Πάπας: Βρείτε χώρο για τον Θεό

12:22 25/12/2012 - Πηγή: AEK365

Μπροστά σε 1000 πιστούς στην Βασιλική του Αγίου Πέτρου και εκατομμυρίων στην τηλεόραση, ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα του κάλεσε τους ανθρώπους να βρουν χώρο για τον Θεό σε μια εποχή γεμάτη από τεχνολογικές συσκευές.
«Είμαστε εντελώς γεμάτοι με τον εαυτό μας, έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος για τον Θεό. Γι 'αυτό και δεν υπάρχει χώρος για άλλους, για τα παιδιά, τους φτωχούς, τους ξένους », σημείωσε στην ομιλία του Πάπας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ο ηγέτης των περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων καθολικών

στον κόσμο, είπε ότι σήμερα οι κοινωνίες έχουν φτάσει στο σημείο όπου πολλοί άνθρωποι είναι σε μια διαδικασία σκέψης η οποία δεν αφήνει κανένα περιθώριο για την ύπαρξη του Θεού.
Ο Πάπας, προσευχήθηκε για την ειρήνη στην Παλαιστίνη, τη Συρία, το Λίβανο, το Ιράκ, υποστηρίζοντας «ότι οι Χριστιανοί μπορούν να κρατήσουν το σπίτια τους εκεί» και ότι «χριστιανοί και μουσουλμάνοι μαζί να χτίσουν τη χώρα τους».
Ο πνευματικός ηγέτης των Καθολικών αφού χαρακτήρισε «ασθένεια της θρησκείας» την βία στον όνομα του Θεού στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «στην ιστορία, ο μονοθεϊσμός έχει χρησιμεύσει ως δικαιολογία για τη μισαλλοδοξία και τη βία» καθώς «η θρησκεία μπορεί να γίνει κακή (...) όταν ένας άνθρωπος σκέφτεται τον εαυτό του και ότι ο Θεός είναι ιδιωτική περιουσία του».
Ο Βενέδικτος ΙΣΤ' στην ομιλία του επικεντρώθηκε κυρίως στην απόρριψη του Θεού στη Δύση, λέγοντας ότι η απόρριψη του Θεού από τον σύγχρονο κόσμο, οδηγεί στην απόρριψη του ενός από τον άλλο, με πρώτους τους πιο ευάλωτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα