Επίδειξη δύναμης από ΑΠΟΕΛ

16:40 31/3/2013 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ- 26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ανόρθωση- ΑΠΟΕΛ: 0-2
(Μπίτον 68', Μοράις 80')

Θριαμβευτική νίκη πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ στο σούπερ ντέρμπι που επικράτησε με σκορ 2-0 της Ανόρθωσης μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πλέον είναι ξεκάθαρο αφεντικό για την μάχη του τίτλου. Με γκολ του Ντούντου Μπιτόν στο 68' και του Νούνο Μοράις στο 80', οι γαλαζοκίτρινοι άφησαν την ομάδα του Ρόνι Λέβι να βλέπει από έξι

ολόκληρους βαθμούς την κορυφή της βαθμολογίας, έξι μόλις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάστηκε περισσότερο ουσιαστικός στην αναμέτρηση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και αφού διατήρησε και πάλι ανέπαφη την εστία του για όγδοη σερί αγωνιστική, κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε, σκοράροντας δύο τέρματα με Μπιτόν και Μοράις. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε επίσης δύο δοκάρια με τον Μαντούκα στο 56' και τον Μάριο Σέρτζιο στο 57΄.

Η Ανόρθωση παρουσιάστηκε ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, που ήταν μέτριο σε θέαμα και ευκαιρίες. Στην επανάληψη έφτιαξε ευκαιρίες με Λαβόρδε και Ιτζάκι αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, και τελικά τιμωρήθηκε από την αδυναμία της στις στημένες φάσεις, αφού δέχθηκε γκολ από κτύπημα κόρνερ. Στην συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει όμως δέχθηκε δεύτερο τέρμα, και τελικά κατέρρευσε.

Ανόρθωση (Ρόνι Λέβι): Βαλβέρδε, Ντουάρτε, Άντιτς (58' Λαμπάν), Ίλιτς, Γκάλαμαζ (20' Ζόρζε), Αλέξα, Κάλβο (53' Σκοπελίτης), Σπαντάτσιο, Λαβόρδε, Ιτζχάκι, Ρέζεκ.

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Κλουκόφσκι, Ολιβέϊρα, Μπόρδα, Σέρτζιο, Μοράις, Τζιόλης, Μπέκμαν (67' Πίντο), Μαντούκα (90+6' Μπούντιμιρ), Χαραλαμπίδης, Μπιτόν (77' Αλωνεύτης).

Απόλλων Λ.- Αγία Νάπα: 2-1
(Σολάρι 34' πεν., Χαραλάμπους 90+2'- Κολοκουδιάς 42')

Η λεμεσιανή ομάδα επανήλθε στις επιτυχίες μετά από σχεδόν ένα μήνα, χάρη σε γκολ του Αγγελή Χαραλάμπους με κοντινή κεφαλιά στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Απόλλωνας παρουσιάστηκε καλύτερος όμως δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιούργησε στην αναμέτρηση, κυρίως στην φάση του 87' όταν ο Λόπες έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκαρσία, που έστειλε την μπάλα έξω. Οι παίκτες του Χριστοφόρου πήραν προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Εστεμπάν Σολάρι από το σημείο του πέναλτι.

Η Αγία Νάπα, που αποχαιρετά την κατηγορία με ήττα, ισοφάρισε προσωρινά στο 42' με γκολ του Γιώργου Κολοκούδια. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 71' με το διαγώνιο σουτ του Κατσή που κατέληξε στο δοκάρι.

Δόξα Κατοκοπιάς- ΑΕΚ: 2-6
(Λεονάρντο 41', Τροτέιρο 74'- Τσαντό 2', 70' Μααγκί 52', 60', Τόμας 84', Μπανγκουρά 90')

Με ευρεία νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις στην πρώτη φάση η ΑΕΚ, που επικράτησε εκτός έδρας με σκορ 6-2 της Δόξας και παραμένει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, δύο μπροστά από την Ομόνοια.

Η ομάδα της Λάρνακας παρουσιάστηκε καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο, οπόταν και πέτυχε πέντε τέρματα και πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο.

Για την ομάδα της Λάρνακας πέτυχαν δύο τέρματα οι Μάτσι και Τσάντο, και από ένα γκολ οι Τομάς και Μπαγκούρα, ενώ δύο ασίστ μοίρασε ο Γκόρκα Πιντάδο. Η Δόξα ισοφάρισε προσωρινά με κεφαλιά του Λεάντρο στο 41', μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρικάρντο Φερνάντες.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα