«Ο Τσιάρτας ένας από τους λόγους που δεν πήγα στην ΑΕΚ»

15:17 13/10/2012 - Πηγή: AEK365

Τους λόγους που τελικά δεν υπέγραψε στην ΑΕΚ, εξήγησε ο Βαγγέλης Μάντζιος. Σε συνέντευξή του ο επιθετικός της Μπακού (πλέον), τόνισε ότι ο Βασίλης Τσιάρτας και η κουβέντα που είχε μαζί του το καλοκαίρι ήταν μία από τις βασικές αιτίες, μαζί με το οικονομικό, που δεν ολοκληρώθηκε τελικά αυτή η μεταγραφή!
Αναλυτικά ο Μάντζιος είπε στο contra:

- Συνεχίζεις την

καριέρα σου στο πρωτάθλημα του Αζερμπαϊτζάν με την Μπακού. Είναι μία επιλογή για την οποία αισθάνεσαι δικαιωμένος;

Δικαιωμένος...Σίγουρα δεν είναι από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Εχουν γίνει όμως σοβαρές επενδύσεις, έχει ξοδευτεί πολύ χρήμα και έρχονται παίκτες καλοί από το ρωσικό πρωτάθλημα και όχι μόνο. Σαν πρωτάθλημα είναι περίεργο, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τη νίκη. Χάνεις εύκολα από τον τελευταίο μετά νικάς τον πρώτο. Ακόμα και οι κορυφαίες ομάδες παλεύουν σκληρά για τη νίκη.

- Τουλάχιστον οι συνθήκες είναι επαγγελματικές...

Ναι, γίνονται πολύ σοβαρά πράγματα. Εγκαταστάσεις, γήπεδα, πούλμαν για τις ομάδες. Ο δικός μας σύλλογος έχει πραγματικά επενδύσει πολλά χρήματα ακόμα και για βοηθητικά γήπεδα από συνθετικό χλοοτάπητα. Από αυτήν την άποψη είμαι τυχερός, οι συνθήκες είναι άκρως επαγγελματικές.

- Λογικά θα έπαιξε ρόλο ότι στον πάγκο της Μπακού βρίσκεται ένας προπονητής που σε ξέρει, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς...

Σίγουρα δεν θα ερχόμουν στο Αζερμπαϊτζάν μόνος μου. Μίλησα πολλές φορές με τον Μπάντοβιτς και ο άνθρωπος έδειξε ότι με θέλει πολύ. Κάθε μέρα μου το έλεγε. Ετσι πήρα την απόφαση να έρθω εδώ που ακόμα και το ταξίδι δεν είναι εύκολο. Θέλεις βίζα και δύο αεροπλάνα για να φτάσεις στο Μπακού.

- Θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι ο κύριος λόγος της μετακόμισής σου στο Αζερμπαϊτζάν ήταν τα χρήματα;

Δεν υπάρχει αμφιβολία, το μεγαλύτερο κίνητρο ήταν το οικονομικό. Στην Μπακού παίρνω χρήματα που στην Ελλάδα δεν θα έπαιρνα ούτε σε τρία χρόνια. Στο πρωτάθλημά μας πλέον δεν υπάρχουν χρήματα, είναι χάλια τα πράγματα. Εχουν πέσει πολύ τα μπάτζετ. Εδώ βρήκα αυτό που χρειαζόμουν.

- Με την ΑΕΚ τι ακριβώς έγινε το καλοκαίρι;

Δεν σου κρύβω ότι πρώτος στόχος μου ήταν να παραμείνω στην Ελλάδα και μετά να βρω ένα συμβόλαιο στην Ευρώπη. Μίλησα με την ΑΕΚ και με τον Μαύρο τα είχαμε σχεδόν βρει. Ο κ.Θωμάς δεν μου είπε ψέματα κάτι που εκτίμησα. Δεν υπήρχαν όμως εγγυήσεις ότι θα πάρω τα χρήματά μου.

- Ο Βασίλης Τσιάρτας ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι σε εκπροσωπούσε και ότι είσαι δύσκολος χαρακτήρας...

Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ο Τσιάρτας απλώς είχε μεσολαβήσει για το δανεισμό μου στη Μαρίτιμο. Ολοι νομίζουν από την πλευρά τους ότι έχουν δίκιο. Οταν πήγα στα Σπάτα να μιλήσω και με τον Βασίλη, άκουσα τελείως διαφορετικά πράγματα από αυτά που μου είχε πει ο Μαύρος. Και μπορώ να πω ότι ένας από τους λόγους που δεν υπέγραψα στην ΑΕΚ ήταν και ο Τσιάρτας.

- Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στο μυαλό σου;

Νομίζω ότι πρέπει να καλούνται περισσότερα παιδιά στην Εθνική ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα