Ο κολοσσός Qatar Petroleum

09:25 18/11/2011 - Πηγή: AEK365

Qatar Petroleum: Ένας πραγματικός οικονομικός κολοσσός. Μία εταιρία που αν τελικά το ενδιαφέρον για την ΑΕΚ γίνει περισσότερο ουσιαστικό και όλα πάνε καλά "μπαίνοντας" στην Ένωση, τότε αυτόματα ο σύλλογος εκτοξεύεται.
Όσον αναφέρει σήμερα το GOAL, η ανάλυση των δεδομένων και της ισχύος που έχει η εταιρεία από το Κατάρ μια πανίσχυρη εταιρεία, με δύναμη, επαφές και ρευστό, που αν επιθυμεί και εμπλακεί με την Ενωση, μπορεί να αλλάξει τον ρουν της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας.
Συγκεκριμένα τονίζει: "Η Qatar Petroleum είναι ο πρώην Γενικός Οργανισμός Πετρελαίων του Κατάρ και ιδρύθηκε το 1974 με το υπ' αριθμ. 10 διάταγμα του εμίρη.

Πρόκειται για εταιρεία υπεύθυνη για όλο το φάσμα των εργασιών που αφορούν τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου του Κατάρ. Στις βασικές της δραστηριότητες περιλαμβάνεται η διερεύνηση κοιτασμάτων, η παραγωγή και πώληση μαζούτ, φυσικού αερίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου και προϊόντων διύλισης, η παραγωγή και πώληση πετροχημικών, βελτιωτικών καυσίμων, λιπασμάτων, χάλυβα, αλουμινίου, η παροχή υπηρεσιών ναύλωσης ελικοπτέρων, ασφαλίσεων κ.λπ.

Ο κύκλος εργασιών της υπερβαίνει τα 60 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ τα καθαρά κέρδη της μόνο για το 2010 ανέρχονται σε 10 εκατ. ευρώ. Ανάμεσα στις δραστηριότητές της είναι επίσης η αύξηση των κερδών και του κατά κεφαλήν εισοδήματος του πληθυσμού του Κατάρ και για το λόγο αυτόν προχωρά σε επενδυτικές κινήσεις στο εξωτερικό. Μια τέτοια προοπτική φαίνεται πως είναι και η ελληνική αγορά, στην οποία θέλουν να μπουν (και) μέσω της ΑΕΚ".

Keywords
Τυχαία Θέματα