Παπανδρέου: Σπάμε 15 μύθους

13:51 15/2/2013 - Πηγή: AEK365

Απαντήσεις σε όσα καταλογίζονται για την περιόδο διακυβέρνησης του Γ.Παπανδρέου δίνουν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού σε κείμενο με τίτλο «Σπάμε 15 μύθους».

Ο πρώην πρωθυπουργός απαντά σε βασικές κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του ιδίου προσωπικά και εναντίον της διακυβέρνησής του, ενώ επιτίθεται στην κυβέρνηση Καραμανλή για το ύψος του ελλείμματος και τα συνολικά στοιχεία της οικονομίας.

Στα κείμενα αναφέρεται ότι η κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε,

τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας. «Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο - δεν γνωρίζαμε ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10%, ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%. Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτε» επισημαίνεται.

Τονίζεται ακόμα ότι η Ελλάδα δεν μπήκε στο μνημόνιο εξαιτίας συγκεκριμένων δηλώσεων που εκτόξευσαν τα spreads των ελληνικών ομολόγων, αλλά λόγω της οικονομικής πραγματικότητας που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή.

Επίσης, κατηγορείται ο κ. Αντ. Σαμαράς ότι άσκησε επί δύο χρόνια «ανεύθυνη αντιπολίτευση». «Στην Ελλάδα σήμερα γίνεται πράξη αυτό που αρνήθηκε η αντιπολίτευση δημαγωγώντας επί δύο χρόνια από το 2010: διακομματική συναίνεση στο αυτονόητο. Είμαστε η μοναδική χώρα που εντάχθηκε στο Μηχανισμό Στήριξης στην οποία δεν συνέβη αυτό εξαρχής. Σε όλες τις άλλες, υπήρξε έστω ένα minimum επίπεδο διακομματικής συνεννόησης. Αυτό κόστισε στη χώρα».

Στα κείμενα υπάρχουν έμμεσες αιχμές και για τον Ευ.Βενιζέλο, ο οποίος είχε υποστηρίξει τον Μάιο του 2010 ότι το πρώτο μνημόνιο θα έπρεπε να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 ψήφων.

«Το ρίσκο ήταν εθνικά απαγορευτικό. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια» σημειώνεται.

» Με στοιχειωδώς νουνεχή αντιπολίτευση από το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα ήδη σε πολύ καλύτερη μοίρα - και θα είχε γλυτώσει πολλά. Και χωρίς το πελατειακό 'πάρτυ' εις βάρος της χώρας μέχρι το 2009, δεν θα χρειαζόταν καμία συνταγή σωτηρίας ξένων, κανένα 'πολλαπλασιαστή', κανένα Μνημόνιο το 2010».

Διαβάστε εδώ όλο το κείμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα