδι στην Ουκρανία, η Ντόρτμουντ αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ τελικά έφυγε με ισοπαλία 2-2 και στην ρεβάνς στο "Signal Iduna Park" επικράτησε εύκολα με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.
Εκεί αντιμετώπισε την Μάλαγα σε μια συγκλονιστική σειρά με τις δυο ομάδες να έρχονται ισόπαλες χωρίς τέρματα στην Ανδαλουσία και όλα να κρίνονται στην Βεστφαλία. Εκεί η Μάλαγα προηγήθηκε με 1-2 στο 90ο λεπτό με την Ντόρτμουντ να πρέπει να βάλει δυο γκολ για να περάσει. Και τα έβαλε! Ο Ρόις στο 91' και ο Σαντάνα στο 92' χάρισαν μια απίστευτη πρόκριση στην Ντόρτμουντ με τους παίκτες της Μάλαγα να μένουν... ξεροί.
Στα ημιτελικά, η Μπορούσια έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο ακόμα μιας ισπανικής ομάδας, της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να κάνει πάρτι στην Βεστφαλία και με τέσσερα γκολ να δίνει σαφές προβάδισμα στην ομάδα του μετά το 4-1. Στην ρεβάνς του "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", η Ρεάλ Μαδρίτης ξύπνησε στο τέλος, έβαλε δυο γκολ αλλά η Ντόρτμουντ άντεξε και πανηγύρισε έξαλλα την ήττα με 2-0 που την έστειλε στον τελικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα