Ο τελευταίος τίτλος μέχρι τον επόμενο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

07:45 30/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ο τελευταίος τίτλος της ΑΕΚ (και δεν μιλάμε για το... πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής) κατακτήθηκε σαν σήμερα πριν από τέσσερα χρόνια. Ηταν το Κύπελλο του 2011, το 14ο Κύπελλο της ΑΕΚ, το οποίο πανηγυρίστηκε στο 3-0 επί του Ατρομήτου στον τελικό του ΟΑΚΑ, εννέα χρόνια μετά την κατάκτηση του τελευταίου τίτλου της ΑΕΚ που ήταν το Κύπελλο του 2002.
Ήταν ένας τίτλος-βάλσαμο

σε μία από τις ήδη πολύ δύσκολες μέρες της ΑΕΚ. Εν μέσω διοικητικής ρευστότητας, οικονομικής δυσπραγίας αλλά και αγωνιστικής ένδειας, η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ και των 6-7 παικτών κλάσης που διέθετε (και που πλαισιώνονταν από ποδοσφαιριστές που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έρχονταν στην ΑΕΚ) κατάφερε να κάνει την υπέρβαση: να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά με εκείνο το γκολ του Ισπανού Μίτσελ από... πενήντα μέτρα στις καθυστερήσεις, να αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά με το γκολ του Δέλλα στην Τούμπα και να πάρει τελικά το Κύπελλο απέναντι σε μία από τις καλές ομάδες της εποχής.
Δυστυχώς, δεν έλειψαν και οι κακές στιγμές. Πριν τον αγώνα, αλλά και τη στιγμή που οι παίκτες του Χιμένεθ πανηγύριζαν το τρίτο γκολ στο 83', εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κάποιοι από αυτούς συνεπλάκησαν με τους άνδρες των ΜΑΤ. Ειδικά στην εισβολή πριν τον αγώνα, κάποιοι οπαδοί έφτασαν ακόμα και μπροστά στην εξέδρα του Ατρομήτου και έδωσαν μάχες σώμα με σώμα με παίκτες της ομάδας του Περιστερίου που βρέθηκαν εκεί για να προστατεύσουν τις οικογένειές τους!
Ακόμα και το τέλος του αγώνα ήταν... υποχρεωτικό, καθώς ο διαιτητής Τάσος Κάκος που αρχικά είχε δείξει εννέα λεπτά καθυστερήσεις, τελικά κράτησε σχεδόν δύο, αφού χιλιάδες «κιτρινόμαυροι» ήταν γύρω από τις διαφημιστικές πινακίδες και περίμεναν το τελικό σφύριγμα, το οποίο ήρθε πρόωρα.
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος ήταν το πρόσωπο της βραδιάς, αφού αξιώθηκε να κατακτήσει έναν τίτλο. Έχοντας κάνει καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίως με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, στα μαύρα χρόνια της «παράγκας» και της απαξίωσης του ποδοσφαίρου μας, είχε... φάει τα νιάτα του με το να βλέπει τον Ολυμπιακό να κατακτά τα πάντα. Ένα χρόνο πριν κρεμάσει τα παπούτσια του, σήκωσε ένα Κύπελλο.
Ο Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 28' μετά από σέντρα του Νάτσο Σκόκο που στην ίδια φάση έπαθε θλάση και αντικαταστάθηκε. Στη θέση του μπήκε ο Γαλλομαροκινός (δανεικός από τη Σεβίλη) Ναμπίλ Μπαχά και αυτός ήταν που πέτυχε το 2-0 στο 78'. Ο Παντελής Καφές σημείωσε το τρίτο γκολ με πλασέ στο 83' και πανηγύρισε Κύπελλο με τρίτη ομάδα στην καριέρα του, μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ.
Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σάχα, Γεωργέας, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Ντιόπ, Μάκος, Λαγός, Μπλάνκο (70' Καφές) Σκόκο (33' Μπαχά) Λυμπερόπουλος


Στις 30 Απριλίου
30/4/33 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 (Πρωτάθλημα Ελλάδας)
30/4/39 Απόλλων - AEK 1-3 (Κύπελλο Ελλάδας)
30/4/50 Παναθηναϊκός -AEK 1-1 (Κύπελλο Ελλάδας -ο δεινός κεφαλοσφαιριστής, αν και πολύ κοντός, Ξένος ισοφάρισε για την ΑΕΚ στο 53' και θα χρειαζόταν επαναληπτικός)
30/4/72 Απόλλων Αθηνών-AEK 0-2 (Α' Εθνική)
30/4/73 AEK-Παναθηναϊκός 0-2 (Α' Εθνική)
30/4/75 Ηρακλής-ΑΕΚ 1-0 (Κύπελλο Ελλάδας -αποκλεισμός για την ΑΕΚ με γκολ του μετέπειτα άσου της Τάκη Νικοιλούδη)
30/4/95 ΑΕΚ-Λάρισα 2-0 (Α' Εθνική)
30/4/06 Απόλλων-Καλαμαριάς-ΑΕΚ 0-1
30/4/08 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 4-1 (Play off -μετά το 5-0 της πρώτης αγωνιστικής του ομίλου επί του Πανιωνίου, ήρθαν στη Λεωφόρο τα πρώτα δείγματα απογοήτευσης για το άδικα χαμένο πρωτάθλημα στα χαρτιά)

Keywords
Τυχαία Θέματα