Παγκόσμια φρίκη για τη σφαγή στην Χούλα

14:37 29/5/2012 - Πηγή: AEK365

Συνταρακτικές οι μαρτυρίες των επιζησάντων από τη σφαγή στη Χούλα της Συρίας. Οι περισσότεροι από τους 108 νεκρούς σκοτώθηκαν σε μαζικές εκτελέσεις που διέπραξαν φιλοκαθεστωτικές παραστρατιωτικές δυνάμεις. Ένοπλοι εισέβαλαν σε κατοικίες, πυροβολούσαν αδιακρίτως και απαγχόνιζαν παιδιά.

Επιζήσαντες της σφαγής δήλωσαν στους εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών ότι τα περισσότερα από τα θύματα σκοτώθηκαν σε δύο μαζικές εκτελέσεις που διέπραξαν οι φιλοκυβερνητικές παραστρατιωτικές δυνάμεις των Σαμπίγια στο γειτονικό χωριό Ταλντάου. Εν τω μεταξύ, μετά το ψήφισμα καταδίκης της

σφαγής στη Χούλα που υιοθετήθηκε στα Ηνωμένα Έθνη -με τη στήριξη της Ρωσίας- υπήρξαν πληροφορίες ότι οι χώρες της ΕΕ θα ζητήσουν την αποχώρηση των Σύρων πρεσβευτών στο έδαφός τους.

Ήδη ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε πως εντός 24ώρου θα απελαθεί ο Σύρος πρεσβευτής στο Παρίσι. Παράλληλα επιβεβαίωσε πως στις αρχές Ιουλίου το Παρίσι θα φιλοξενήσει νέα διάσκεψη των Φίλων της Συρίας.

Η Γαλλία ζήτησε διά του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς την άμεση αποχώρηση από την εξουσία του «δολοφόνου» Μπασάρ αλ-Άσαντ. «Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ δολοφονεί το λαό του. Πρέπει να παραδώσει την εξουσία άμεσα» δήλωσε ο Φαμπιούς.

Από ρωσικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε την Τρίτη ότι η κρίση στη Συρία μπορεί να απειλήσει ολόκληρη την περιοχή εάν δεν επιλυθεί και ήδη επηρεάζει την πολιτική κατάσταση στο Λίβανο.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε εκ νέου το μακελειό στην πόλη Χούλα της Συρίας και δήλωσε ότι υπάρχει όριο στην υπομονή του κόσμου για τον τερματισμό της αιματοχυσίας. «Το να γίνονται τέτοιου είδους φόνοι, το να φονεύονται 50 αθώα παιδιά, 110 αθώοι πολίτες, ενώ η αποστολή παρατηρητών του ΟΗΕ βρίσκεται στη Συρία είναι βασανιστήριο, είναι άθλιο. Υπάρχει επίσης ένα όριο στην υπομονή, και πιστεύω ότι, Θεού θέλοντος, υπάρχει επίσης ένα όριο στην υπομονή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε ο Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα