Πρώτος παντού ο Γιαννιώτης

14:33 13/10/2012 - Πηγή: AEK365

Με πανηγυρικό τρόπο «σφράγισε» ο Σπύρος Γιαννιώτης την πρώτη θέση στη σειρά αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, καθώς επικράτησε στην τελευταία κούρσα της σεζόν, που έγινε σήμερα στο Σαντού της Κίνας.

Ο πρωταθλητής κόσμου κάλυψε την απόσταση των 10χλμ. σε 1ωρ.50:41.7 και άφησε δεύτερο τον Κινέζο Ζου Λι Γιουν και τρίτο τον Βραζιλιάνο Αλαν Λόπες. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού ολοκλήρωσε τη φετινή διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου συγκεντρώνοντας 114 βαθμούς, καθώς

είχε τέσσερις νίκες, μία δεύτερη και μία τρίτη θέση στους έξι αγώνες που συμμετείχε (σε σύνολο οκτώ), και κατέλαβε μακράν του δεύτερου την πρώτη θέση στην τελική κατάταξη, κερδίζοντας παράλληλα και το χρηματικό έπαθλο των 20.000 δολαρίων.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με όλους τους αγώνες. Έφτασα στο στόχο μου που ήταν η πρώτη θέση στα Παγκόσμια Κύπελλα. Σήμερα ήταν ο τελευταίος και ήθελα τη νίκη, όπως κι έγινε. Η χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα ακολουθεί ξεκούραση και λίγος χρόνος για μένα, ώστε να... γεμίσω μπαταρίες για το επόμενο έτος, που έχει Παγκόσμιο στην Βαρκελόνη», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ο Γιαννιώτης.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος επισήμανε: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που τελειώνει με αυτό τον τρόπο η χρονιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ομοσπονδία που μας στήριξε. Μπορεί το Ολυμπιακό μετάλλιο να μην ήρθε, αλλά τουλάχιστον δεν έκλεισε άδοξα η χρόνια. Ξεκινάει έτσι μία καινούργια αγωνιστική περίοδος, με στόχο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βαρκελόνη, του χρόνου τον Αύγουστο».

Keywords
Τυχαία Θέματα