Ολισαντέμπε κατά ρατσισμού

16:02 10/6/2012 - Πηγή: AEK365

Ο 33χρονος επιθετικός, με 25 συμμετοχές και 11 γκολ στην εθνική ομάδα της Πολωνίας, τόνισε ότι το φαινόμενο πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, ενώ μίλησε και για τη δική του εμπειρία όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στα πολωνικά γήπεδα.

«Είναι βάρβαρο. Δεν είναι σωστό», είπε για τις ρατσιστικές επιθέσεις και πρόσθεσε: «Κάποια άνθρωποι θεωρούν ότι οι Ευρωπαϊκές ομάδες θα πρέπει να απαρτίζονται μόνο από λευκούς παίκτες καθώς πρόκειται για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Βρισκόμαστε στο 2012, δεν ζούμε πια σε αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε

αυτό το πρόβλημα. Αργά ή γρήγορα αυτό θα πρέπει να γίνει και η UEFA αποφάσισε να το αντιμετωπίσει τώρα και αυτό θα κάνει».

Όσο για τη δική του... πρώτη εμπειρία στην Πολωνία πριν γίνει σταρ οδηγώντας την Πολόνια Βαρσοβίας στον πρώτο τίτλο της; «Ήταν βαρύ για εμένα. Δεν είχα ξαναβιώσει κάτι ανάλογο. Στη διάρκεια του αγώνα να κάνουν ήχους μαϊμούδων και να πετούν μπανάνες. Άκουσα ότι το ίδιο συνέβη και σε άλλους μαύρους παίκτες σε άλλες ομάδες. Υπάρχει ρατσισμός στην Πολωνία, στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπως νομίζω ότι υπάρχει παντού στον κόσμο».

Το 2000 ο επιθετικός της Βέροιας έγινε ο πρώτος παίκτης Αφρικανικής καταγωγής που αγωνίστηκε στην εθνική ομάδα της Πολωνίας και δεν το μετανιώνει καθώς όπως εξηγεί μπορεί αρχικά να ένιωσε άσχημα όμως οι συμπαίκτες του τον στήριξαν: «Μου πέταξαν μερικές μπανάνες σε ένα-δυο παιχνίδια. Όμως οι συναθλητές μου στάθηκαν στο πλευρό μου, ύψωσαν το ανάστημά τους και είπαν στους οπαδούς πως πρέπει να δείξουν σεβασμό καθώς η συγκεκριμένη πράξη ήταν πράξη ασέβειας προς όλη την ομάδα. Μετά από αυτό δεν συνέβη πότε ξανά τίποτα».

Keywords
Τυχαία Θέματα