Πεντακάθαρο διπλό της Κέρκυρας στο Καραϊσκάκη

21:02 8/4/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 28η αγωνιστική

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ: 0-1

ΓΗΠΕΔΟ: Γεώργιος Καραϊσκάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης

Απέναντι σε κακεντρέχειες και πονηρά μυαλά η Κέρκυρα έκανε την μεγάλη έκπληξη και κέρδισε τον Ολυμπιακό με 1-0 υποχρεώνοντας τον στην πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα

στο Πρωτάθλημα. «Ερυθρόλευκοι» και Φαίακες έκλεισαν στόματα με το συγκλονιστικό παιχνίδι τους και έδωσαν την απάντηση σε όσους μιλούν για παραρτήματα και ομάδες δορυφόρους. Το μεγάλο διπλό χάλασε τη γιορτή του Ολυμπιακού και αποτέλεσε βήμα σωτηρίας για την Κέρκυρα.

Οι παίκτες του Βαλβέρδε πίεσαν από τα πρώτα λεπτά χωρίς όμως να καταφέρνουν να κάνουν τη μεγάλη φάση. Πρώτη αξιόλογη ευκαιρία ήταν αυτή του 29ου λεπτού όταν ο Μιραλάς έκανε το σουτ και ο Αναστασόπουλος απέκρουσε. Τρία λεπτά μετά ο Αμπούντ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Λίγο πριν λήξει το ημίχρονο ο Μιραλάς πλάσαρε με τον Μαϊστόροβιτς να κόβει την μπάλα πριν περάσει την γραμμή.

Πολύ κακό το δεύτερο μέρος με την πρώτη φάση να έρχεται στο 69' όταν ο Τζιμπούρ έκανε το σουτ από ιδανική θέση αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αναστασόπουλο. Τρία λεπτά μετά η Κέρκυρα απείλησε με μια κεφαλιά του Ιωάννου που έφυγε άουτ. Στο 75' ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ όταν μετά από σουτ του Ορμπάιθ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Πέντε λεπτά μετά ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο Χολέμπας γλίστρησε και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Γιάντση που έδωσε στον Ιωάννου ο οποίος με σουτ έκανε το 0-1. Με την συμπλήρωση των 90 η Κέρκυρα έμεινε με δέκα λόγω αποβολής του Κοντοδήμου αλλά ακόμα και αυτό δεν μπόρεσε να της στερήσει το μεγάλο διπλό. Με το σφύριγμα της λήξης κάποιοι αποδοκίμασαν τους παίκτες του Ολυμπιακού αλλά γρήγορα οι φωνές του καλύφθηκαν από χειροκροτήματα και για τις δύο ομάδες και το θέαμα που προσέφεραν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτη, Μοντέστο (72'Τοροσίδης), Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φουστέρ (56'Καζίμ), Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν (75'Μακούν).

ΚΕΡΚΥΡΑ(Τίμος Καβακάς): Αναστασόπουλος, Βέντσελ, Καλαντζής (79'Λαμπρόπουλος), Μίχος, Αγρίτης (60'Γραμμόζης), Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Όσμαν, Ιωάννου, Τσίγκας (72'Γιάντσης), Ηλιάδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα