Ο προπονητής, οι φίλοι και η ανατροπή

21:53 29/9/2012 - Πηγή: AEK365

Όποιος δεν πιστεύει, δεν έχει θέση!

Του Ηλία Τομαρά, αρχισυντάκτη του aek365

Η ΑΕΚ έφτασε στον πάτο και με την εικόνα που παρουσιάζει, δυστυχώς, νιώθεις ότι το αξίζει. Στον πάτο ενός πρωταθλήματος στο οποίο συμμετάσχουν ομάδες (όπως ο Πανιώνιος) που βρέθηκαν στην ίδια μοίρα με την Ένωση και όχι σε μια υγιή Σούπερ Λίγκα των μεγάλων μπάτζετ και των ηχηρών ονομάτων. Το όραμα του καλοκαιριού ξεφτίζει από πολύ νωρίς γιατί τελικά στην ΑΕΚ

δεν επετεύχθησαν ούτε τα βασικά.

Η εμφάνιση με τον Άρη αποδείχθηκε εξαίρεση και κανόνας για την ομάδα έγινε μια άθλια αγωνιστική εικόνα με παίκτες που μοιάζουν χαμένοι μέσα στο γήπεδο και έναν προπονητή που συνεχίζει να ψάχνεται. Αστεία λάθη και πειράματα που δωρίζουν βαθμούς στους αντιπάλους χωρίς αυτοί να χρειαστεί να ιδρώσουν. Κανείς (εκτός από ελάχιστους που αεροβατούσαν) δεν περίμενε με αυτό το ρόστερ να γίνει η υπέρβαση αλλά ρεαλιστικός στόχος ήταν να εμφανιστεί μια οργανωμένη ομάδα που θα εκμεταλλεύεται τα νιάτα της. Η ΑΕΚ δεν παρουσιάζει αυτή την εικόνα.

Το πρόβλημα τώρα όμως είναι ότι ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και η Ένωση πρέπει να πορευτεί με αυτά που έχει. Με το να στέκεται κάποιος στα εγκλήματα του παρελθόντος και στο τι λείπει δεν προσφέρει τίποτα στην ομάδα. Δεν είναι καιρός των πύρινων λόγων και της αναζήτησης ευθυνών στο παρελθόν. Είναι καιρός του καθαρού μυαλού, των ορθολογικών επιλογών και της δουλειάς για να ανατραπεί η κατάσταση. Όποιος θεωρεί πως, για τον έναν ή τον άλλο λόγο, αυτή η ανατροπή είναι αδύνατη τότε δεν έχει θέση σε αυτή την ΑΕΚ.

Μακάρι να ήταν (μόνο) θέμα προπονητή...

Του Μάριου Τριβιζά, ρεπόρτερ ΑΕΚ του aek365

Φαίνεται ότι θα περιμένουμε πολύ για να μπορέσουμε να πούμε ότι «πιάσαμε πάτο». Γιατί για να το πούμε, θα πρέπει να διαπιστωθεί... πού είναι ο πάτος, και μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι έχουμε ακόμη... Αγωνιστικά. Γιατί βαθμολογικά φτάσαμε στο σημείο να μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Η ΑΕΚ είναι μόνη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις έναν βαθμό! Σε αυτόν τον τομέα, δεν έχει πιο κάτω...

Όσο τραγική και αν είναι αυτή η -αποκρουστική για το μέγεθος της ΑΕΚ- πραγματικότητα, η μεγαλύτερη τραγωδία είναι ότι δεν μπορείς να βρεις μια διέξοδο από αυτή την κατάσταση. Καταλαβαίνω όσους πάνω στην απόγνωση που είναι λογικό να νιώθει κάθε οπαδός της ΑΕΚ βιώνοντας αυτή την πρωτοφανή κατάσταση, απαιτούν την απομάκρυνση του Βαγγέλη Βλάχου... χθες.

Όμως, η άποψή μου είναι ότι με αυτή την ομάδα(;) που έχουμε να κάνουμε, όπως καταργείται κάθε νόμος του ποδοσφαίρου, έτσι είναι εξαιρετικά πιθανό να καταργείται και ο άγραφος κανόνας ότι μια αλλαγή προπονητή βοηθά έστω και πρόσκαιρα να πάρεις κάποια αποτελέσματα. Ακόμη και αν αυτός που φεύγει είναι ο Φερέρ και αυτός που έρχεται ο Κωστένογλου. Ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο θα λύσει το πρόβλημα να έρθει ένας άλλος προπονητής, που μέχρι να καταλάβει... τι παίζει, θα έχει κάνει άλλες τόσες ήττες.

Γιατί ακόμη και... γνώστης της ελληνικής πραγματικότ

Keywords
Τυχαία Θέματα