Οι άστεγοι της Silicon Valley (ΦΩΤΟ)

16:53 9/9/2013 - Πηγή: AEK365

Στο Silicon Valley κυκλοφορούν οι πιο πλούσιο και ταλαντούχοι της τεχνολογίας. Μέλη του Google, της Yahoo και άλλων κολοσσών του διαδικτύου βρίσκονται εκεί. Εκεί όμως βρίσκονται και 7.600 αστέγοι που έχουν συγκεντρωθεί δίπλα από τους πολυεκατομμυριούχους τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι άστεγοι άρχισαν να μαζεύονται σιγά σιγά στη Silicon Valley εξαιτίας της έλλειψης θέσεων εργασίας αλλά και της συνεχούς αύξησης των τιμών των σπιτιών.

Ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Τζόνσον έζησε

για μια εβδομάδα στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν φτιάξει οι άστεγοι φωτογραφίζοντας τη καθημερινότητά τους και συνομιλώντας μαζί τους.

Το μέρος που έχουν εγκατασταθεί το ονόμασαν «The Jungle» και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το τα κεντρικά γραφεία της Adobe, της Apple, της Intel και της Yahoo.

Η οικονομία της Αμερικής ανακάμπτει με πολύ αργούς ρυθμούς με πολλές οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, ενώ σε τεράστιους αριθμούς βρίσκεται και η ανεργία. Στην σκια του αστραφτερού κόσμου των εκατομμυριούχων και της τεχνολογίας βρίσκονται οι άνθρωποι που δεν έχουν ούτε ένα σπίτι, για να μείνουν...

Keywords
Τυχαία Θέματα