Παίρνει πάνω του την ομάδα ο Τίγρης

16:41 9/5/2013 - Πηγή: AEK365

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αρχικά επανεμφανίστηκε -δυναμικά- στο προσκήνιο της ΑΕΚ μέσω της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό σε πολύ σοβαρή βάση για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, η οποία αποκαλύφθηκε ουσιαστικά από την γραπτή δήλωση του Πόλυ Χατζηιωάννου. Το επόμενο βήμα του ήταν να στηρίξει το ψηφοδέλτιο που θα έχει ως επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Κοτσάτο για τις εκλογές

του σωματείου. Το τρίτο, όλα δείχνουν ότι θα είναι η αναγέννηση της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ.
Παρά το γεγονός ότι ορισμένοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως ο Τίγρης θεωρεί ηθικό να αφήσει τους μετόχους να αποφασίσουν το μέλλον της ΠΑΕ ΑΕΚ και καλλιεργούν μια αμφιβολία σχετικά με τις προθέσεις του, για όσους έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν μαζί του, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: Το τρίπτυχο του πλάνου του Μελισσανίδη προβλέπει γήπεδο, στήριξη για μια δυνατή Ερασιτεχνική και προσωπική ενασχόληση με την προσπάθεια ανάστασης της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ.
Είναι γεγονός ότι η υπόθεση του γηπέδου αποτελεί μια... ανοιχτή πληγή για τον Μελισσανίδη. Ο ιδιοκτήτης της Aegean δεν ξεχνά ότι το 2005 του στερήθηκε η δυνατότητα να προχωρήσει τα πλάνα του για την κατασκευή του σπιτιού της ομάδας και θεωρεί το Α και το Ω για την ΑΕΚ ως σύλλογο να καταφέρει να αποκτήσει ξανά τον Ναό της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για τον λόγο αυτό χειρίζεται προσωπικά το πλάνο της κατασκευής του γηπέδου εδώ και καιρό, ενημερώνοντας παράλληλα σε τακτική βάση για τις εξελίξεις τους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην ομάδα που ο ίδιος έχει συγκροτήσει.
Όσον αφορά την Ερασιτεχνική, ο Τίγρης δεν έκρυψε ούτε το 2005, όταν διεκδίκησε προσωπικά την προεδρία του σωματείου, πως δεν γνωρίζει τις ανάγκες των τμημάτων. Έτσι, από την πρώτη στιγμή θέλησε να βρει άτομα που ξέρουν τα προβλήματα του σωματείου, που γνωρίζουν τι χρειάζονται τα τμήματα για να καταφέρουν να δυναμώσουν και ταυτόχρονα θα έχουν και εκείνα την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν το εγχείρημα. Το τελευταίο θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς σε... ελεύθερη μετάφραση η επιθυμία του Μελισσανίδη είναι να δοθεί ένα τέλος στην εποχή που είχαν τη δυνατότητα να εκφράζουν άποψη για τα πάντα άνθρωποι που ποτέ δεν έβαλαν το χέρι τους στην τσέπη τους...
Τα άτομα που αναζητούσε, ο Τίγρης τα βρήκε στα πρόσωπα των Κωνσταντίνο Κοτσάτου και Αλέξη Αλεξίου. Δύο ανθρώπων που γνωρίζουν όσο λίγοι την Ερασιτεχνική και έχουν δώσει ήδη τα διαπιστευτήριά τους μέσω της πολύ καλής δουλειάς που κάνουν στο τμήμα του Μπάσκετ. Άλλωστε, ο Μελισσανίδης δεν αναζητούσε... αχυρανθρώπους για τη διοίκηση του σωματείου, αλλά άτομα ικανά που θα έχουν μεν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του, αλλά θα έχουν τις ικανότητες να τρέξουν το σωματείο και να το αναγεννήσουν.
Με αυτόν τον τρόπο, θα έχει και ο ίδιος τη δυνατότητα να αφοσιωθεί στο... μεράκι του, που δεν είναι άλλο από την ποδοσφαιρική ΑΕΚ. Ο Τίγρης δεν κρύβει στους ανθρώπους που μιλούν μαζί του ότι η μεγάλη κάψα του είναι η ΠΑΕ. Και πως, αν οι μέτοχοι οδηγήσουν την ομάδα στη λύση της εκκαθάρισης και αυτή επιστρέψει στην Ερασιτεχνική, έχει σκοπό να την αναλάβει προσωπικά και να ηγηθεί τις προσπάθειες για την επιστροφή της στην κορυφή.
Άλλωστε, εν αναμονή της τελικής απόφασης του Νοτιά και των Supporters για το μέλλον της ΠΑΕ, ο Τίγρης έχει ήδη αφιερώσει πολύ χρόνο στον καταρτισμό του πλάνου που θα ακολουθήσει, σε περίπτωση που αναλάβει την ομάδα. Χρόνο που δεν περιορίζεται σε... περισυλλογή, αλλά περιλαμβάνει και επαφές. Στόχος του Μελισσανίδη είναι, αν αναλάβει την ποδοσφαιρική ομάδα, να δημιουργήσει από την πρώτη σεζόν ένα σύνολο επιπέδου Α΄ εθνικής, που σε δύο χρόνια θα επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα έτοιμο να κοιτάξει στα μάτια τους παραδοσιακούς αντιπάλους της Ένωσης και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σε αυτή την προσπάθεια η ΑΕΚ θα έχει στην άκρη του πάγκου της τον Τραϊανό Δέλλα και τους συνεργάτες του (Ζήκο, Μπορμπόκη), με τους οποίος ήδη ο ιδιοκτήτης της Aegean έχει δημιουργήσει έναν κώδικα επικοινωνίας, ενώ σκέψεις (και όχι μόνο) έχουν γίνει και για τους ποδοσφαιριστές που θα περιλαμβάνει το νέο ξεκίνημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα